Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Η Μπούρδα του Πολυτεχνείου...


Ο νεαρός Εύελπις με θάρρος και αυταπάρνηση αποφάσισε να πάψει να είναι σκυφτός.


Με την πράξη του ξεβράκωσε το οικοδόμημα που χτίστηκε πάνω στην μπούρδα του Πολυτεχνείου Η δημοκρατία 74 έχει πάψει προ πολλού να είναι πολίτευμα έχει γίνει ιδεολόγημα και η Βουλή τσαντίρι. Η γενιά του Πολυτεχνείου συμμετείχε αλλά δεν την διοργάνωσε Έπρεπε ο Παπαδόπουλος να πληρώσει πολύ ακριβά την άρνηση του να προσγειωθούν τα αμερικάνικα αεροπλάνα στην Ελλάδα για ανεφοδιασμό του Ισραήλ στο πόλεμο του Yom Kipur, 1973. (Επιστολή πρέσβη Α.Ι Κοραντή, Το Βήμα 3/7/2011). Μήπως το ΚΚΕ ήξερε κάτι και έβγαλε την προκήρυξη 8 της Πανσπουδαστικής που μιλούσε για προβοκάτορες; Αλλωστε οι θέσεις των εκπροσώπων της γενιάς στο σχέδιο Ανάν, η στάσης τους στον βομβαρδισμό της Σερβίας, στο θέμα των Σκοπίων, στην χρηματοδότηση των βιβλίων της ελληνικής ιστορίας από το ΝΑΤΟ (Παρασκευή+13 15/4/2011), αφήνουν πολλές υποψίες για εκλεκτικές συγγένειες.

Η γενιά αυτή αφού έπαιξε το παιχνίδι που της είχαν αναθέσει συγκροτήθηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία και διαγούμισε την Ελλάδα. Ανώνυμη Εταιρεία που πήρε μία Ελλάδα πλούσια και υπερήφανη και την παραδίδει στην επόμενη γενιά φτωχή και εξευτελισμένη, περίγελο του κάθε ενός.

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Ράδιο Αρβύλες είστε τυχεροί...Εχθές το βράδυ (29/11/2011)τα “παιδιά” Ράδιο Αρβύλα του ΑΝΤ στο νυχτερινό τους παραλήρημα και συγκεκριμένο ο πολύς Κανάκης αναφερόμενος στο AIDS και τα ναρκωτικά με περίσσια βλακεία και άφθονο ξερολισμό, χαρακτηριστικό της προοδευτικάντζας, μας είπε ότι σε κάθε άλλη πολιτισμένη χώρα θα υπήρχε μέριμνα για του δυστυχείς, αλλά εδώ είναι Ελλάδα,

Έχει απόλυτο δίκιο η Ελλάδα είναι απολίτιστη, αλλά είναι και τυχερός συνάμα που ζει εδώ, σ΄αυτήν την απολίτιστη χώρα, και μπορεί να ξεφουρνίζει αυτός και η παρέα του τα αποξέσματα των εντέρων του σαν υψηλής ποιότητας σοφία.

Σε καμία πολιτισμένη χώρα δεν υπάρχει σε εθνικής εμβέλειας κανάλι, κανένας Κανάκης, όπως δεν υπάρχουν Λαζόπουλοι ή Τριανταφυλλόπουλοι. Άσε ρε! Κανάκη την χώρα ήσυχη στην δυστυχία της που την φέρανε οι διάφοροι προοδευτικοί δημοκράτες και κάνε κατά το προοδευτικό καλαμπούρι, τον σταυρό σου που είσαι εδώ και μπορείς ανεξέλεγκτα να διαβουκολίζεις τους Έλληνες πουλώντας προοδευτικότητα...

Δήλωση-φωτιά του Π.Ψωμιάδη για την υπόθεση της Σχολής Ευελπίδων


«ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ ΚΙ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
Σχετικά με την υπόθεση της Σχολής Ευελπίδων και την τροπή που πήρε το θέμα, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι όμως επίσης προφανές ότι κάποιοι επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, να στρέψουν την προσοχή σε ήσσονος σημασίας περιστατικό, μακριά από την οικονομική γενοκτονία την οποία υφίσταται ο ελληνικός λαός με τη σύμπραξη ή την..
αδράνεια ξένων συμφερόντων, μερίδας του πολιτικού κόσμου και μερίδας των ΜΜΕ που έχει αναγάγει την ενημέρωση σε προπαγάνδα.

Σε μια στιγμή που οι πολίτες στενάζουν κάτω από την αδιέξοδη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, κάποιοι επέλεξαν να «σηκώσουν» το περιστατικό της Σχολής Ευελπίδων, το οποίο εάν είναι ακριβή τα δημοσιεύματα, είναι σαφώς καταδικαστέο. Και σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να χρεώνεται σε ολόκληρο το στράτευμα αντιδημοκρατική νοοτροπία, την ώρα που νέα παιδιά –οι Ευέλπιδες- δίνουν όρκο ζωής στην πατρίδα και τη δημοκρατία.

Είναι οι συνεργοί της σύγχρονης «οικονομικής χούντας» (σε ρόλο τανκς οι λιμουζίνες) η οποία κόβει το εισόδημα γερόντων και εργαζομένων ή τους βγάζει στην ανεργία και την ίδια ώρα τους ζητά να πληρώσουν αντισυνταγματικά χαράτσια υψηλότερα από το εισόδημά τους.

Είναι οι ίδιοι που στα 37 χρόνια της Μεταπολίτευσης καλλιεργούσαν μάγισσες και φαντάσματα για να κάνουν καριέρα πάνω το θυμικό των πολιτών, αντί να συμβάλουν στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων. Είναι οι ίδιοι που στην παραμικρή προσπάθεια των προηγούμενων κυβερνήσεων να αλλάξουν ή να μεταρρυθμίσουν εγκαίρως κάτι, έβγαζαν στο δρόμο το στρατό τους και ρήμαζαν την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλα αστικά κέντρα.

Είναι οι ίδιοι που μέσα σε δεκαοκτώ μόλις μήνες φτωχοποίησαν τον περήφανο ελληνικό λαό και τον παρουσιάζουν ως ζητιάνο της Ευρώπης, την ώρα που συνεχίζουν να μας κυβερνούν οι «φίρμες» του Πολυτεχνείου που προσκύνησαν πλούτη και εξουσία.

Είναι αυτοί που αποκαλούσαν την Ελλάδα «Τιτανικό» και τους Έλληνες «τεμπέληδες» και «διεφθαρμένους» και σήμερα στέλνουν τη νεολαία μας να ψάχνει το διαβατήριο για να βρει δουλειά στα ξένα.

Είναι αυτοί που έπνιξαν στα χημικά συνταξιούχους, διαδηλωτές, αγανακτισμένους και έχουν κάνει το Σύνταγμα κουρελόχαρτο, όπως λένε όσοι συνταγματολόγοι μιλούν.

Είναι αυτοί που πρόθυμοι εδώ και χρόνια προσπαθούν να χαρίσουν το όνομα της Μακεδονίας μας στους εθνικιστές τυχοδιώκτες των Σκοπίων.

Είναι αυτοί που παρέδωσαν τα κλειδιά της Ελλάδας στην κ. Μέρκελ, στον κ. Ράιχενμπαχ και στην τρόικα, κύριος οίδε με τι αντάλλαγμα…

Είναι αυτοί που επιδιώκουν τα καταργήσουν τις εκλογές και διόρισαν έναν τραπεζίτη πρωθυπουργό να μας μείνει για πάντα…

Είναι οι υποκριτές που δήθεν ανησυχούν για την πατρίδα, την οποία κατέστρεψε αυτή η ψευδεπίγραφη δημοκρατία όπως την κατάντησαν, μια δημοκρατία όπου δεν λειτουργούν κράτος και θεσμοί όπως βολεύει το σύστημα και τα συμφέροντα.

Τώρα που η περίφημη «γενιά του Πολυτεχνείου» παραδίδει στην επόμενη γενιά μια Ελλάδα ερειπωμένη και ταπεινωμένη, ας πάψουν ορισμένοι να παίζουν με τη νοημοσύνη του λαού. Ας πάψουν να κοροϊδεύουν και να προκαλούν το λαό. Ας ασχοληθούν με την ουσία της επικαιρότητας, με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Ας αφήσουν τις ιστορίες με τα σταγονίδια κι ας ασχοληθούν με την καταιγίδα που χτυπά την εθνική μας υπερηφάνεια».


Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Κανείς Έλληνας δεν φοβάται του νεαρούς ΕυέλπιδεςΗ εφήμερίδα Δημοκρατία στο σημερινο ( 28/11/2011) της πρωτοσέλιδο “Ποιοί φοβούνται τους νεαρούς ευέλπιδες!” συνοψίζει την βλακεία και την αμετροέπεια της “καλής δεξιάς”. Η μόνη που φοβήθηκε είναι η ΝΔ και ο πολιτικά ανύπαρκτος υπουργός Εθνικής Άμυνας Ο απεργός της ενεργού δράσης που σφραγίζει τα χείλη και απέχει σαν “πραος ειρηνιστής”. Ο προκαθήμενος με το κλειστό στόμα ανησύχησε μήπως δυσαρεστηθούν τα βοθρολήμματα της μυστικοπαθούς αριστερόστοφης προοδευτικάντζας. Ο κύριος Αβραμοπουλος έσπευσε, όμοιος με θρησκόληπτον της παλαιάς Ρωσίας ο οποίος αχρήστευσε τα ικανότητάς του στο όνομα του ευδαιμονισμού της φακιρίκής ανυπαρξίας, να καταδικάσει και ζητήσει την αποπομπή του νεαρού Εύελπι. Αυτός και το κόμμα του σαν ακρωτηριασμένοι Κερένσκι σιωπούν επιτρέποντας την μονοπώληση της λαϊκής θέλησης και των ιδεών από τα κατακάθια της αριστεράς εγκαταλείποντας ακίνητους τους Έλληνες στον μαρασμό και την νάρκη.

Η Ελλάδα έχει παύσει προ πολλού να είναι ένας θαρραλέας και ευρώστου ζωής οργανισμός και έχει καταντήσει ένας πολύμορφός και άψυχός μηχανισμός. Η Ελλάδα σήμερα δεν έχει δημοκρατία. Έχει φατρίας, πολιτικά κόμματα, ατέλειωτη σκανδαλοθηρία, γραφειοκρατία, κοινοβουλευτισμό καταξευτιλισμένο και θρασύτατους δημαγωγούς, ταπεινή προσωπολατρεία, ψυχική υποδούλωση, φτώχεια, ανεργία, κοινωνική νάρκη, ακολασία που δεν αρχίζει ποτέ από τα λαϊκά στρώματα. Το πολίτευμα και η Βουλή έχουν μετατραπεί σε τσαντίρι για να κοιμούνται από κάτω οι διάφοροι πολιτικαντζήδες.
Κανείς Έλληνας δεν φοβάται τους νεαρούς Ευέλπιδες! Οι Ευέλπιδες, οι Δόκιμοι, οι Ίκαροι είνα το ζωντανό κομμάτι η ελπίδα του Έθνους που βασανίζεται. Έχουν κλείσει στην καρδιά τους την Ελλάδα και ό,τι βρίσκεται στην καρδιά του ανθρώπου Εύελπι ούτε κατασκευάζεται στα πρόχειρα ούτε εξαφανίζεται στα γρήγορα όπως θα γουστάριζαν οι διάφοροι ολετήρες, τα τσιράκια του USAID, και οι υστερικοί της πολυπολιτισμικότητα.

Οι Εύελπιδες με το παράδειγμα τους υψώνουν, φωτίζουν και ζωντανεύουν τους τυραγνισμένους Έλληνες, Τραγούδησαν το Μακεδονία. Είπαν αυτό που όλοι οι Έλληνες θέλουν να ακούσουν, αλλά φοβούνται. Έβαλαν με τον τρόπο τους την ταφόπετρα στην “γενιά Πολυτεχνείου” ΑΕ, μας απελευθέρωσαν
Θα τιμωρηθούν; Ας τιμωρηθούν! Ακολουθούν τα βήματα του Παύλου Μελά που παραιτήθηκε από μια “καλή ζωή” για ένα πιστεύω και θυσιάστηκε.
Η τιμωρία τους θα είναι η θυσία που έχουν ανάγκη οι Έλληνες. Θα καταλάβουν επιτέλους ότι υπάρχει κάτι παραπάνω από το βόλεμα και την ραστώνη. Υπάρχει η Ελλάδα σαν τρόπος και σκοπός ζωής. Υπαρχει η ελευθερία απο τον φόβο, η ελευθερία από την φτώχεια, η ελευθερία του λόγου, η ελευθερία της λατρείας του Θεού.

Το ξεβράκωμα της ΝΔ: Νυχτομένης Διαχρονικά

Το γεγονός στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και ο νεαρός Εύελπις ξεβράκωσαν την αμετροέπεια και βλακεία την Νυχτομένης Διαχρονικά ΝΔ. Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κύριος Αβραμόπουλος, ομοτράπεζος της κυρίας Διαμαντοπούλου στην Bilderberg, “ότι ζήτησα από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας να διαμηνύσει προς το στράτευμα και να καταστήσει σαφές ότι δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε συμπεριφορά παρέκκλισις από τις αρχές της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας. Αρχές επί των οποίων είναι θεμελιομένες η ελληνική δημοκρατία και η κοινωνια.” είναι δείγμα αδιάψευστο της ανικανότητας της ΝΔ να αρθρώσει γνήσιο πολιτικό λόγο.

Το κόμμα των κυρίων Σαμαρά, Αβραμόπουλου είναι ανύπαρκτο γιατί το κόμμα τους αγνοεί ολοφάνερα την σχέση πολιτικής με την ιστορία. Το κόμμα της ΝΔ έχει από μόνο του αποκλείσει την δυνατότητα να οδηγήσει την χώρα γιατί είναι άσχετο με τον ψυχισμό της ελληνικής κοινωνίας ασκώντας πολιτική που είναι ασύμπτωτη με τα κοινωνικά προβλήματα, τις συλλογικές πραγματικές ανάγκες. Δεν προβληματίστηκε ποτέ σαν κόμμα γιατί άραγε οι πολιτικοί του αντίπαλοι που έκαναν δώρα στον εαυτό τούς, επέβαλαν στους Έλληνες την δικτατορία των πρασινοφρουρών, την ιδεολογική απολυταρχία, οδήγησαν την χώρα στα νύχια του ΔΝΤ, θεσμοθέτησαν την φτώχεια το κατατροπώνουν συνεχώς. Η ΝΔ δεν είχε ούτε θα αποκτήσει πολιτικό αντίλογο, κριτική αντιπρόταση, διαφορετική άποψη, άλλη εκδοχή.


Η Νέα Δημοκρατία έχει φθάσει στο σημείο κάθε φορά που ψελλίζει πολιτικές θέσεις να αισθάνεται την ανάγκη να απολογείται για να μη δυσαρεστήσει το εμποτισμένο απο τις εκχυδαϊσμένες αριστερες αρλουμπολογίες καρατικοδίαιτο ακροατήριο της. Τρομάζει με την ιδέα ότι μπορεί τα Botox των ειδήσεων των 8, οι ομοτράπεζοι του Χριστοφοράκου, η κυρία Μπακογιάννη, ή οι οριστερόστοφες προοδευτικάντζες του Φίλιον και του Μπαλταζάρ την κατηγορήσουν για δεξιά στροφή.

Η ΝΔ είναι κόμμα χωρίς ιδεολογική ταυτότητα, χωρίς κοινωνική πρόταση, δεν είναι παρά ένα μεταλλαγμένο πολιτικό μόρφωμα, μία σχεδία πάνω στην οποία ξάπλώνουν οι άνθρωποι της και αφήνονται να τους πηγαίνουν τα κύματα των προοδευτικών ιδεών της διεθνιστικής θολο-κουλτούρας του αναχρονιστικού μαρξισμού της δεκαετίας του 20. Εσιώπησε και σιωπά στην απογύμνωση της Ελλάδας από κάθε περιεχόμενο πολιτιστικής ιδιαιτερότητας, γόνιμης ετερότητας ιστορικών εθισμών και συλλογικών αναγκών και περιορίζεται σε κουφια κενά περιεχομένου φληναφήματα χωρίς την μεγάλη σύνθεση που θα φέρει την Ελλάδα σε μία δημιουργική επαφή με την κληροδοτημένη πείρα της παράδοσης . Την παράδοση που δεν είναι αντίθετη με τον νεωτερισμό , αλλά το πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να γίνονται οι νεωτερισμοί, ώστε να έχουν σημασία και διάρκεια. Όχι αυτό που είναι «πίσω μας», αλλά αυτό που είναι μόνιμο, αυτό που είναι «μέσα μας».


Αντί του δυνατού πολιτικού λόγου σε όλα από την ιστορία, την γλώσσα, την πολιτική η ΝΔ έγινε μαζική. Αυτοκαθησυχάζεται με την σκέψη μίας “σιωπηλής πλειοψηφίας”. Δεν βλέπει πως η μάζα αυτή είναι πρώτα σιωπηλή και μετά πλειοψηφία ή μάλλον δεν είναι πλειοψηφία παρά σαν σιωπή. Κυριολεκτικά γλύφει την αριστερά. Δεν έχει καταλαβει ότι όλα έχουν αλλάξει. Όπως οι μαθητές των τελευταίων θρανίων η ΝΔ παρακολουθεί το πολιτικό γίγνεσθαι ανίκανη να εκφράσει ουσιαστικό πολιτικό λόγο. Χιλιάδες Έλληνες φοιτητές και μαθητές ταλαιπωρούνται απο τους τραμπούκους της εκτραχιλισμένης αριστεράς. Σχολεία βανδαλίζονται και η περιουσία των Ελλήνων καταστρέφεται. Η ΝΔ αντί να καταδικάσει απερίφραστα και δυναμικά τον τραμπουκισμό των καταλήψεων και των βανδαλισμών απλά οι δήθεν λεπτεπίλεπτοι άνθρωποι της μουρμούριζουν και στηλίτευουν το φαινόμενο.

Η ΝΔ αγωνίζεται να πείσει με αριστερό λαϊκίστικο λόγο τούς Ελληνες ότι είναι το κόμμα του κέντρου και ότι εκπροσωπεί την κεντρο-δεξιά. Αλλά κέντρο ποιου πράγματος; Με ποιο πολιτικό θαύμα μία αριστερά χωρίς δεξιά μπορεί να δημιουργήσει ένα πολιτικό κέντρο; Περιορίζεται μόνο σε τσιτάτα τύπου “κοινωνικός φιλευθερισμός” σε αφορισμούς χωρίς νόημα. Σε μία εποχή που τα πάντα ισοπεδώνονται.

Η ΝΔ με συστολή και ευπρέπεια, με το “σας” και με το “σεις”, διεκδικεί εύσημα καθωσπρεπισμού στην λαίλαπα της ισοπεδωτικής αριστεράς σε μία προσπάθεια να μη κοπούν οι γέφυρες διαλόγου μαζί της.


Η ΝΔ θυμίζει το γνωστό γαϊδούρι του Μπουριντάν που δεμένο σε ίση απόσταση μεταξύ σανού και κριθαριού δεν μπορούσε να αποφασίσει ποιο να φάει πρώτο και πέθανε από την πείνα. Είναι ανίκανη να εκφράσει πολιτικό λόγο γιατί ακόμη είναι εγκλωβισμένη στην κληρονομιά του ούτε δεξιά ούτε αριστερά στο ιδεολόγημα του “μεσαίου χώρου” ή με άλλα λόγια του “να τα έχουμε καλά με όλους”. Προς Θεού να μη δυσαρεστήσουμε το αριστερό ακροατήριο. Περισσότερο την ενδιαφέρουν τα τσογλάνια, οι τεντιμπόηδες πρασινοφρουροί παρά οι Έλληνες που ζούνε μέσα στην ένδεια και τον φόβο. Η Παιδεία αφελληνίζεται. Η Ιστορία έχει πέσει στα νύχια εμπαθών ιστοριοδηφών που με τα λεφτά του ΝΑΤΟ(Παρασκευή+13, 15/4/11), επιδιώκουν την αλλαγή της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων. Σκοτεινές και περίεργες ΜΚΟ, φωνακλάδικες και τσαμπουκαλούδες προσπαθούν να επιβάλουν στους Ελληνες τις σχηματοποιήσεις του Χάντιγκτον και να τους μετατρέψουν από Ιστορικό Έθνος σε ουδέτερο πολτό, έναν πολυπολιτισμικό Φρανκεστάιν.

Η ΝΔ δεν μπορεί να καταλάβει ότι οι δύσκολοι καιροί χρειάζονται μεγάλους ανθρώπους. Στις ταραχώδης και απελπισμένες εποχές, εμφανίζεται πάντα μία μορφή στην οποία τα πεπρωμένο εμπιστεύεται να αλλάξει την ροπή των πραγμάτων. Με τους ανθρώπους της να στριμώχνονται στα διαπλεκόμενα τηλεπαράθυρα, η ΝΔ ακόμη ψάχνεται. Οι άνθρωποι της δεν έχουν άλλη εκλογή από την δημαγωγία, να ζητάνε περισσότερα, να παίζουν με τους αριθμούς, να χρησιμοποιούν τον απλοϊκό χωρίς πλατιές ιδέες λόγο που καταλήγει στην παρακμή. Η ΝΔ πρέπει να μάθει επιτέλους ότι κάθε πολιτική προϋποθέτει μία δύναμη και κάθε δύναμη προϋποθέτει θέληση. Ένα κόμμα άξιο του ονόματός του είναι πρώτα ένας πολιτικός θεσμός. Ένα κόμμα καθοδηγούμενο από οικονομικά, χρηματικά, η κοινωνικά συνθήματα δεν είναι κόμμα, αλλά ένας συνεταιρισμός εμπόρων. Και μάλιστα ευπαθής και ευάλωτος συνεταιρισμός

Εμείς οι Έλληνες πολίτες έχουμε την θέληση, το πάθος έχουμε απαλλαγεί από τα δεσμά του παρελθόντος. Περιμένουμε την ΝΔ αυτή την θέληση να την κάνει δύναμη και να μας οδηγήσει προς τα εμπρός για μία Ελλάδα νέα. Το κλείσιμο του μάτιου στους υποψήφιους της εργασιακής εφεδρείας, στους χαρατσομένους ραγιάδες, στα φορολογικά υποζύγια, και η σπουδή με την οποία ο νεοδημοκράτης ΥΕΘΑ ζήτησε την αποπομπή του νεαρού Εύελπι δεν είναι πολιτική. Ξεχνάει ότι ο λαός μπορεί να λέει πολλά, αλλά το ένστικτό του είναι αλάθητο, και το ένστικτο του λέει δεν είναι “καλά” παρά με μια πολιτική που τον βοηθά να υπερβεί τον εαυτό του και τον καθιστά κάτι. Το κόμμα του κυρίου Σαμαρά δεν έχει καταλάβει, ακόμα, ότι οι απλοί Έλληνες αυτοί που υπέφεραν την πράσινη πανούκλα έχουν κάνει την υπέρβαση και περιμένουν η υπέρβαση αυτή να γίνει δύναμη για ανατροπή και πράξη για απαλλαγή από τις δοξασίες του παρελθόντος που έφεραν την Ελλάδα στον πάτο. Αν δεν ξεπεράσει την ανάγκη των εσωτερικών της ισορροπιών μας μένει ο απόπατος και η ΝΔ έχει ευθύνη. Τα νούμερα των δημοσκοπήσεων πρέπει να της λένε κάτι.

Το μέγα κέρδος από την οικονομική λαίλαπα του ΔΝΤ, το τσουνάμι της Νέας Τάξης και τον λόγο του νεαρού Εύελπι είναι ότι καταρρέει οριστικά και τελεσίδικα η κενή καυσιολογία, οι ρητορικές σαπουνόφουσκες της μεταπρατικής προοδευτικότητας. Ξεγυμνώνεται εξευτελιστικά, γελοιοποιείται και ακυρώνεται ανεπίστρεπτα όλος ο κούφιος λόγος της ΝΔ.

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Τύποι σαν κι’ αυτόν μας δημιουργούν προβλήματα...Ο Χαρδαβέλλας (ReaFM 27/11/2011) αυτό το ρετάλι της φαντασιοπληκτης δημοσιoγραφίας σχολιάζοντας το γεγονός στην Σχολή Ευελπίδων και τον αρχηγό της που είπε για το Πολυτεχνείο αυτό που όλοι οι ‘Έλληνες σκέπτονται. αλλα φοβούνται να το εκφράσουν, με πολύ περισπούδαστο και ξερολίστικο ύφος μας είπε ότι ο Εύελπις πρέπει να αποταχθεί απο την σχολή γιατί:΄άκουσον άκουσον, τύποι σαν κι αυτόν μας δημιουργούν προβλήματα.

Ο Χαρδαβέλας σαν γνήσιος εκπρόσωπος της λερής φάλαγγας της καθεστωτικής προόδου, της “ηρωες Πολυτεχνείου” ΑΕ και της “αντιστασιακοί” ΕΠΕ προσπάθησε να πεί ότι για όλα τα προβλήματα της χώρας μας φταίει ο Εύελπις. Πρέπει να έχει χάσει επαφή με την πραγματικότητα και τα δίνει όλα στην δημιουργία εντυπώσεων. Ο λαός δεν φώναξε ποτέ να καεί η σχολή Ευελπίδων. Με ένα στόμα φώναζε να καεί το μπουρδέλο η βουλή. Για τα χάλια της χώρας υπεύθυνη είναι η λεγόμενη γενιά του Πολυτεχνείου και τα βόθρο λήμματα της. Η κρίση σήμερα ξεβράκωσε όλο το μεταπολιτευτικό σύστημα, τις παρέες της Μυκόνου και τους παλιατζήδες ελπίδων που για 36+1 χρόνια παρέα με του μπετατζήδες της ενημέρωσης ρούφηξαν το αίμα των Ελλήνων και άδεια κουφάρια τους πετάνε τώρα στον καυστήρα της παγκόσμιας μηχανής. Η καλολαδωμένη παρέα των διάφορων προοδευτικών είναι το πρόβλημα. Οι μίζες των υποβρυχίων που γέρνουν, τα εκατομμύρια της Siemens, τα σκοτεινά μυστικά κονδύλια και αυτοί που τα ενθυλάκωσαν μας δημιούργησαν το πρόβλημα.

Χαρδαβέλλα. Εμείς οι απλοί Έλληνες οι τυραγνισμένοι απο την δικτατορία της αριστερόστροφης προοδευτικάντζας στο πρόσωπο του παιδιού αυτού είδαμε τον κληρονόμο και πολλαπλασιαστή του αιώνιου πνεύματος του Ελληνισμού. Η ομιλία του είναι η συνέχεια του ΟΧΙ του 40. Παράδειγμα προς μίμηση. Η ελληνική νεολαία ας τον πάρει σαν παράδειγμα και ας αρχίσει τον αγώνα. Τα έδωσε όλα για μία ιδέα.

Ένα μεγάλο Εύγε στον Εύελπι. Μαζί με την ηρωική δασκάλα Χαρά Νικοπούλου είναι η ελπίδα του Εθνους για ένα φωτεινό μέλλον. Ακολούθησε το παράδειγμα των ασυμβίβαστων αυτών που γράφουν ιστορία. Οι στρατηγοί προϊστάμενοί του σιγούν και εσίγησαν. Κρίμα τα παράσημα που φοράνε, μάλλον θα τα πήραν όχι στα πεδία του ηρωισμού αλλά μέσα στα πολιτικά γραφεία ξεσκονίζοντας τον κάθε τυχάρπαστο πολιτικατζή.

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

Ξαναθυμήθηκαν την Χούντα..και τα σταγονίδια...
"Τέλεια χαύνωση, παρακμή, αηδία, κατάπτωση, εξευτελισμός, θεομπαιχτισμός, του πολιτικού μας κόσμου.."
Πολιτικό Ημερολόγιο Α, 1935-1944, Ίκαρος, 1981, σελ. 257


Μεσα στην καταιγίδα του πολέμου κατά των Ελλήνων και της ύπαρξης τους, στην μαύρη ώρα του ΔΝΤ οι ολετήρες του Έθνους και τα συγκροτήματα τους ξαναθυμήθηκαν την χούντα και μας ξαναγύρισαν χρόνια πίσω.
Πρίν από 36+1 χρόνια οι συνταγματάρχες μας τελείωσαν για να γεμίσει η Ελλάδα από "δεκανείς" και "λοχίες" των κομματικών στρατών της “γενιάς Πολυτεχνείου” ΑΕ που έπεσαν στην χώρα σαν τις ακρίδες και κατάφαγαν τα πάντα. Ένας νέος στρατός κατοχής. Με λόγους κούφιους, με έντονη την ανοχή στο ψεύδος και παραίτηση από κάθε απαίτηση ορθότητας τα πολιτικά σαπρόφυτα έχουν επιβάλει στους Έλληνες την πλέον στυγνή "Φαυλοκρατία". Αν η χούντα των συνταγματαρχών είναι "η επτάχρονη δικτατορία", τα επτά "πέτρινα" χρόνια ,αυτό που την διαδέχτηκε είναι η πλέον στυγνή "Φαυλοκρατία" που έχει γνωρίσει ο τόπος. Η πολυδιαφημισμένη Δημοκρατία έγινε ένα πρόσχημα και κενή ρητορεία, οι θεσμοί τύπος νεκρός και η δημοκρατία κουκλοθέατρο, ούτε καν θέατρο του παραλόγου. Η ύπαρξη βουλής, πολιτικών κομμάτων με κεντρικές επιτροπές και εκτελεστικά γραφεία δεν είναι αποδείξεις του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος. "Η Πανούκλα" του Αντρέ Καμί δίνει την αγωνία της Ελλάδας σήμερα.

Σήμερα τους συνταγματάρχες του τότε διαδέχθηκαν οι "δεκανείς" και οι "λοχίες" του φαυλοκρατικού στρατού κατοχής που έχουν απλώσει τα λιμάρικα χέρια τους και αναίσχυντα "μπαχαλεύουν" την Ελλάδα και τους πολίτες της. Θυμίζουν έντονα τους δεκανείς και λοχίες των πρώην αποικιακών στρατών που μετά την ανεξαρτησία ανακηρύχθηκαν σε προέδρους, δικτάτορες, αυτοκράτορες των χωρών της Αφρικής με μόνο σκοπό να πλουτίσουν, κάνοντας δώρα στον εαυτό τους, αδιαφορώντας για την μοίρα των λαών τους.
Ο Μοπμπούτου του Κονγκό, Ο Μπαμπάγιντα της Νιγηρίας και τόσοι άλλοι καταλήστευαν τις χώρες τους με τον ίδιο τρόπο που οι δικοί μας καταληστεύουν την Ελλάδα.

Μετά 44 χρόνια η χούντα θα έπρεπε να περνάει σαν απλή υποσημείωση της ιστορίας γιατί αυτό ακριβώς ήταν. Μια υποσημείωση, ένα τίποτα. Και όμως, 44 χρόνια από την επιβολή της και 36+1 από την πτώση της εξακολουθεί να είναι μέγιστο πολιτικό γεγονός και να την θυμούνται όπως βολεύει. Γιατί;

Η απάντηση είναι απλή.

Μετά την χούντα και 36+1 χρόνια από την πτώση της, μια μικρονοϊκή μειοψηφία, με την κάλυψη των κομμάτων της αριστεράς από το "λαϊκό" ΠΑΣΟΚ, (ΠΑνελλήνια Σοσιαλιστική. Οργάνωση. Καθαρμάτων) το απολίθωμα του ΚΚΕ, και τους αριβίστες της κοινωνικής ισότητας της ροζέ αριστεράς, - δεν μιλάμε για ΝΔ αυτή δεν υπάρχει σαν αυτόνομη πολιτική δύναμη, άπλα Νυχτομένη Διαχρονικά αναμασά τις ορολογίες και το λεξιλόγιο της αριστεράς -, έχει παραμερίσει το σύνταγμα και τους νόμους και έχει μετατρέψει τα σχολεία και τα ΑΕΙ σε αρένα εξυπηρέτησης της πολιτικής των κομμάτων της και του "σοσιαλισμού" και χωματερή των ελπίδων και των προσδοκιών της ελληνικής νεολαίας που φτύνει αίμα και χύνει ιδρώτα για να "μπει" στο Πανεπιστήμιο. Όταν δε "μπει" οι προσδοκίες και οι ελπίδες της εξανεμίζονται γιατί έτσι θέλουν οι κομματικοί δεκανείς και λοχίες εγκάθετοι σύντροφοι.

Μετά την χούντα και 36+1 χρόνια από την πτώση της, συρρικνώνεται συνεχώς η επίγνωση του "ανήκειν", ο αυτοπροσδιορισμός μέσω των κοινών "αξιών", "παραδόσεων", "ιστορικών καταβολών". Από το 1981 το κόμμα του πατέρα του Yorgo, του "αείμνηστου" Ανδρέα, με το σύνθημα ο λαός στην εξουσία επέβαλε στην ελληνική κοινωνία πραγματική "λοβοτομή". Γεμάτο "ηχηρό πάθος" κατάργησε κάθε θεσμό και διάκριση αριστείας, κάθε έλεγχο και κάθε αξιολόγηση της ανθρώπινης ικανότητας, ευσυνειδησίας, εργατικότητας, ευφυΐας, φαντασίας, δημιουργικότητας. Εκδημοκρατικοποίησε την διαφθορά και τον νεποτισμό. Αρκούσε μία κλαδική για να φθάσεις ψηλά, να μπουκώσεις το απύλωτο στόμα σου με το βιός των Ελλήνων και η Ελλάδα να φθάσει στο κατώτερο σκαλί του "κακού τη σκάλα"

Μετά την χούντα και 36+1 χρόνια από την πτώση της ο πλούτος της Ελλάδας διαγουμίστηκε κανονικά. Τα χρόνια αυτά στην χώρα μπήκανε τόσα κεφάλαια όσα δεν είχαν μπει σε όλη την ιστορία της. Η Ελλάδα δεν απέκτησε ούτε σχολεία, ούτε Πανεπιστήμια, ούτε νοσοκομεία, ούτε υποδομές. Οι δεκανείς και οι λοχίες, οι διαφορές ελίτ, πολιτικαντζήδες, δημοσιογράφοι, καθηγητές-φιλόσοφοι λαμόγιες και διάφοροι επιτήδειοι μετέτρεψαν όλο αυτό τον πλούτο διαλεκτικά σε βίλες, κότερα, κτήματα, πολυκατοικίες. για να την οδηγήσουν τελικά στην χρεοκοπία και στα του ΔΝΤ.

Μετά την χούντα και την αποκατάσταση της "Δημοκρατίας" οι πολιτικά ανύπαρκτοι και κομματικά εντεταγμένοι δεκανείς και λοχίες της πολιτικής, του εργατοπατερισμού και του φοιτητοπατέρισμού δεν έχουν να δείξουν έργο. Αντλούν από την κομματική ένταξη την μεταπρατική τους πολιτική υπόσταση, εξουσιοδοτημένοι αλλότριων ιδεών και αποφάσεων. Με χαμηλούς δείκτες κατά κεφαλήν καλλιέργεια και υψηλά ποσοστά ψυχολογικής ανασφάλειας καταφεύγουν κάθε χρόνο στην χούντα. Την χρησιμοποιούν σαν το διαφημιστικό πανό που πάνω του κολλάνε την πολιτική τους ανυπαρξία για να της δώσουν υπόσταση και να κρύψουν τις λαμογιές τους.

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Κυβέρνηση: Ορχήστρα του ΠΑΣΟΚ
O κ.(σύντροφος) Φωτόπουλος δήλωσε: "Η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, του κ. Α. Γεωργιάδη και του κ. Μάκη Βορίδη έπιασε δουλειά. Και η δουλειά της είναι να τσακίζει το εργατικό κίνημα για να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης. Όμως ας το καταλάβουν, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι, δεν πρόκειται να γονατίσουμε, θα παραμείνουμε όρθιοι και θα αντισταθούμε μέχρι το τέλος. Και στο τέλος εμείς θα νικήσουμε".


Αυτά τα σημαντικά αλλά και ευρηματικά δήλωσε ο εργατοπατέρας της καλοταϊσμένης ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Όλα στην προσπάθεια να κερδίσει τις εντυπώσεις και κυρίως να μη θιγούν οι εκλεκτικές του συγγένειες. Η κυβέρνηση δεν είναι του Παπαδήμου του Γεωργιάδη ή του Βορίδη. Ξέχασε ο κακομοίρης να μνημονεύσει τον Παπουτσή υπουργό Προ-Πο και άξιο μέλος της “γενιάς πολυτεχνείου ΑΕ” αλλά και τον σύντροφό του Παπακωνσταντίνου της εποχής που χέρι χέρι μπουκάραν στα γραφεία της ΔΕΗ. Αγοράκι μικρό και πεισματάρικο η κυβέρνηση είναι ΠΑΣΟΚ απλά οι άλλοι είναι απλοί κομπάρσοι. Είναι κυβέρνηση Παπαδήμου, Βενιζέλου, Παπακωνσταντίνου, Παπουτσή και πάει λέγοντας. Άσε τα σάπια αγορίνα μου και κοίταξε να ενηλικιωθείς. Ο Πασόκος Παπουτσής έδωσε την διαταγή στα ΜΑΤ να σε μπουζουράσουν και όχι ο Παπαδήμος, Γεωργιάδης ή ο Βορίδης. Η κυβέρνηση είναι ορχήστρα του ΠΑΣΟΚ με πρώτο βιολί τον Παπαδήμο, αλλά αρχιμουσικό τον Yorgo.

Δεν φταίει... ο καπιταλισμός ηλίθιε...Δεν φταίει ο καπιταλισμός για τα ελληνικά χάλια...Φταίει η αποβιομηχανοποίηση της Ελλάδας.
Τα Λιπάσματα, την TVX, την Pirelli και πάει λέγοντας τις εκλεισε η "μεγάλη δημοκρατική παράταξη" σε αγαστή συνεργασία με μία ομάδα στελεχών της νυχτωμένης διαχρονικά ΝΔ με επικεφαλής τον Καραμανλή Α' που χρειαζότανε ένα μεγάλο κοινωνικό στρατό για να πάρει στα χέρια της το κράτος. Ο στρατός αυτός είναι το διεφθαρμένο και τεμπέλικο τμήμα της γραφειοκρατίας των υπουργείων, των Δήμων και των κρατικοδίαιτων εργατοπατέρων των συνδικάτων που ζει σαν παράσιτο απο το σώμα των Ελλήνων και όλου του παραγωγικού 'Εθνους.

Αφού έκλεισαν τις περισσότερες και τις μεγαλύτερες βιομηχανίες έρχονται τώρα να πουν στους Ελληνες ότι για την αποβιομηχανοποίηση της Ελλάδας φταίνε οι βιομήχανοι, κυρίως το διεθνές κεφάλαιο που φεύγει επειδή, λένε, προτιμάει χώρες με φτηνά εργατικά χέρια...

Πρόκειται για αισχρή και χυδαία απάτη. Είναι όντως γεγονός ότι οι καπιταλιστές πάνε όπου τους συμφέρει. Αλλά οι πιο πολλές βιομηχανικές επενδύσεις στο πλανήτη γίνονται στις αναπτυγμένες χώρες που έχουν μεροκάματα διπλάσια απο τα ελληνικά και όχι στις χώρες με τα χαμηλά μεροκόματα. Στις ανεπτυγμένες χώρες δεν γίνονται επενδύσεις σε βιομηχανίες με πολλά χέρια (σε σχέση με τα μηχανήματα εργαλεία παραγωγής), αλλά γίνονται επενδύσεις σε βιομηχανίες με πολλά μηχανήματα εργαλεια παραγωγής (σε σχέση με τα χέρια) και υψηλή τεχνολογία. Έτσι όταν σε τέτοιες χώρες φεύγουν οι βιομηχανίες του σώβρακου και τις φανέλας για να πάνε με φτηνά εργατικά, στη θέση τους στήνονται άλλες πιο βαριές.

Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει απόλυτη αποβιομηχανοποίηση γιατί εδώ σκότωσαν την βαριά βιομηχανία, συνέτριψαν την τεχνολογία και έκαναν την χώρα ανίκανη να σταθεί στον καπιταλιστικό ανταγωνισμό. Αυτή είναι η διαφορά της ελληνικής οικονομικής κρίσης απο την ερωπαική ή αμερικανική. Εδώ έχουμε κρίση αποβιομηχανοποίησης, εκεί κρίση καπιταλιστικών παραγωγικών σχέσεων. Αυτό εκφράζεται στο ότι εδώ οι εξαγωγές έχουν καταποντιστεί στο τίποτα, ενώ εκεί βρίσκονται στο 30-40% του ΑΕΠ. Στην Ελλάδα εχουμε κρίση εξ αιτίας ενός αντιβιομηχανικού και αντιαναπτυξιακού πολέμου 35 ετών. Αυτόν τον πόλεμο τον διεξάγει ένα πολιτικό σύμπλεγμα που έχει κλείσει εκατοντάδες εργοστάσια, ματαιώσει χιλιάδες επενδύσεις και χάσει χιλιάδες θέσεις εργασίας..


Πώς έγινε η αποβιομηχανοποίηση της Ελλάδας....


Α. Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη σκάρωνε "επιτροπές κατοίκων" εναντίον της εγκατάστασης των βιομηχανιών, μία βόλτα στα αρχεία των εφημερίδων της 35ετίας θα σας πείσει. Αυτές οι επιτροπές κατέφευγαν στους Δήμους και τις Νομαρχίες που με την ανοχή και ακόμη και την ενθάρρυνση του πολιτικού κατεστημένου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΝ) υιοθετούσαν το αίτημα τους. Τελικά όλοι μαζί, σαν "κίνημα" προσέφευγαν στο διαβρωμένο από αντιβιομηχανιστές Συμβούλιο Επικρατείας που ακύρωνε τις επενδύσεις. Έτσι έκλεισαν τα Λιπάσματα Δραπετσώνας και ακύρωσαν τεράστιες στρατηγικές επενδύσεις, όπως του χρυσού (TVX) και στη Θράκη, της Πετρόλα, του Πετροχημικού Αγρινίου κά.

Β. Με άλλοθι αυτά τα "κινήματα" οι κυβερνήσεις του λαού φτιάξανε νόμους και διατάγματα που απαγόρευαν τις νέες βιομηχανίες και τον εκσυγχρονισμό των παλιών στην Αττική, δηλαδή στο κέντρο της βιομηχανικής παραγωγής στην Ελλάδα (Νόμοι 84/84 και 2965/2001). Επίσης έδωσαν κίνητρα για να φύγουν τα εργοστάσια μακριά από το βιομηχανικό κέντρο της χώρας μέχρι και να μεταφερθούν στο εξωτερικό.

Γ. Αλλά χρησιμοποίησαν και πιο "ταξικά" μέσα. Κατέστρεψαν την φαρμακοβιομηχανία (ΧΡΩΠΕΙ) υποχρεώνοντάς την να πουλάει διατιμημένα τα φάρμακα της στο όνομα του "φτηνού λαϊκού φάρμακου". Με ειδικούς δασμούς κατέστρεψαν την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία (Νισσάν Βόλου). Επέβαλαν σε εργοστάσια σε κρίση το απεργιακό αίτημα καμία απόλυση ή το επέβαλαν διοικητικά (Pirelli, Izola), ή γέμιζαν τα κρατικοποιημένα εργοστάσια με υπεράριθμους διορισμένους κηφήνες και ταυτόχρονα δεν τους ανέθεταν έργα του Δημοσίου (Πειραϊκή-Πατραϊκή, ΠΥΡΚΑΛ, Σκαραμαγκάς κά)

Δ. Το μεγαλύτερο όπλο τους ήταν οι πολύχρονες καθυστερήσεις από τα διάφορα υπουργεία στις άδειες εγκαταστάσεων ή στις άδειες για νέα προϊόντα ή στις άδειες εξαγωγών που τις εμφάνιζαν σαν "γραφειοκρατικό πρόβλημα" ενώ επρόκειτο για βιομηχανικό σαμποτάζ.

Ε. Όταν παρ όλες τις προσπάθειες μία βιομηχανία επέμενε να υπάρχει, ειδικά μία βαριά, αναλαμβάνανε τα ιδεολογικά και πολιτικά προστατευόμενα απο αυτούς πειθήνια 45 της 17Ν να δώσουν το έσχατο των χτυπημάτων στερώντας από τον φορέα του κεφαλαίου ακόμη και την φυσική του ύπαρξη.

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Σύντροφε Μπεγλίτη....

Μπεγλίτη....Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι...
Ο Μεγλίτης χαρακτηρισε, κάπου στην κρατική τηλεοραση, το κόμμα του Καρατζαφέρη σαν ακροδεξιά και χέστηκε η φοράδα στο αλώνι. Δεν μπορεί να καταλάβει το ανθρωπάκι ότι οι λέξεις ακροδεξιά ή δεξιά ακόμη και φασισμός δεν τρομάζουν πλέον κανέναν, δεν φοβίζουν κανέναν. Ο φόβος να αυτοχαρακτηρίζεσαι δεξιός ή ακροδεξιός δημιουργήθηκε και διατηρήθηκε "επιστημονικά" από ομάδες καλό-ταϊσμένες και έμπειρες στην διασπορά μύθων που ενοχοποιούν και ανικανοποιούν, μία φτηνή προπαγάνδα χωρίς αντίλογο.

Μετά από 36+1 χρόνια απο την αποφράδα 24 Ιουλίου 1974 που επέβαλε στους Ελληνες την δικτατορία της αριστερόστροφης προοδευτικάντζας του Da Capo και του Φίλιον οι Ελληνες απελευθερώθηκαν.

Μετά από 36+1 χρόνια που η προπαγάνδα της αριστεράς, ας την ονομάζουμε ΑΗΔια (Αριστερή Ηθική Διαπαιδαγώγηση), είχε επιβάλει να καθορίζει σαν μόνες "δημοκρατικές" τις ιδέες που αντιλαμβάνονται την δημοκρατία υπό την μορφή μιας θεσμοθετημένης άδειας ασυδοσίας στις επαναστατικές επιχειρήσεις της αριστεράς. Αυτό τελείωσε.

Η δικτατορία της αριστεράς σκέψης και διανόησης που επέβαλε ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει παραδεκτό αν δεν είναι δεμένο μαζί της πήρε τέλος. Η Αριστερά είναι οι πολλοί, ένα τσούρμο στρατολογημένο σε υπόγεια καπηλειά, εκεί που συναντώνται οι πιό αδίστακτες φιλοδοξίες και τα παρακολουθήματα τους η χθαμαλότητα, η ιταμότητα, “του πλούτου αχορταγιά και τση δόξας πείνα”. Υπό μίαν έννοια, η ποιότητα των ανθρώπων καθορίζει και την ποιότητα των φιλοδοξιών. Η Δεξιά είναι οι άριστοι, οι μοναδικοί, οι ευγενείς. Στους αρίστους, στους μοναδικούς, στους ευγενείς ανθρώπους οι φιλοδοξίες, όσο και αν είναι μεγάλες, είναι πάντοτε υψηλές, όχι βέβαια, επειδή “χτυπούν” ψηλά, αλλά επειδή αναφερονται σε στόχους που δεν έχουν επίκεντρο το άτομο που τις τρέφει. Από την μία πλευρά έχουμε την φιλοδοξία της αριστεράς που σημαίνει απλά κοινωνικό ανελκυστήρα, ένα σπίτι η μία επαυλη…και απο την άλλη την φιλοδοξία της Δεξιάς, αυτή που σημαίνει ετοιμότητα θυσίας και προσφοράς. Η δεξιά με καθαρές ιδέες αρνείται τις "αλήθειες" της μεταπρατικής αριστεράς και να τις αντιπαρατάξει με τις πιο δυνατές δικές. Ο δρόμος ήταν μακρύς και δύσκολος. Η δεξιά διακηρύσεει αυτό που είναι. Αναγνωρίζει τον κυριότερο εχθρό της, τον ισοπεδωτισμό, αρνητή και μειωτή της διαφοροποιήσεως του κόσμο και το κυριότερο ότι τίποτα δεν είναι ουδέτερο στην ύπαρξη και ότι σε κάθε θέμα πρέπει να έχει τον λόγο της.

Η σιωπή της Δεξιάς πήρε τέλος. Η πολιτική μέχρι σήμερα σήμερα μας προσέφερε το καταπληκτικό θέαμα μιας δεξιάς που δεν μπορούσε να αυτοδιακηρυχθεί δεξιά χωρίς να κατηγορηθεί για "φασισμό" και μιάς αριστεράς που μπορούσε, οποιαδήποτε στιγμή να αυτοαποκαλείται "σοσιαλιστική, κομμουνιστική, μαρξιστική", ισχυριζόμενη ότι τα δόγματα της δεν έχουν καμία σχέση με τον Λένιν, τον Στάλιν, τον Μάο ή τον Πολ Ποτ. Αλλά αν οι οπαδοί των διαφόρων παραλλαγών της αριστεράς δεν αισθάνονται εκτεθειμένοι από το αρχιπέλαγος των Γκούλαγκ και τα Killing Fields, δεν βλέπω τον λόγο γιατί η σύγχρονη δεξιά, που απωθεί κάθε ολοκληρωτικό πειρασμό, πρέπει να αισθάνεται ένοχη, ή να δικαιολογείται. Μπροστά σ' αυτήν την αξιοθαύμαστη αναίδεια των οπαδών ενός δόγματος, στο όνομα του οποίου εσφαγησαν εκατομμύρια άνθρωποι, στην αναίδεια των υμνητών του πατερούλη Στάλιν που "σκύβει και φυσάει την φωτιά σου ν' ανάψει" ή του "ο Στάλιν ζεί" και που παρ' όλα αυτά εμφανίζονται με ένα τριαντάφυλλο στο πέτο, ώς υπερασπιστές της ελευθερίας, η δεξιά ας απαντήσει με ένα μεγάλο γέλιο και ας συνεχίσει τον δρόμο της. Οι τυραννισμένοι Έλληνες... απελευθερώθηκαν και περιμένουν....

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Η θεία Κάτια δεν ξέρει...


Σε αντίθεση με την θεία Όλγα που ξέρει, στην γνωστή διαφήμηση του ΟΜΟ του 60, η πρασινοσκουφίτσα του RealFM Κάτια Μακρή δεν ξέρει...
Σχολιάζοντας σήμερα (22/11/2011)απο ραδιοφώνου τα επεισόδια βίας στα Ελληνικά πανεπιστήμια, ξυλοδαρμός Γρησπολάκη και τα επεισόδια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, δεν ήξερε ποιος είναι πίσω και ποιος τα προκαλεί. Καλή προσπάθεια να καλύψουμε την πραγματικότητα και τους υπευθύνους της βίας που βιώνουν καθημερινά οι Ελλήνες φοιτητές. Οι εκλεκτικές της συγγένειες την εμποδίζουν να μάθει. Αν δεν ξέρεις ρώτησε, διάβασε και μάθε. Η αριστερά με τις παραφυάδες των -ισμών της μαρξισμό, λενινισμό, σταλινισμό, τροτσκισμό, μαοϊσμό, λαϊκισμό, για να περιοριστούμε σε λίγες απο τις σύγχρονες ολέθριες ενσαρκώσεις της και με τα παρελκόμενα τρομοκρατία, βαρβαρότητα, εκσυγχρονισμό, προοδευτισμό, νεοταξισμό και γιατί όχι δημοκρατισμό εμφιλοχώρησε παντού, διέβρωσε τα πάντα. Πολυφυής (αν και μονοδιάστατη), πολυκέφαλη (αν και μικρόνους), πολυκέλαδη (αν και μονοσήμαντη), πολυεπικίνδυνη (αν και φύσει εαύλωτη). Και βέβαια φονταμεταλίστικη, όποια και αν είναι η αίρεση-δόγμα που κουβαλάει στο δισάκι της. Αδιάφορη στην λογική του λογισμού και ευαίσθητη μόνο στην λογική της ισχύος...
Καμία περιοχή του ιδιωτικού ή δημοσίου βίου, της δράσης της σκέψης που να μείνει αμόλυντη. Η συνδικαλιστική απολυταρχία, ο αφελληνισμός και η αποσύνθεση της Παιδείας, η φενάκη του διαλόγου, η απάτη του "ακαδημαϊκού ασύλου" είναι η προσφορά της Αριστεράς στην χώρα... Απο τα “συγκεκριμένα ποσά βίας” της Αυγής, στην “κινηματική βία του Βέλτσου μέχρι τα υψηλά και περισπούδαστα φληναφήματα των ημετέρων, που είναι ανίκανοι να καταλάβουν τι είναι πολιτισμός και ικανοί μόνο να ακολουθούν την πολιτισμένη ηγεσία τους, η ελληνική νεολαία εκπαιδεύτηκε στις τελετουργίες της βίας... Αφού έκτισε την ύπαρξη της σε μία μεγάλη αφήγηση δόξας, τρόμου, μίσους και εκδίκησης που στο βάθος της υποσχέθηκε την οριστική και ολοκληρωτική Δικαίωση-Κυριαρχία επί των άλλων Η εκτραχηλισμένη αριστερά έφθασε στο τέλος της...

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

Διαμαντοπούλου-ΒορίδηςΣφίχτηκε το στομάχι της ή η καρδια της, τέλος πάντων κάτι σφίχτηκε, στην συντρόφισσα Διαμαντοπούλου απαντώντας στην ερώτηση του Θεοδωράκη, πως βλέπει την συγκατοίκηση με τον κύριο Βορίδη στην εκπομπή “πρωταγωνιστές” 20/11/2011. Η καρδία ή το στομάχι της δεν σφίγγεται όταν κάθεται δίπλα στον Kissinger στις συναντήσεις της λέσχης Bilderberg. Την φαντάζομαι να παρακολοθθεί σαν φρόνιμη και καλή μαθήτρια όσαν διδάσκουν στους υπηκόους-καλεσμένους στις συναντήσεις τους. Να κάθεται στην πρώτη σειρά και να ρουφάει την σοφία του William Kristol ή του Richard Perle και μετά με βαρειά έπαρση και οίηση να προσπαθεί να μας την μεταλαμπαδεύσει μη σηκώνοντας μύγα στο σπαθί της.
Κατά τα άλλα ενοχλείται απο την παρουσία του Βορίδη.

Σύντροφε Ψαριανέ : Ποιά Φασιστική συμπεριφορά;Ο Γρηγόρης Ψαριανός, Βουλευτής στο Μega στην εκπομπή “πρωταγωνιστές” 20/11/2011 μας είπε ότι: Η αριστερά έχει μερικές φορές φασιστική συμπεριφορά ή κατι τέτοιο.

Ο άνθρωπος αυτός με πολύ λογισμό και άφθονη οίηση αγωνίζεται σας άλλος Τέτζελ να μας πουλήσει το πολιτικό συγχωροχάρτι της Αριστεράς. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο καλός αυτός άνθρωπος θέλει να μας πείσει ότι η βαρβαρότητα που βιώνουμε καθημερινά δεν είναι έκφραση της αριστεράς αλλά "φασισμός". Επειδή η λέξη φασισμός ενοχλεί έντονα την "δημοκρατική" μας συνείδηση την επικαλείται με μόνο σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων και την ικανοποίηση υποκειμενικών ιδεολογικών ανασφαλειών. Όλα στην προτεραιότητα των εντυπώσεων, στην αμνησία των γεγονότων, στον συμβιβασμό με την αοριστολογία, ώστε να μη θίξουμε τα αριστερά θέσφατα. Μιλάει για το πρόβλημα (ώστε να κερδίσει τις εντυπώσεις των τυραγνισμένων πολιτών της Ελλάδας) και επιδιώκει την άφεση αμαρτιών της φράξιας τους ξεθάβοντας νεκρές ιδεολογίες.

Η Ελλάδα επί 36+1 χρόνια ζει την βαρβαρότητα της "επαναστατικής" μεταπολίτευσης. Η αριστερά γεμάτη βαθύτατη, υπεροπτική και κυνική περιφρόνηση προς τους Ελληνες και το μέλλον τους, με τρόπο αγύρτικο, δημαγωγικό και παραπλανητικό επιβάλει την θέληση της με την απροκάλυπτη βία.

Ο σύντροφος Ψαριανος σαν γνήσιος αβανταδόρος της αριστερής λεηλασίας και τρομοκρατίας, έντρομος μπροστά στην πιθανότητα οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να καταλάβουν, επί τέλους, τι είναι αριστερά, προσπαθεί να την σώσει από την απαξίωση της ελληνικής κοινωνίας, κοινωνίας που διαπερνάται από φόβο, ανησυχία, ανασφάλεια για το μέλλον της και το μέλλον των παιδιών της.

Σέρνεται αγκυλωμένος με ιδεολογικά στερεότυπα του παρελθόντος, δίχως να αντιλαμβάνεται ότι η λέξη "φασισμός" δεν είναι παρά η ιδεολογική γλίτσα που έχει κατακαθίσει στα αρρωστημένα μυαλά των παπατζήδων της αριστεράς που καλουπωμένοι μέσα σε ιδεολογήματα και νεκρές πολιτικές οριοθετήσεις αδυνατούν να αρθρώσουν δημιουργικό λόγο.

Πρόκειται για φαινόμενο ανθρώπινης αναπηρίας που κυριολεκτικά μας φοβίζει. Καλή η προσπάθεια αλλά θα παραμείνει προσπάθεια. Προσπαθεί να παραποιήσει ή και να αντιστρέψει την εικόνα αισθητών δεδομένων, ψηλαφητών πραγματικοτήτα

Όλα τα υπόλοιπα είναι μπουρμούτσαλα...

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Η μεταπολίτευση και το τσεκούρι

Για μέρες τώρα παρακολουθούμε ραδιόφωνα τηλεοράσεις και οτιδήποτε άλλο διαθέτει η αρισερόστροφη προοδευτικάντζα να ασχολείται με το Βορίδη και το τσεκούρι του. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ξυλοφορτώθηκε απο κουκουλοφόρους προχθές μέσα στην τάξη κατά την διάρκεια του μαθήματος μπροστά στα μάτια των μαθητών του και η αγκυλωμένη μεροκαματιάρα δημοσιογραφία το ξέχασε, το έθαψε. Ασχολείται όμως με τον κύριο Βορίδη και το τσεκούρι του που συνέβη πριν απο 20 και πλέον χρόνια.

Τα πρόθυμα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, οι πολιτικοί ρακοσυλλέκτες και οι διάφορες ρεπατζούδες της ενημέρωσης βρήκαν μία φωτογραφία του Βορίδη τραβηγμένη πριν από χρόνια και την μηρυκάζουν. Είναι η φωτογραφία κλισέ που οι απελπισμένες μετρέσες της νεοταξίτικης αριστεράς χρησιμοποιούν για να βάλλουν στο ίδιο τσουβάλι θήτες και θύματα. Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχει μόνο μία βία. Η βία της αριστεράς.
Από ένα στιγμιαίο γεγονός , πρίν από 20 περίπου χρόνια, προσπαθούν να κερδίζουν τον αγώνα των εντυπώσεων, να διαγράψουν από την μνήμη των Ελλήνων τα 36+1 χρόνια αριστερής βίας που βίωσαν και ακόμη βιώνουν.

Η Ελλάδα για 36+1 χρόνια ζει την βαρβαρότητα της "επαναστατικής" μεταπολίτευσης. Η αριστερά γεμάτη βαθύτατη, υπεροπτική και κυνική περιφρόνηση προς τους Ελληνες και το μέλλον τους, με τρόπο αγύρτικο, δημαγωγικό και παραπλανητικό επέβαλε την θέληση της με την απροκάλυπτη βία.
Η Βία είναι της αριστεράς. Της αριστεράς που έχει πετάξει το προσωπείο και εμφανίσει το πραγματικό της πρόσωπο, αποδεικνύοντας πόσο μισάνθρωπη, μισαλλόδοξη και μισελληνική είναι και θα είναι πάντα. Από τα πειθήνια 45άρια της "17 Νοέμβρη", τα μολότοφ του αντι εξουσιαστικού Gladio, το μαρξιστικό καθηγηταριό με την κούφια ρητορεία που προσπαθεί να βρεί μία αρρενωπή συντροφικότητα μέσα από την "κινηματική βία" του Βέλτσου, μέχρι τις αριστερές συμμορίες των παρακρατικών που λυμαίνονται τα πανεπιστήμια και τα έχουν μετατρέψει σε άντρα ανομίας, κρανίου τόπο μοιράζοντας "συγκεκριμένα ποσά βίας" σε όποιον τολμήσει να φέρει εμπόδιο στην ποικίλη και σκοτεινή συναλλαγή φοιτητικών παρατάξεων και κομμάτων με την διοίκηση των πανεπιστημίων και
Η βία είναι της αριστεράς, όλης αυτής της καμαρίλα που συμπεριφέρεται σαν να είναι όχι μόνο το κράτος, αλλά ολόκληρη η ελληνική κοινωνία δική της.
Αυτή είναι η σημερινή αριστερά, η αριστερά των βανδάλων, των κουκουλοφόρων, των καλάσνικοφ. Οι άνθρωποι της καίνε βιβλιοπωλεία, χτυπούν καθηγητές μέσα στις αίθουσες των Πανεπιστημίων,κάψανε την Ελλάδα τον Δεκέμβρη 2008, καταστρέφουν τα πανεπιστήμια, την χώρα και από τις εφημερίδες και τα ΜΜΣ(κοταδισμού) λοιδορούν και βρίζουν όποιον τολμήσει να εκφράσει αντίθετη άποψη.

Σύντροφοι και συντρόφισσες των ΜΜΕ(ξαπάυησης) αυτή είναι η σημερινή αριστερά. Αυτή η αριστερά έχει γίνει σήμερα ο γελειωδέστερος και γλειοδέστερος φορέας, το παρασιτικό περιτύλιγμα του πλέον βάναυσου ολοκληρωτισμού. Από την πρώτη ημέρα της μεταπολίτευσης με την βία επέβαλε την στυγνή της δικτατορία. Οι κόκκινες ορδές των μουσάτων με τα αμπέχονα και το κουλτουριαρικο ύφος με την στρατωνισμένη σκέψη και την μονοτροπία του ιστορικού υλισμού περασμένων εποχών επέβαλλαν μια στυγνή δικτατορία φρίκης σε ολόκληρη της χώρα τρομοκρατώντας και προπηλακίζοντας όποιον θα τολμούσε να φέρει αντίρρηση στον πλινθοκεραμισμό των σκέψεων τους. Το “Πανεπιστημιακό άσυλο” από άσυλο ιδεών η αριστερά το μετέτρεψε σε άσυλο κάθε είδους εγκληματικής πράξης.Η τρομοκρατία της αριστεράς λυμαίνεται τα πανεπιστήμια έχοντας τα μετατρέψει σε Γκούλαγκ των προσδοκιών και των ελπίδων των νέων. Το πανεπιστημιακό άσυλο δεν είναι παρά το άλλοθι των μκρονοικών μειοψηφιών που επιβάλουν την κατάλληλη προώθηση των πλέον παρακμιακών στρεβλώσεων ξεπερασμένων δοξασιών. Η αριστερά στο σύνολό της με πρωτογονικό ντελίριο έχει μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε γκούλαγκ απελπισίας. Η μαφία των τραμπούκων με την ανοχή των ασήμαντων και των τενεκέδων της πανεπιστημιακής κοινότητας που διαχειρίζεται φιλοσοφώντας και μπουκώνει τα απύλωτα στόματα της με το βιός των Ελλήνων έχει κάνει τα πανεπιστήμια “αυλές των θαυμάτων”.

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Δηλώσεις Καστανίδη...


«Η θετική ψήφος μου δεν πρέπει να ερμηνευθεί ως επιδοκιμασία στη συμμετοχή των υπουργών, που προέρχονται από το χώρο στης ακροδεξιάς. Δεν περιβάλλω με την εμπιστοσύνη μου υπουργούς, που υπηρέτησαν τη χουντική δεξιά, ή είναι γνήσιοι ή ιδεολογικοί απόγονοι του δικτατορικού καθεστώτος.

Αν το έκανα, θα ακύρωνα την προσωπική μου διαδρομή και την οικογενειακή μου ιστορία. Αποτελεί ιστορικό λάθος της δημοκρατικής παράταξης, που αποδέχθηκε τη συμμετοχή των ακροδεξιών υπουργών και υφυπουργών στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Ελπίζω να μη δικαιωθεί ο Αντενάουερ, που προσδιόρισε την ιστορία ως το σύνολο των πραγμάτων, που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί»


Αυτά το “σοφά” και ώραία δήλωσε ο σύντροφος Καστανίδης για να δικαιολογήσει την θετική του ψήφο στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Ο άνθρωπος αυτός έχει χάσει κάθε μέτρον και βυθίζεται στο βούρκο της πολιτικής του ανυπαρξίας. Ανίκανος για πολιτικές πράξεις προσπαθεί με σαπουνόφουσκες να βγάλει το άτομο του λάδι. Ο άνθρωπος είναι σκλάβος αλευθέρωτος φτωχοζεί και κυριαρχείται από τους οργισμένους ανέμους της αμετροέπειας. Στερείται την στοιχειώδη ικμάδα προς παραγωγή πολιτικής και πραγματικής ιστορίας. Αρπαξε την καρέκλα υποσχόμενος στους πάντες τα πάντα. Θυμηθείτε τον όταν παρέα με τους πρασινοφρουρούς πήγαινε να κατεβάσει τα κάγκελα του Οργανισμού Λίμένος Θεσσαλονίκης. 36+1 ολόκληρα χρόνια αυτος ο άνθρωπος και η ετικετταρισμένη γενιά του, “γενιά πολυτεχνείου ΑΕ”, διαβουκόλησε τους έλληνες στο όνομα μιάς δημοκρατίας που ποτέ δεν πίστεψε και τους παρέδωσε σε μία πολιτική ανθυποκουλτούρα συλλεγμένη από λεξικά και τοποθετημένη δίκην προβολής θησαυρού που διέβρωσε τα πάντα. Αυτός και η παρέα του έφεραν την χώρα στην σημερινή της κατάσταση και σήμερα αντί να κάνει την αυτοκριτική του ή να σιωπά ψελλίζει περί χούντας και της δημοκρατικής παράταξης, την στιγμή που ο κόσμος ζει τον εφιάλτη της καθημερινότητας.


“Χουντική δεξιά” 36+1 απο την πτώση της χούντας ακόμη ασχολείται μαζί της και αντλεί τον πολιτικό του λόγο απο αυτήν γιατί δεν έχει να προσφέρει τίποτα. Το μόνο που του έχει μείνει είναι η Χούντα, να την χρησιμοποιεί σαν το διαφημιστικό πανό που πάνω του κρεμάει την πολιτική του όντότητα γιατί δεν έχει τίποτα άλλο να προσφέρει. Παρεπιπτόντως ο στρατηγός Παττακός περπαταέι μόνος του στους δρομούς. Σύντροφε Καστανίδη μπορείς να πάς κάπου χωρίς μπράβους;

Την δε επίκληση της “δημοκρατικής παράταξης” Ας γελάσω!

Η Ελλάδα πήρε μια γεύση του τι εστί δημοκρατική παράταξη όταν το "Κίνημα" ΄κύριος εκφραστής της και με σύνθημα "ο λαός στην εξουσία" ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας. . Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έζησαν ένα έμπρακτο συλλογικό παραλήρημα. Πουλώντας το παραμύθι της δημοκρατίας πολλοί ανίκανοι για τον επιστημονικό ή επαγγελματικό στίβο, προσκολλήθηκαν σε συνδικαλιστικές οργανώσεις ή σε κομματικές νεολαίες και έφθασαν σε υπουργικές καρέκλες λανσάροντας πίστη σε κάτι που πότε δεν πίστεψαν. Άνθρωποι που δεν τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους ΄ξαφνικά εκτοξεύθηκαν στην κορυφή και άλλοι από την φτώχεια και την ανέχεια, ανέχεια που ανάγκαζε τις γυναίκες τους να κάνουν baby sitting, στο όνομα της "μεγάλης δημοκρατικής παράταξης" βρέθηκαν να κατοικούν σε ανάκτορα τίγκα στο μάρμαρο. Για μία εικοσαετία τα προσόντα για την κατάληψη κάποιας θέσης μετρίοντουσαν με τους πόντους, μη πάει το μυαλό σας στο πονηρό, τις αφίσες που είχε κολλήσει. Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη ήξερε να αμοιβει τους ανθρώπους της. Κολακέψε ό,τι πιο εγωκεντρικό και ευτελές έχει ο Nεοέλληνας μέσα του, εκμεταλλεύτηκε την ανασφάλεια, την απαιδευσιά, την ιταμότητα, να καταξιώσει την ηδονοθηρία, την καταναλωτική βουλιμία. Aλλά σφραγίδα στον ψυχισμό ανεξάλειπτη άφησε κυρίως η γεύση της εξουσίας, η αίσθηση της εξόδου από την ανωνυμία και το περιθώριο, η ηδονή να είσαι επιτέλους «κάποιος». Αρκούσε το περιβραχιόνιο της περιφρούρησης για να αποκτήσεις πρόσωπο και να βγεις από την κοινωνική αχρωμία. Αυτοί οι κάποιοι εγκαταστάθηκαν σε κάθε πτυχή του δημοσίου βίου. Aυτοί έκριναν για όλα, αυτοί αποφάσιζαν. Διόριζαν, απόλυαν, έκαναν προαγωγές και μεταθέσεις, μοίραζαν επιχορηγήσεις και δάνεια. Kαταλύθηκε κάθε κρατική ιεραρχία. Σε κάθε πόλη, χωριό, γειτονιά αλλά και σε σωματεία, συλλόγους, «πνευματικά ιδρύματα», εφημερίδες, είχαν απλωθεί τα αναρίθμητα πλοκάμια του πνιγερού κομματισμού της δημοκρατικής παράταξης . Hστράτευση ήταν (κατά κανόνα) με το αζημίωτο. Ασήμαντοι ρυπαροί και τρισάθλιοι ξαφνικά έγιναν πάμπλουτοι. Σε κάθε χωριό, σε κάθε συνοικία ο καθένας μας γνωρίζει έναν Χ που από την μία στιγμή στην άλλη βρέθηκε με ξενοδοχεία, πολυτελείς κατοικίες, κότερα, παιδιά να σπουδάζουν στην Εσπερία και το κυριότερο πρώτο τραπέζι πίστας στα σκυλάδικα πολυτελείας. Και ο κοσμάκης έτρωγε ότι περίσσευε και έλεγε και ευχαριστώ!