Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Τότε βόλευε....Τώρα



Αγαπητέ Γιώργο,


Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι μετά από απόφασή σου το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κύρωση της νέας συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διαφωνώ. Η πρακτική των κυβερνήσεων τόσο του πατέρα σου όσο και των δικών μου ήταν η κύρωση των συνθηκών από τη Βουλή. Τούτο γιατί η Ελλάδα χρειάζεται να ισχυροποιήσει τη θέση της στην Ένωση και να είναι χώρα που επηρεάζει τις εξελίξεις. Μακρόσυρτες διαδικασίες κύρωσης όμως, όπως ένα δημοψήφισμα, η έκβαση του οποίου θα εξαρτάται από την πολιτική συγκυρία, αποδυναμώνουν τη θέση της και την επιρροή της. Υπάρχει ο κίνδυνος να αποτελέσουμε σε έναν ακόμα τομέα πρόβλημα. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί πρέπει να αλλάξουμε την πάγια πρακτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Κώστας Σημίτης

ΥΓ.: Θα δημοσιεύσω αυτό το γράμμα αφού το λάβεις”

Πηγή: http://www.paron.gr/v3/article_print.php?id=28494&colid=25&dt=2008-06-15

Τότε ο σύντροφος Σήμιτης πήγε σπίτι του επειδή δεν ήθελε δημοψήφισμα. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ του εθνοκτόνου μετανάστη Yorgo και οι μεροκαματιάρηδες εγκάθετοι των ΜΜΣ(κοταδισμού) βρίζουν και συκοφαντούν τους Έλληνες επειδή θέλουν να αποφασίσουν για την μοίρα τους, την μοίρα του τόπου τους και την μόρα των παιδιών τους.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, το νομοσχέδιο «δίνει σημαντική λύση σε ένα σύγχρονο πρόβλημα όπως είναι οι οικονομικοί μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα και τα παιδιά τους που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα» και γι΄ αυτό η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω στις πιέσεις που ασκεί η αντιπολίτευση είτε για δημοψήφισμα είτε για απόσυρση του νομοσχεδίου.

http://ventetta.blogspot.com/2010/01/o-jeffrey-90.html


1 σχόλιο:

  1. Στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ της 4-1-2010 δημοσιεύθηκε άρθρο της δημοσιογράφου Άννας Δαμιανίδου, στο οποίο η συντάκτριά του, ισχυρίζεται ότι επειδή σχολιάζουμε αρνητικά το γνωστό ν/σ για την μαζική απονομή ιθαγένειας και ψήφου στους αλλοδαπούς, είμαστε «…σούπερ εθνικόφρονες, φυλετιστές και φανατικοί». Γιατί; Επειδή όπως λέει «…Υπάρχουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, η χάρτα του ΟΗΕ, οι ευρωπαϊκές δεσμεύσεις» και επειδή στην Ε.Ε. είμαστε λόγω συμφωνίας «…σε μίνιμουμ αυτονόητες ανθρώπινες κατακτήσεις ..» και όχι για να παίρνουμε μονάχα λεφτά. Με αυτά τα επιχειρήματα συμβουλεύει την Κυβέρνηση να μην ρωτάει το λαό για τα πάντα αλλά να προχωρήσει και εν ανάγκη να εκπαιδεύσει τον λαό.

    Αχταρμάς λογικής και παραπληροφόρησης. Εξηγούμαι:
    (α) Η χάρτα του Ο.Η.Ε. δεν προβλέπει ότι το Ελληνικό Κράτος είναι υποχρεωμένο να αναγνωρίσει ως πολίτες του, όσους μπουκάρουν (αδιάφορο για ποιους λόγους) στο ελληνικό έδαφος. (β) Η διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου επίσης δεν προβλέπει ο,τιδήποτε από αυτό που υπονοεί η κ. Δαμιανίδη. (γ) Δεν υπάρχει εξάλλου καμία ευρωπαϊκή δέσμευση με παρόμοιο περιεχόμενο. Αντίθετα μάλιστα εκείνο που υπάρχει είναι υποχρεώσεις ελέγχου και περιορισμού της λαθρομετανάστευσης. (δ) Το αν αποτελεί, τέλος, ή όχι, αυτονόητη ανθρώπινη κατάκτηση το να μπορεί όποιος έτυχε να γεννηθεί σ’ αυτήν την χώρα να γίνεται Έλληνας πολίτης το αφήνω χωρίς απάντηση γιατί προφανώς παρέλκουν οι γνώσεις νομικής που διαθέτω.

    Επομένως είτε η κα Δαμιανίδη επέλεξε να επικαλεστεί πράγματα που δεν ισχύουν δίχως να έχει γνώση όσων επικαλείται είτε εν γνώσει της αναλήθειάς τους επικαλείται πράγματα ψευδή προκειμένου έτσι να παραπλανήσει. Τι από τα δύο συμβαίνει ας το δηλώσει η ίδια. Το οφείλει άλλωστε ως δημοσιογράφος. Όπως οφείλει επίσης να δηλώσει, πόθεν αντλούν την εξουσία τους οι Κυβερνήσεις. Απλά για να καταλάβουμε τον αφορισμό της πως οι Κυβερνήσεις πρέπει να εκπαιδεύουν.

    Τέλος, αν το τίμημα για να σωθεί η πατρίδα είναι να μας χλευάζουν η κα Δαμιανίδη και όσοι αρέσκονται να υποστηρίζουν περί του θέματος αυτού τα ίδια, ως φανατικούς και εθνικιστές, μάλλον έχουν λαθέψει όσον αφορά τις αντοχές μας.

    Πειραιάς 5-1-2010
    Παναγιώτης Ι. Βρεττάκος
    Δικηγόρος Οικονομολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή