Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2007

Τα παιδιά του Soros και ΣΙΑ.....


Hμερομηνία : 26-01-07-

Μ. Γιαννάκου: «Θα κάνουμε αυτό που πρέπει με το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού"

«Θα κάνουμε αυτό που πρέπει σε σχέση με το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού» δήλωσε η υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης, Στέλιου Παπαθεμελή.

Όπως είπε η κ. Γιαννάκου, το βιβλίο έχει ελαττώματα, ωστόσο έχουμε τη δυνατότητα, πριν αυτό αξιολογηθεί συνολικά την επόμενη χρονιά, να ενθέσουμε συμπληρωματικό φυλλάδιο και να καλέσουμε τη συγγραφέα για να τροποποιήσει ορισμένα σημεία. Σύμφωνα με την υπουργό, η Ιστορία της έκτης Δημοτικού δεν μπορεί να είναι 500 σελίδες και να αφηγείται τα πάντα. «Δεν μπορείτε να γράψετε όλες τις αλήθειες στις 150 σελίδες του. Το βιβλίο έχει ελαττώματα και εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει, αλλά εγώ δεν θα αποσύρω άλλο ένα βιβλίο Ιστορίας όπως έγινε στο παρελθόν με σχολικά εγχειρίδια που περιείχαν κραυγαλέες ανακρίβειες», είπε η κ. Γιαννάκου.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαθεμελής είπε ότι δεν αντιτίθεται στη λιτότητα του βιβλίου αλλά στην περιγραφή γεγονότων όπως η έξοδος του Μεσολογγίου και τη σφαγή της Σμύρνης. Όπως είπε ο κ. Παπαθεμελής η πρώτη περιγράφεται ως κίνηση των πολιορκημένων να βγουν από την πολιορκημένη πόλη ενώ η δεύτερη ως συνωστισμό χιλιάδων Ελλήνων στο λιμάνι προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα. Αυτό το βιβλίο χαρακτηρίζεται από προσπάθεια «αποεθνοποίησης και αποχριστιανοποίησης της ιστορίας» της Ιστορίας είπε ο κ. Παπαθεμελής.

Ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε επίσης στο τετράτομο «εναλλακτικό εκπαιδευτικό υλικό» του Κέντρου για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (CDRSEE) που εστάλη στο υπουργείο Παιδείας για διανομή στους εκπαιδευτικούς. Οι συγγραφείς του, περιγράφουν το παιδομάζωμα ως πρωτότυπη οθωμανική πρακτική για τη στρατολόγηση ανθρώπων που θα στελέχωναν τις υπηρεσίες του σουλτάνου επισήμανε ο κ. Παπαθεμελής. Τέτοια κείμενα κινούνται στα πλαίσια της περιβόητης άγριας παγκοσμιοποίησης, όπου η έννοια του έθνους-κράτους είναι εχθρική σημείωσε ο βουλευτής.

Απαντώντας, η υπουργός είπε ότι οι τόμοι αυτοί έχουν χρηματοδοτηθεί από τα υπουργεία Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Γερμανίας, τον Οργανισμό των ΗΠΑ για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID), το Σύμφωνο Σταθερότητας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και το Ίδρυμα «Α.Γ. Λεβέντη», αλλά διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν σημαντική αναφορά στις πηγές. Όπως είπε η κ. Γιαννάκου, τα βιβλία αυτά δεν εστάλησαν στους εκπαιδευτικούς, παρά την πρόταση της υπηρεσίας που βασίστηκε σε θετική γνώμη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Ο αρμόδιος υφυπουργός δεν υπέγραψε την αποστολή σημείωσε η κ. Γιαννάκου και συνέχισε: Αυτό θα μπορούσε να γίνει υπό τις προϋποθέσεις να καταγραφούν οι πηγές και να υπάρξει προλογικό σημείωμα. Διευκρίνισε, δε, ότι «το τετράτομο δεν έχει σχέση με το βιβλίο της Ιστορίας της στ' δημοτικού. Υπηρετεί άλλο σκοπό, που αντιλαμβάνεστε, στη περιοχή μας [..] Δεν έχει σταλεί, και παρά τη θετική απόφαση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου επανεξετάζεται από μένα προσωπικά» είπε η κ. Γιαννάκου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Κατά ένα παράξενο λόγο δεν μπορώ να βρώ στην
ηλεκτονικη "Καθημερινή" την ομολογία της
κυρίας "υπουργού" για το ποιός πληρώνει τα οργανα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου