Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Αφορμή και Αιτία


Μαζεύονται οι διάφοροι παρακεντέδες της συνομοταξία του εκφράζεστε και με λογική Καραγκιόζη και φιλοσοφία Ναστραντιν Χότζα να μας εξηγήσουν γιατί η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει και συσπειρώνει τους Έλληνες, τις Ελληνίδες, τα Ελληνόπουλα. Τα κύρια και μοναδικά τους επιχειρήματα  είναι  η κρίση και η εγκληματικότητα από τα λαθροστίφη. Οι κακομοίρηδες εκπαιδευμένοι για 40 χρόνια δημοκρατίας στην παρασημαντική των εννοιών, των λέξεων και εγκλωβισμένοι στον μονόλογο της αριστεράς δεν μπορούν να δουν πέραν από την μύτη τους. Είναι ανίκανοι να διακρίνουν μεταξύ αφορμής και αιτίας.

Αφορμή: Αφορμή είναι η  κρίση. Η κρίση ξεβράκωσε το σαθρό πολιτικό σύστημα της Δημοκρατίας 74. Ένα σύστημα που είχε στηθεί πάνω στην μίζα, την απάτη, την λαμογία, των δώρων στον εαυτό μας  και το συντηρούσαν οι παροχές χωρίς αντίκρισμα, οι πελατειακές σχέσεις, η ασυδοσία  του κάντε ότι θέλετε αρκεί να μας ψηφίζετε. Ο πλούτος των Ελλήνων καταβροχθίστηκε ασύστολα και μετατράπηκε χωρίς ντροπή και αιδώ σε βίλες και κότερα. Οι μίζες της Siemens τροφοδότησαν ένα πολιτικό σύστημα που ανερυθρίαστα μας λέει: “πιθανολογούμε κάτι έχει συμβεί, ίσως σοβαρό”.  Η κρίση έγινε η αφορμή να καταλάβουν οι Έλληνες την μεγάλη απάτη.

Αιτία: Αιτία  είναι τα  40 χρόνια δικτατορίας της αριστεράς που είχαν μετατρέψει την δημοκρατία σε δειμοκρατία  και φοβοκρατία (Δειμος και Φοβος  οι γιοί του Αρη)

Για 40  χρόνια η ελληνική κοινωνία είχε παραδοθεί στα νύχια των χούλιγκαν των  “προοδευτικών” δυνάμεων που διέλυσαν τα πάντα.  “Προοδευτικές” δυνάμεις που αναδείχθηκαν σε εκτροφείο συνδικαλισμένων τυράννων της κοινωνίας, ψυχανώμαλων βανδάλων, μονοδιάστατης υστερίας συμφεροντολόγων. Πανεπιστήμια καταστρέφονταν. Καθηγητές προπηλακίζονταν και τους κυνηγούσαν σαν αγρίμια μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας στο όνομα του Πανεπιστημιακού ασύλου και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Χτίζαν τα γραφεία των καθηγητών.Τέσσερεις άνθρωποι δολοφονήθηκαν στην Marfin υπό τους αλαλαγμούς των αφιονισμένων “προοδευτικών” αφήστε τους να καούν τραπεζίτες είναι. Η Αθήνα κάηκε τον Δεκέμβρη 2008 με τις ευλογίες των “προοδευτικών δυναμεων”. Επί  τρεις δεκαετίες οι κάπηλοι της “προοδευτικότητας” παρήγαν μαζικά βανδάλους, καταληψίες, ευνουχισμένους διαδηλωτές που αναμηρυκάζαν τον κρετινισμό της κομματικής ντουντούκας.

Δεν τολμούσες να μιλήσεις για πατρίδα έθνος θρησκεία και έπεφτες θύμα του πλέον χυδαίου διασυρμού, ακροδεξιός φασίστας ελληνάρας,   από τους ίδιους που σήμερα βρίζουν, όπως οι αγοραίες του πεζοδρομίου ξέρουν να βρίζουν, τους ελληνοψυχους.

Αυτό πήρε τέλος Η Χρυσή Αυγή φώναξε  "Να παψουμε να κρίβουμε τις ιδέες μας"και οι Ελληνες οι Ελληνίδες τα Ελληνόπουλα είτε ψήφισαν ΝΔ, ΔΗΜΑΡ ή ΣΥΡΙΖΑ  άκουσαν.  Η Χρύση Αυγή  φωνάζει και την φωνή την ακούει ο Ελληνας και αναγαλιάζει. “Η Αγάπη για την Πατρίδα που είναι προϋπόθεση δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης, κόντρα στην λογική της ισοπέδωσης των λαών, κόντρα στην λογική της μετατροπής ιστορικών λαών σε πληθυσμούς χωρίς ταυτότητα”

Αυτή είναι η αιτία που η Χρυσή Αυγή καλπάζει Όλα τα άλλα είναι για τα Μπάζα

Έχετε την εντύπωση: ότι αν δεν υπήρχε η Χρυσή Αυγή θα ασχολιόταν κανένας με τους ισχυρισμούς της Ρεπούση  ότι το Ζάλογγο είναι μύθος; Πολύ αμφιβάλω.

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Όχι δεν με τρομάζουν οι Χρυσαυγίτες, με τρομάζουν οι «Δημοκράτες» – Νεοταξίτες - Ελληνων Αφυπνιση

ΠΗΓΗ: Όχι δεν με τρομάζουν οι Χρυσαυγίτες, με τρομάζουν οι «Δημοκράτες» – Νεοταξίτες - Ελληνων Αφυπνιση


Τρίτη, 28 Μαΐου 2013. Ο Νίκος Χασαπόπουλος, συντάκτης της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» παρουσίασε στο κτίριο της παλιά Βουλής το βιβλίο του «Η Χρυσή Αυγή, η ιστορία, τα πρόσωπα και η αλήθεια».

Γράφει η Θωμαή Στεφανοπούλου

Ο συγγραφέας κάνει μια ανάλυση του νεοναζιστικού χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής υπογραμμίζοντας την ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου μετώπου που θα διαχειριστεί πολιτικά και με προσοχή το φαινόμενο. Τόνισε επίσης την ανάγκη μηδενικής ανοχής σε κάθε έκνομη συμπεριφορά.

Στην παρουσίαση του βιβλίου παραβρέθηκαν πολιτικά πρόσωπα από όλους τους χώρους όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Βορίδης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γ. Πανούσης, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη ο Αλ. Αλαβάνος, και οι Απ. Κακλαμάνης, Ι. Tραγάκης, Κ. Μπούρας, Γ. Κουτρουμάνης, Π. Τατσόπουλος Αδωνις Γεωργιάδης, Ν. Κακλαμάνης.

…Και σκέφτεται ο απλός Έλληνας πολίτης:

Πόσο επικίνδυνη τελικά είναι αυτή η Χρυσή Αυγή που για έναν κοινό πόλεμο εναντίον της ενώνονται ο Βορίδης με τον Παπαδημούλη και τον Τατσόπουλο (!!!)και ο Άδωνις με την Κανέλλη και όλο το κακό συναπάντημα του ΠΑΣΟΚ; (!!!)

Πόσο μεγαλύτερο κακό μπορεί να προξενήσει στο αμόλυντο «Δημοκρατικό» πολίτευμα της χώρας μας αυτό το φασιστικό μόρφωμα όπως την αποκαλούν οι αυτοχαρακτηριζόμενοι «Δημοκράτες»;
Γιατί έχουν σκυλιάσει όλοι και με ανελέητη προπαγάνδα προσπαθούν να μας πείσουν για την ανάγκη του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου;

Τι τους φοβίζει τόσο πολύ; Ότι θα τραβήξουν τα πάνδεινα οι ταλαίπωροι αλλοδαποί από την Χρυσή Αυγή ή ότι όλοι εμείς οι αφελείς Έλληνες θα γίνουμε νοσταλγοί του Χίτλερ;

Από τι θέλουν τόσο πολύ να μας προστατέψουν οι αριστεροί και δεξιοί «σωτήρες» μας;

Μήπως…

Έχουν πανικοβληθεί γιατί ξέρουν από κρυφές δημοσκοπήσεις ότι η Χρυσή Αυγή έχει ανεβάσει τόσο πολύ το ποσοστό της που μάλλον βγάζει Δήμαρχο σε νευραλγικές περιοχές της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων;

Μήπως…

Φοβούνται μη γίνει καμιά στραβή και βγει η Χρυσή Αυγή πρώτο κόμμα και μετά δεν ξαναδούν τον ήλιο; (Ίσως να βλέπουν καμιά ακτίνα που θα διαπερνά τα κάγκελα)

Μήπως…

Με πρόσχημα την απειλή της Χρυσής Αυγής, θέλουν δια νόμου να αλυσοδέσουν και να φιμώσουν και να έχουν υπό συνεχή τρομοκράτηση έναν ολόκληρο λαό;

Μήπως…

Έχουν πάρει εντολές «άνωθεν» (βλέπε Σιωνισμός) για να σταματήσουν κάθε εθνικιστικό κίνημα που απειλεί την παγκοσμιοποίηση και τα σχέδια της Νέας Τάξης;

Αλήθεια…

Δεν ξέρουν ότι όσο περισσότερο χτυπάς κάτι, τόσο αυτό γιγαντώνεται;

Δεν ξέρουν ότι ο εθνικισμός (που σημαίνει « η άποψη που ενθαρρύνει την έκφραση και την καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης, η αφοσίωση των ατόμων στο έθνος στο οποίο ανήκουν, χωρίς καμιά διάθεση υποτίμησης ή περιφρόνησης άλλου έθνους, εθνισμός, πατριωτισμός».-ΛΕΞΙΚΟ Μανόλη Τριανταφυλλίδη) που τον έχουν καταντήσει βρισιά στις μέρες μας, μετατρέπεται σιγά σιγά σε τσουνάμι σε όλη την Ευρώπη διότι όλοι λαοί αισθάνονται ότι απειλείται η ταυτότητά τους, η πατρίδα τους, ο Θεός τους;

Αυτοί, τα υπαλληλάκια της Νέας Τάξης, αυτοί έχουν αναλάβει τον ρόλο να σπέρνουν το μίσος ανάμεσά μας , να μας διαιρούν για να μας κρατούν καλά χειραγωγούμενους.

Αυτοί, οι Ελληνόφωνες προδότες, οι εκπρόσωποι του «Δημοκρατικού τόξου» θεωρούν την πατρίδα «μαγαζί δικό τους» και το πωλούν όσο όσο σε οικονομικό και εθνικό επίπεδο.

Αυτοί που σκίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν δίνουν δεκάρα ούτε για τους συμπατριώτες τους ούτε για τους αλλοδαπούς. Θεό έχουν μόνο το χρήμα και σκοπό της ζωής τους τα αξιώματα, και γι αυτά… πουλούν «και την μάνα τους».

Δεν ξέρω αν οι χρυσαυγίτες είναι αληθινοί πατριώτες ή φασίστες, κρυφοναζιστές, κρυφοπαγανιστές ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό θα το δείξει η ιστορία.

Αυτό που ξέρω είναι ότι ζω σε μια ύπουλη, μασκαρεμένη, φαρισαϊκή, κάλπικη Δημοκρατία. Δεν είναι πολίτευμα αυτό, είναι ένα επικίνδυνο καθεστώς που τα ηνία του κατέχουν μια χούφτα διεφθαρμένοι ολιγάρχες, ταγμένοι να υπηρετήσουν τις διεστραμμένες επιταγές της Νέας Τάξης, χωρίς έλεος, χωρίς δισταγμό, κι ας αφανίσουν ένα ολόκληρο έθνος.


Όχι δεν με τρομάζουν οι Χρυσαυγίτες, με τρομάζουν οι «Δημοκράτες» –Νεοταξίτες.

Σχόλιο για τον Νάνο Βαλαωρίτη

Το σχόλιο για τον Νάνο Βαλαωρίτη απο κάποιον που τον γνώρισε απο κοντά

Σε γνώρισα από κοντά | 06:30 Νάνο θυμάσαι; Είμασταν μαζι στην Καλιφόρνια. Όταν εμείς -τα κορόϊδα-, εξόριστοι από την πατρίδα θυσίαζαμε τα πάντα στον αγώνα ενάντια στη χούντα, εσύ έμενες αδιάφορος για να μπορείς να κάνεις τις διακοπές σου στη Λευκάδα. θυμάμαι επίσης όταν (το Σεπτεμβριο του 1982) συναντηθήκαμε τυχαία στην Αθήνα μου καυχήθηκες γιατί η Ελληνική πολιτεία σου έβγαλε "παχουλή" σύνταξη (ενώ δεν είχες δουλέψει ποτέ για να έχεις ΙΚΑ κλπ, και ενώ έπερνες ήδη δύο συντάξεις στην Αμερική.) Αυτά τα γράφω και στο βιβλίο μου "Searching for the Rainbow" (Amazon books) όπου αφιερώνω κοντά μια σελίδα σε σένα ειδικά. Πάντως, με το χαρακτηρισμό που έκανε για σένα ένας Αμερικανός ό,τι είσαι "Pseudointellectual", δεν συμφωνώ. Δημήτρης Ζέττος

ΤΟ ΒΗΜΑ ηλεκτρονική έκδοση "Οι διανουμενοι είναι εδώ;"

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Κύριε Σαμαρά...Η τελευταία σου ευκαιρία....


"Δεν χρωστάω σε κανέναν τίποτα" είναι η αγαπημένη επωδός του κυρίου Σαμαρά. Μπορεί να μη χρωστάει τίποτα στους κομματικούς μηχανισμούς, στις πολιτικές καμαρίλες και την κομματική νομενκλατούρα. Χρωστάει πολλά στις Ελληνίδες, στους Έλληνες αλλά κυρίως στα Ελληνόπουλα.


Έφθασε η ώρα η ΝΔ να απαλλαγεί από το σύμπλεγμα της παραπολιτικής μειονεξίας που της κληροδότησε ο μολιερικός αρχοντοχωριάτης παλαιοκομματικός ανήρ Καραμανλής Α'.

Ο Καραμανλής Α’ με την επιστροφή του, καβάλα στα τουρκικά άρματα μάχης, στην Ελλάδα το 74 δημιούργησε το κόμμα της ΝΔ. Κόμμα χωρίς ιδεολογική ταυτότητα, χωρίς κοινωνική πρόταση, το οποίο δεν ήτανε παρά ένα μεταλλαγμένο πολιτικό μόρφωμα, χωρίς ιδεολογικό προσανατολισμό λειτουργώντας όχι σαν πολιτικό κόμμα με πιστεύω και ιδεολογία, αλλά σαν σωμάτιο. Αφού απογύμνωσε την Ελλάδα από κάθε περιεχόμενο πολιτιστικής ιδιαιτερότητας, γόνιμης ετερότητας ιστορικών εθισμών και συλλογικών αναγκών: «ανοίκομεν στην Δύση», περιορίστηκε στην διαχείριση της εξουσίας χωρίς την μεγάλη σύνθεση που θα έφερνε την Ελλάδα σε μία δημιουργική επαφή με την κληροδοτημένη πείρα της παράδοσης . Την παράδοση που δεν είναι αντίθετη με τον νεωτερισμό , αλλά το πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να γίνονται οι νεωτερισμοί, ώστε να έχουν σημασία και διάρκεια. Όχι αυτό που είναι «πίσω μας», αλλά αυτό που είναι μόνιμο, αυτό που είναι «μέσα μας». Ο «εθνάρχης» Καραμανλής μπόλιασε το κόμμα του με ανεξίτηλη φοβία μήπως και χαρακτηριστεί «εθνικιστικό» και παρέμεινε προσκολλημένο στην παθητική μίμηση της «προοδευτικής» χολερικής αρλουμπολογίας. Κόμμα ουραγό του «προοδευτικού» μηδενισμού και λακέ της ιμπεριαλιστικής απανθρωπιάς της «Νέας Τάξης».

Με νερωμένο αίμα οι άνθρωποι της έχουν αφεθεί στο έλεος των κυμάτων της τρικυμισμένης θάλασσας των καιρών μας για να πνιγούν από την θεοποίηση της επικοινωνίας και να βουλιάξουν στο παραμύθι του "μεσαίου χώρου"και την καινούργια κούφια και κενή περιεχομένου αοριστολογία  “φιλελεύθερο κεντροδεξιό κόμμα”. Οι άνθρωποι της σημερινής ΝΔ στο μυαλό τους έχουν εγκαταστήσει μπαταρίες. Δεν μπορούν να το αφήσουν να σκεφτεί γιατί κάθε φορά που σκέπτεται πονάει. Καθησυχάζονται με την σκέψη μίας "σιωπηλής πλειοψηφίας". Δεν βλέπουν πως η μάζα αυτή είναι πρώτα σιωπηλή και μετά πλειοψηφία ή μάλλον δεν είναι πλειοψηφία παρά σαν σιωπή. Μη μπορώντας να αρθρώσουν δημιουργική λέξη μηρυκάζουν τυποποιημένες ετικέτες, αναμασούν ταξινομημένες απόψεις απλοϊκών μανιχαΐστικών σχημάτων τρέμοντας μήπως και χαρακτηρισθούν “δεξιοί” “εθνικιστές” “αντιδραστικοί”. Άψυχες μαριονέτες ενός καλοστημένου παιχνιδιού εντυπώσεων με μόνο μέλημα να φανούν αρεστοί στα Botox των 9 και τα Montblanc της ενημέρωσης.

Ακόμη και σήμερα με την δυστυχία και την φτώχεια να έχει μπει στο κάθε ελληνικό σπίτι,  η ΝΔ μειονεκτεί και ντρέπεται να δηλώσει κριτική αντίρρηση στην «προοδευτική» απολυταρχία, στον αφελληνισμό και στην αποσύνθεση της παιδείας, στην «φενάκη» του διαλόγου, στην φρεναπάτη του «πανεπιστημιακού ασύλου». Οι προστάτες των κουκουλοφόρων, που τους "χάιδευαν τα αυτιά", το κόμμα των ληστών και των μολότοφ, η αριστερά που παράδωσε τις φοιτητικές εστίες στο έγκλημα και μετέτρεψε τα πανεπιστήμια σε χωματερές βυσσοδομούν κατά πάντων και για τα πάντα και η ΝΔ τρέμει μήπως και χαρακτηριστεί οπισθοδρομική αν βγάλει έστω και ένα βογκητό για να εκφράσει την αγανάκτηση των Ελλήνων που θέλουν κρίση και δύναμη.

Οι Έλληνες πολίτες έχουν κλειδαμπαρωθεί στα σπίτια τους. Έχει γεμίσει η χώρα κάγκελα στις πόρτες και τα παράθυρα. Αστυνομικοί δολοφονούνται εν ψυχρώ κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Η αριστερά ουρλιάζει, έχει γνώμη για όλα και για όλους και το κόμμα της ΝΔ καμουφλάρει τις αντιφάσεις της ύπαρξης του πίσω από κούφιες λέξεις, ελπίζοντας να περάσει η τρικυμία, και συμβιβασμένο με την παρακμή, ψελλίζει. Η ΝΔ περιορίζεται σε ρητορικές υπεκφυγές αντί της καίριας και ουσιώδους απάντησης στον αμοραλισμό της αριστεράς. που μετατρέπει την αλλοτρίωση σε γνησιότητα, την καπηλεία σε καινοτόμο πρωτοβουλία. Η ΝΔ μειονεκτεί και ντρέπεται γιατί έχει η ίδια πιστέψει ότι ο «φωταδίστικος» μηδενισμός είναι μονόδρομος «εκσυγχρονισμού».

Σε σένα Αντώνη Σαμαρά εναποτίθεται το δύσκολο έργο να βγάλεις την ελληνική κοινωνία από την ιδεολογία και την πράξη του ελλαδισμού, που την κρατάει δέσμια η κενή καυχησιολογία, οι ρητορικές σαπουνόφουσκες της μεταπρατικής αριστεράς,η νεα τάξη και ο παλαιοκαμματισμός. Να της αποδώσεις την αυτοεκτίμηση, μέσα από μία νέα αυτογνωσία που θα αντλεί την προβληματική της από τις πραγματικότητες της ιστορικής ιδιοσυστασίας του ελληνισμού ώστε να την εισαγάγει αποκαθαρμένη απο δυσβάστακτες δουλείες, στην νέα περίοδο ενός νέου κοσμοσυστήματος που κέντρο του είναι ο Έλληνας άνθρωπος.

Εφθασε η ώρα κύριε Σαμαρά: "Να παψουμε να κρίβουμε τις ιδέες μας". Να φωνάξεις ξανά αυτά που είπες τότε στο συνέδριο της ΝΔ

“Η Αγάπη για την Πατρίδα που είναι προϋπόθεση δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης, κόντρα στην λογική της ισοπέδωσης των λαών, κόντρα στην λογική της μετατροπής ιστορικών λαών σε πληθυσμούς χωρίς ταυτότητα”


Αντώνη κάνε γρήγορα το γκογκ του χρόνου θα σου ροκανίσει τα ποδάρια.  Έφτασε η ώρα. Εχθες ήτανε νωρίς, αύριο θα είναι αργά, Τώρα πρέπει να σπάσεις τον Γόρδιο  δεσμό του φόβου μην και χαρακτηρισθείς δεξιός,  και οτιδήποτε εφεύρουν τα ΜΜΣ(κοταδισμού) των μπετατζίδων και τα περιτυλίγματα DVD/CD της ενημέρωσης. Η απόσυρση του  αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και το πέταγα του στα σκουπίδια είναι η τελευταία σου ευκαιρία

Αντώνη! Κάνε γρήγορα γιατί υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Οι τελευταίες  εκλογές έδωσαν το μήνυμα

Ο νοών νοείτω.

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Το συμβάν στο Παγκράτι


Το συμβάν στο Παγκράτι

Είδαμε στις τηλεοράσεις τον υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ να αρπάζει την ευκαιρία από τα μαλλιά με το παραλίγο θύμα αστυνομικό
και θυμηθήκαμε τον Σεφέρη: 
  • …”Αλλά η πολιτική είναι όπως το πορνείο, πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας με τις περιστάσεις της στιγμής.” Γιώργος Σεφέρης, Πολιτικό Ημερολόγιο, τόμος Α 1935-1944, σελ 81.
  • ...“Τελεια χαύνωση, παρακμή, αηδία, κατάπτωση, εξευτελισμός, θεομπαιχτισμός του πολιτικού μας κόσμου. [...]” σελ 257
Μετά το συμβάν στο Παγκράτι  όπου ένας αστυνομικός, δέχθηκε σφαίρα στο αλεξίσφαιρο γιλέκο κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με τον ληστή τους μάζεψε στο υπουργείο και τους γέμισε το κεφάλι με λόγια παχιά και άνευ περιεχομένου. Το παλικάρι γλύτωσε από τον θάνατο γιατί ο Θεός ήταν μαζί του και φόραγε το φυλακτό που του έδωσε η μάνα του.- Η Κάτια Μακρή ας συγκρατηθεί για κάνα δυο μέρες πριν αρχίσει να φωνάζει θρησκόληπτοι. 

Το κράτος στο πρόσωπο του κυρίου Δένδια που με τόση υπερηφάνεια του χτύπησε την πλάτη και τον γέμισε  συγχαρητήρια δεν του έχει δώσει τίποτα. Δεν μιλάμε για μισθούς, αλλά εξοπλισμό.  Βλέπουμε τους ανθρώπους της ΔΙΑΣ πάνω στις μοτοσυκλέτες με τα λιανοπιστολα και σφίγγεται η καρδιά μας. Πως θα αντιμετωπίσουν τον ληστή με το Καλάσνικοφ; Μία σκέψη περνάει από το μυαλό μας μακαρήτες έν υπηρεσία”.

Ο κύριος Δένδιας αντί για χειραψίες και χαμόγελα ας μοιράσει και κανά Uzi, H&K MP5 η καραμπίνες Mossberg και το κυριότερο να αλλάξει του κανόνες εμπλοκής. Ο κύριος Δένδιας πήγε στην Αμερική τους είδε και τον είδαν, τους μίλησε και του μίλησαν, τους υποσχέθηκε και του υποσχέθηκαν, ενημερώθηκε για το διαβόητο COINTELPRO. Πήρε την έξωθεν καλή μαρτύρια και επέστρεφε κουβαλώντας στις αποσκευές του τα εγχειρίδια του FBI “Domestic Investigations and Operations Guide”,“A Review of the FBI's Investigations of Certain Domestic Advocacy Groups”, για το πως  θα αντιμετωπίσει την Χρυσή Αυγή... Ξέχασε ή του πέσαν στον δρόμο οι κανόνες εμπλοκής της Αμερικάνικης αστυνομίας που συνοψίζονται στο Run fast, shoot straight και  shoot to Kill όταν ό αστυνομικός έχει την εύλογη πεποίθηση (Reasonable belief) ότι κινδυνεύει η ζωή του και η ζωή των συναδέλφων του.

Στην Δειμο-κρατική Ελλάδα που κυριαρχείται από τις ιδεοληψίες της αριστεράς οι κανόνες εμπλοκής λένε ότι  ό αστυνομικός θα χρησιμοποιήσει το όπλο του μόνο αφού δεχθεί πυρά. Με λίγα  λόγια το κράτος αφήνει την ζωή του αστυνομικού στην τύχη και στο Θεό. Αν είναι τυχερός και ο ληστής είναι ατζαμής την γλύτωσε, αν όχι θα τον κλάψει η μανούλα του, η γυναίκα του τα παιδιά του και ο κύριος Δενδιας θα πάει στην κηδεία, αν τον αφήσουν να  παραβρεθεί,  με σκούρο κουστούμι και  μαύρη γραβάτα να το παίξει θλιμμένος για μια καλή photo-op. Με εξαίρεση τους κολωνακιώτες της Βελβενδούς που έμαθαν από το ιντερνέτ  δεν υπάρχουν ατζαμήδες ληστές. Οι περισσότεροι είναι εκπαιδευμένοι και γνώστες των όπλων και πως χρησιμοποιούνται τα Καλάσνικοφ βολή κατά βολή, ριπή κατά ριπή χειροβομβίδες και κυρίως αδίστακτοι. Σίγουροι ότι οι “κανόνες εμπλοκής” της ΕΛ-ΑΣ είναι με το μέρος τους.

Ας δούμε τώρα ένα διαφορετικό σενάριο

Κατά την διάρκεια της εμπλοκής στο Παγκράτι ο αστυνομικός υπακούοντας στο ένστικτο αυτοσυντήρησης και για να σώσει την ζωή του πυροβολούσε πρώτος και σκότωνε ή τραυμάτιζε τον ληστή. Το τι θα είχε γίνει είναι εύκολο να το φανταστούμε

  • Ο κύριος Δένδιας θα τον είχε θέσει σε διαθεσιμότητα και διατάξει ΕΔΕ με το ερώτημα της απόταξης
  • Ο ιδεοληπτικός Ρουπακίωτης θα έβγαινε στα κανάλια θλιμμένος
  • Η Ελληνική δικαιοσύνη θα έφτιαχνε δικογραφία με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως
  • Ο Στρατούλης με την δημώδη  βλακεία που τον διακρίνει θα ζητούσε τον αφοπλισμό της αστυνομίας
  • Ο Χαρδαβέλας θα έκανε ειδική εκπομπή για να βρει μήπως ο τέταρτος ξάδερφος του τρίτου  ξαδέρφου της μάνας του είχε σχέσεις με την χούντα.
  • Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Παντελής Μπουκάλας θα θυμόταν την ζαρντινιέρα
  • Ο Βούτσης του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητούσε την κεφαλή του επί πίνακι επειδή  στέρησε από τον καημένο ληστή την ευκαιρία  της ανακατανομής του πλούτου.
  • Η Δούρου του Ακη θα θυμόταν το “μπατσοι γουρούνια δολοφόνοι”
  • Οι συνδικάλες της ΕΛΑΣ θα είχαν εξαφανιστεί ελπίζοντας σε κάποιο ψηφοδέλτιο
  • Η ΝΔ …............Μην την ενοχλείται κοιμάται
  • Ο Κούλογλου το παιδί απο το ΕΚΚΕ και τώρα κρατικός υπάλληλός θα λύσσαγε μήπως και βρει καμιά παλιά φωτογραφία του που φόραγε μαύρη μπλούζα
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έβγαζε ανακοινωση κατά της κρατικής βίας και ότι φταίει η Μέρκελ, ο Βορίδης, ο Φαήλος άντε και ο Άδωνις μην τον αφήσουμε απ΄έξω και στεναχωρηθεί
  • Ο Ευαγγελάτος, κατά το προηγούμενο του Σορίν Ματέι, θα έβρισκε κάποιο συγγενή του ληστή να του πάρει συνέντευξη και να μας πει τι καλός άνθρωπος ήταν.
  • Τα Botox και τα Montblanc της ενημέρωσης θα βρίζανε την Χρυσή Αυγή. Άσχετο με το θέμα αλλά αυτά τους λέει το control

Αυτά και άλλα πολλά θα είχαν γίνει αν είχε ο αστυνομικός κάνει το λάθος να πυροβολήσει πρώτος.

Όλα τα άλλα κύριε υπουργέ είναι για τα μπάζα και τα συνοψίζει ο Σεφέρης όπως γράψαμε στην αρχή

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Οι καμποτίνοι του “Δειμοκρατικού Τόξου”


Καμποτίνος: Ο άνθρωπος που επιδιώκει να εμφανιστεί σαν σπουδαίος με αγύρτικα μέσα, ο τσαρλατάνος, ο κομπογιανίτης.

Δειμοκρατικό Τόξο,  Δειμοκρατία: Δείμος ο γιος του Αρη που μαζί με τον αδελφό του Φόβο έσερναν το άρμα του. Η μεταπολίτευση έκανε θριαμβευτικά την εισοδο της στην Ελλάδα το 74 με τον Φόβο και φαίνεται πως θα κλείσει την αυλαία με τον Δείμο (Τρόμο).
Είναι ένα φριχτό δράμα να ακούς, να διαβάζεις τους αφορισμούς κατά της Χρυσής Αυγής και συγχρόνως να βλέπεις την απελπισία του κόσμου, να βλέπεις τα νέα παιδιά να γυρεύουν βοήθεια από τούτες τις ανθρώπινες χαλκομανίες που αυτοαποκαλούνται “δειμοκρατικο τόξο”.   “Δειμοκρατικο τόξο”  που λατρεύει  τον Μαμωνά, έχει μότο “διέλυε για να κυβερνάς.” και όπλο του είναι η αποσύνθεση. Κάθε του πράξη γεμάτη με ιδιοτέλεια και μωρία  μυρίζει πτωμαΐνη.
Σκούζουνε, συνδυάζοντας την επιπολαιότητα με την έπαρση,  οι καμποτίνοι του “δειμοκρατικού τόξου” κατά της Χρυσής Αυγής, οι αυλικοί του κομματισμού, οι παρακεντέδες των ΜΜΕ(ξαπάτησης) και οι κορώνες τους παράγουν κενά προσχήματα. Το παίζουν ανεξάρτητοι, αδέσμευτοι, αντικειμενικοί, ελεύθεροι αλλά είναι εθελοντές δούλοι της εξουσίας. Άνθρωποι με θράσος χιλίων πιθήκων ανίκανοι, κωμικοτραγικές φιγούρες πρώην πειθήνιων αφισοκολλητών,  παιδιών του κομματικού σωλήνα, γόνοι των βορείων προαστίων, αμερικανοτσόκαρα, δημοσιογράφοι φίλοι του χουβαρντά μπάρμπα Χριστοφοράκου και τρόφιμοι ξένων υπηρεσιών επί 40 χρόνια "δειμοκρατίας" μας χλευάζουν λογαριάζοντάς μας αθύρματα σκηνογραφικών εντυπώσεων.


Με τα μυαλά τους ντοπαρισμένα από τα αναβολικά της 40χρονης κυριαρχίας νομίζουν ότι θα φοβίσουν. Η απειλή να χαρακτηρισθείς δεξιός ή ακροδεξιός, φασίστας ή χουντικός δεν πτοεί πλέον κανέναν. Δεν μας νοιάζει να λένε οι καμποτίνοι του “δειμοκρατικού τόξου”  ότι έχουμε τέτοιες απόψεις,. Γιατί στην πραγματικότητα η αριστερά είναι αυτή  που έχει διαλύσει τα πανεπιστήμια.  Η αριστερά   κρύβεται μέσα στο καταχρηστικό άσυλο και εμποδίζει τις σπουδές της πλειοψηφίας των Ελλήνων φοιτητών, Η αριστερά  φοράει κουκούλες. Η αριστερά καίει, ληστεύει, καταστρέφει. Η αριστερά κατασπάραξε τον πλούτο της χώρας. Ολα τα κράτη γνωρίζουν τι είναι “εγκλημα και τιμωρία”. Η αριστερά δίδαξε στην Ελλάδα τι είναι “έγκλημα και ατιμωρησία”
Ένα θεατρικό μπουλούκι  που η ατμόσφαιρα του είναι θλιβερά ενοχλητική. Από το ΚΚΕ μέχρι τον Καμμένο, και τα διάφορα υποπροϊόντα των ΜΜΕ(εξαπάτησης) του “δειμοκρατικού τόξου”  με τις ιδιοσυγκρασίες τους, τις ψοφοδεείς, άνθρωποι των έμμονων ιδεών, και στα περασμένα και τα τωρινά, πως μπορούν να διευθύνουν την πολιτική του λαού που πολεμά να τα βγάλει πέρα, να ζήσει;  Άνθρωποι εύκολων καιρών, με το εμπόδιο της δυσαρέσκειας στην ψυχή τους, κακοί στην δημιουργία εξαιρετικοί στην καταστροφή, υπεροπτικοί, ωμά αδιάφοροι για τον λαό, στο όνομα του οποίου δήθεν αγωνίζονται, είναι εδώ περισσότερο για να μπερδεύουν τα πράγματα παρά για να τα διευκολύνουν.
“Δειμοκρατικό τόξο” ανθρώπων τελειωμένων. Ανθρώπων που δημιουργούν γύρω τους μία ατμόσφαιρα αγοράς και φτηνής συνδιαλλαγής, όχι μία ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης. Ένας  πολιτικός κόσμος κατάβαθος περιστοιχισμένος από διάφορους παράγοντες και μύγες της πολιτικής. Είναι κιόλας για καρπάζωμα κρεμασμένος στο κενό για να τσιμπήσει ότι μπορεί.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ

Ένα νέο ιδεολόγημα κυκλοφορεί που μηρικάζεται από τα γκεσέμια της ενημέρωσης,,  τα γεντέκια συνταγματολόγους, τους πολιτικάντηδες της δεκάρας και τους βερεμλίδες της παρακμής, το  ιδεολόγημα του “συνταγματικού τόξου”.

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος συνταγματολόγος του ολετήρα αρπακολλατζή Ανδρέα Παπανδρέου κύριος Αλιβιζάτος.. 

•Ο κύριος που εξεγέρθηκε το 2005 εναντίον -άκουσον άκουσον- του νόμου περί του βασικού μετόχου, για να υπερασπίσει τα ΜΜ”Ε” της διαπλοκής! Την τελευταία ευκαιρία εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος δηλαδή! Δωρεάν η στήριξη;
•Ο κύριος που βγήκε “μπαλαντέρ” για να υπερασπίσει τον πολιτικό εκβιασμό του ΠΑΣΟΚ για πρόωρες εκλογές με άξονα την καταψήφιση όποιου προέδρου της δημοκρατίας! Την ίδια στιγμή κατηγορούσε τους συνταγματολόγους Κασιμάτη και Τσάτσο που είχαν μιλήσει τότε για παραβίαση του Συντάγματος! Την ίδια στιγμή άφηνε και υπόνοιες για “Νέο Δεκέμβρη”…

μας μίλησε για την συγκρότηση ενός  “συνταγματικού τόξου” που θα περιλαμβάνει όλους από τα λομόγια της μίζας, τους φίλους του χουβαρντά Χριστοφοράκου  μεχρι τους κουκουλοφόρους και τους ληστές και θα αφήνει απέξω τους ελληνόψυχους της Χρυσής Αυγής. (Καθημερινη 3/1/2010) Το 1945, όταν απελευθερώθηκε η Ιταλία, τα κόμματα των σφαγέων του Ιταλικού λαού ή της  “αντίστασης” που μετείχαν στην πρώτη κυβέρνηση της απελευθέρωσης και που ψήφισαν το 1947 το Σύνταγμα της χώρας, συγκρότησαν στην πράξη, με τα λεφτά της CIA και της KGB, αυτό που επικράτησε να ονομάζεται «συνταγματικό τόξο» («arco costituzionale»). Ο άνθρωπος δεν ξέρει τι λέει. Έχει πολύ λογισμό, λίγη διαίσθηση και καθόλου αυτοπεποίθηση. Θυμήθηκε το arco constituzionale που ήταν προϊόν μισαλλοδοξίας των νικητών απέναντι  στους ηττημένους  που αφού εσφάχθησαν κατά χιλιάδες στο όνομα της δημοκρατίας και της ελευθερίας τους αφαιρέθηκε και αυτή η ελευθερία του υπάρχειν   και το οποίο σήμερα έχει εγκαταλειφθεί.

¨Ολοι αυτοί που ακολουθούν και ενστερνίζονται την αρλουμπολογία Αλιβιζάτου περί "Συνταγματικού τόξου" ή "δημοκρατικού τόξου"  θα ήταν περισσότερο ειλικρινής αν μας πρότειναν την επαναφορά του Γ' Ψηφίσματος αντικαθιστώντας το "κομμουνιστής" με το "πατριώτης" και το “ΚΚΕ” με “Χρυσή Αυγή” και θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι. Ευχαριστημένοι και οι ξένοι επιβήτορες και οι ντόπιοι σφουγκοκωλάριοι..

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

και όμως το κατούρημα.....


Το καθεστωτικό κατεστημένο, το "συνταγματικό τόξο", το κεντρικό σύστημα μαζικής αποχαύνωσης ξανά και ξανά ωρύεται. Ο Γιομπαζολιάς, ο Τράγκας, ο Αδωνις Γεωργιάδης  και πάει λέγοντας σαν κάποιος να τους τράβηξε το σχοινί ξανά και ξανά το ίδιο μοτίβο. Σαν τα γραμμόφωνα που τα κουρδίζουν παίζουν το ίδιο ρεφρέν: Ο Παππάς Κατούρησε!

  • Τα ελληνόπουλα δεν έχουν να φάνε και λιποθυμάνε στα σχολεία και όμως όλοι ασχολούνται με το κατούρημα του Παππά!
  • Οι Έλληνες ζουν μέσα στην φτώχεια και την δυστυχία και όμως όλοι ασχολούνται με το κατούρημα του Παππά!
  • Οι Ελληνίδες ξεπουλάνε τα χρυσαφικά τους για ένα κομμάτι ψωμί και όμως όλοι ασχολούνται με το κατούρημα του Παππά!
  • Η Πατρίδα ξεπουλειέται και όλοι ασχολούνται με το κατούρημα του Παππά!
  • Οι Έλληνες δε μπορούν να περπατήσουν στις γειτονιές τους και όμως όλοι ασχολούνται με το κατούρημα του Παππά!
  • Στα χωριά βασιλεύει ο τρόμος και ο φόβος, και όμως όλοι ασχολούνται με το κατούρημα του Παππά!
  • Σε λίγο καιρό από το φόβο μη μας ληστέψουν θα κινούμαστε με φάλαγγες από την μία πόλη στην άλλη και όμως όλοι ασχολούνται με το κατούρημα του Παππά!


Και λοιπόν; Κατούρησε και κάτι τρέχει στα γύφτικα ή τα "ευπαθή" ή ακόμα καλύτερα επί το προοδευτικοτερον χέστηκε η φοράδα στο αλώνι". Για 40 χρόνια αυτοί που σήμερα αγανακτούν με το δήθεν κατούρημα κατουρούν, αφοδεύουν πάνω στους Έλληνες και βιάζουν την συλλογική μας μνήμη.
Χτυπιούνται για το "κατούρημα" οι διάφοροι εφημεριδογράφοι που με πολύ λογισμό, συμπλεγματική μανία ξεπουλάν  την  Ελλάδα για το μεροκάματο. Αγανάκτησε η σεσημασμένη δημοσιογραφία, οι  καλοταϊσμένοι δημόσιοι διανούμενοι που πρακτορεύουν ξένα συμφέροντα προσπαθώντας να κάνουν τους Έλληνες αντικείμενα χωρίς μνήμη, χωρίς παρελθόν και μέλλον. Σκυλιά του Παβλόφ που πίσω από τον μπερντέ της “δημοκρατίας” γαβγίζουν λυσσάρικα στο άκουσμα των λέξεων πατρίδα, έθνος, θρησκεία που εκπροσωπεί η Χρυσή Αυγή.

Η Κανέλλη είχε πει ότι: και το κατούρημα είναι πολιτική πράξη (RealFm, Ελληνοφρένεια, 27/2/2012). Ο συναγωνιστής Παππάς "έβγαλε το πουλί του και κατούρησε" με αυτή την κατά Κανέλλη πολιτική του πράξη έδειξε  ότι η αδυναμία των Ελλήνων, ο σφετερισμός της θέλησης τους παίρνει τέλος. Οι χρυσαυγίτες έξω απο το MEGAλο κανάλι των μεγάλων ψεμάτων γκρέμισαν τα τείχη που "χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ" έκτισαν γύρω μας.

  Όλοι και όλες δημόσιοι και κοινοί΄επαγγελματίες και ερασιτέχνες της παραπληροφόρησης ενώθηκαν σε μια Ιερή Συμμαχία ενάντια στο "κατούρημα" Δεν θα περάσει.  Ο ταριχευμένος λόγος, η κομπάζουσα αμάθεια των κάθε λογής λακέδων του Soros και του USAID, οι ρεπατζούδες του πολιτικού κατεστημένου, οι έμπουσες, οι μποβαρίζουσες και οι διάφορες συνοικιακές κατίνες της αριστερόστροφης προοδευτικάντζας που για δεκαετίες μέσα από τις φυλλάδες και τα κανάλια διαβουκόλιζαν την θέληση των Ελλήνων βρήκαν αντίλογο. Οι διάφοροι μαϊντανοί, οι δημόσιοι διανοούμενοι, οι ανιματέρ βουλευτές, οι τσούλες της πολιτικής, τα Botox των 8 και 9 και οι υπουργοί κονφερασιέ δεν είναι πλέον μόνοι τους, να παίζουν θέατρο....

"ανθρώπινα δικαιώματα": εργαλείο εξωτερικής πολιτικής


Τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν πλέον το κέντρο κάθε εξωτερικής πολιτικής. Για να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε και αξιολογήσουμε τον ρόλο των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων” σαν εργαλείο εξάσκησης εξωτερική πολιτικής χρειάζεται μία ανασκόπηση της εξέλιξης της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ απο το τέλος του Β’ΠΠ μέχρι σήμερα, για τον μοναδικό λόγο ότι οι ΗΠΑ έχουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της παγκόσμιας πολιτικής.


Τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά τον Ψυχρό Πόλεμο

Τα ανθρώπινα δικαιώματα απουσίαζαν από την ρητορική που κυριάρχησε κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.  Δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς, η Αμερική παρουσιάζονταν στον κόσμο σαν το πρότυπο ελευθερίας, το υπέρτατο καλό “η φωτισμένη πολιτεία πάνω στον λόφο”, ενώ στο εσωτερικό της κυριαρχούσε ο ρατσισμός του Jim Crow, ο αποκλεισμός των μαύρων, και ο νόμος του Λίντς. Η γραμμή του χρώματος (color line) σύμφωνα με την γνωστή ρήση του μαύρου στοχαστή W.E.B Du Bois ήταν το μεγάλο πρόβλημα του 20ου αιώνα.  Σε εκείνους τους δύσκολους καιρούς, η Αμερικανική εξωτερική πολιτική υιοθέτησε την άποψη ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο σεβασμός τους είναι μία εσωτερική υπόθεση των κρατών και κανείς δεν μπορεί να κάνει υποδείξεις σε κανέναν για το πώς ασκούνται. Η υπογραφή της οικουμενικής διακήρυξης του ΟΗΕ και η αναγνώριση της δικαιοδοσίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αρκούσαν.  Παραδείγματος χάριν το 1946 ο Charles Trudell και ο James Lewis Jr. δύο παιδιά 14 ετών, καταδικάστηκαν σε θάνατο στο Jackson Mississippi για την δολοφονία του λευκού αφεντικού τους.  Η καταδίκη των  δύο, το νεαρό της ηλικίας τους και το χρώμα του δέρματος τους κινητοποίησαν την κοινή γνώμη στην Αγγλία που ζητούσε από τον πρόεδρο Τρούμαν να παρέμβει.  Η απάντηση από τον Άγγλο υπουργό εξωτερικών ήταν σαφής και έδωσε την πραγματική διάσταση της έννοιας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου: ότι οι ποινές που επέβαλαν οι ΗΠΑ είναι “ a matter of United States domestic policy in which it would not be proper for His Majesty’s Government to intervene”.

Όπως και κατά την διάρκεια του Κυπριακού Αγώνα, η δήλωση των ΗΠΑ "Εμείς [οι ΗΠΑ] δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό" (we [the United States] have nothing to do with it), ήταν η απάντηση που πήρε ο Έλληνας πρέσβης από έναν δεύτερης κατηγορίας υπάλληλο του State Department όταν έτρεξε να εκλιπαρήσει τους Αμερικανούς να επέμβουν  για την ζωή των Κυπρίων αγωνιστών Καραολή και Δημητρίου.  Καθ΄όλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου οι αξίες του "ελεύθερου κόσμου", τα ανθρώπινα διακαιώματα, ήτανε ένα ανούσιο γράμμα στη διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα ανθρώπινα δικαιώματα που διακήρυσσαν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα, γιατί όλοι έχουν εκ γενετής την ίδια αξιοπρέπεια και όλοι μετέχουν εξ ίσου του ορθού λόγου, κατά τον Ψυχρό Πόλεμο υπέστησαν μία εωσφορική αλλοίωση και έπαψαν να έχουν την αξία του πανανθρώπινου αγαθού.


Τα ανθρώπινα δικαιώματα σήμερα

Με το τέλος του ψυχρού πολέμου όμως, η Αμερικανική εξωτερική πολιτική βρέθηκε χωρίς στόχο.  Κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου, ο σκοπός της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής ήταν η προσπάθεια περιορισμού του κομμουνισμού, με τα ανθρώπινα δικαιώματα να περνούν σε δεύτερη μοίρα.  Με την πτώση της ΕΣΣΔ, η Αμερική έπρεπε να βρει έναν τρόπο με τον οποίο να διαμορφώσει την εξωτερική πολιτική της, και έτσι, εμφανίστηκε η “ιερή αγελάδα” των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως τα αποκάλεσε ο Ελάι Βάιζέλ , τα οποία έγιναν ένα είδος παγκόσμιας θρησκείας . Την θεωρία ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι εσωτερική υπόθεση των κρατών αντικατέστησε η μοντέρνα σχολή σκέψης που θέλει τα κράτη να δέχονται τον έλεγχο της εφαρμογής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο έδαφος τους, καθώς και να συζητούν, να κάνουν διάλογο, να έχουν επιχειρήματα, να απαντούν αναλυτικά, να ανοίγουν τα σύνορα στους κακόπιστους και να τους καλούν επιτόπου να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν κάθε τους ισχυρισμό.

Πρέπει όμως να αναρωτηθούμε, αν η Αμερική είναι η τέλεια χώρα από την σκοπιά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;  Κρίνοντας από την συμπεριφορά του αμερικανικού πολιτικού συστήματος, η απάντηση φαίνεται πως είναι θετική.  Κάθε χρόνο, το State Department δημοσιεύει την ετήσια έκθεση για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανα τον κόσμο, για κάθε χώρα στον πλανήτη, εκτός απο μια, τις ΗΠΑ.  Αυτή η έκθεση αναφέρει την κατάσταση στις υπό εξέταση χώρες ως προς τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και μπορούν να βρεθούν αρνητικά σχόλια ακόμα και για χώρες τις οποίες θεωρούμε ως υποδείγματα της εφαρμογής και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (πχ. Γερμανία).  Αυτή η έκθεση φαίνεται να είναι πολύ υποκριτική, διότι πρέπει να σκεφτούμε ότι δεν είναι δυνατόν, η Αμερική να κρίνει όλες τις χώρες του κόσμου για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντός των συνόρων τους, την στιγμή που οι ΗΠΑ έχουν υπό λειτουργία, και χωρίς ενδείξεις κλεισίματος, τα στρατόπεδα Γκουντάναμο και τις φυλακές του Μπαγκράμ.  Στο εσωτερικό της Αμερικής, αν και υπάρχουν τρομερές ελευθερίες συγκριτικά με τον υπόλοιπο κόσμο, για ορισμένα θέματα (όπως στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις) η κυβέρνηση των ΗΠΑ ακολουθεί μια στρατηγική ταχείας, και αποτελεσματικής αντιμετώπισής τους, που μπορεί να φτάσει και τα όρια βίας.  Για να μη μιλησουμε για τα αμερικανικα γκετο η τα μποντρουμια της υπηρεσιας μεταναστευσης. Αυτή η υποκρισία είναι δυνατή, αλλά και ανεκτή λόγω της ηγεμονικής θέσης της Αμερικής στο διεθνές πολιτικό πεδίο.

Όταν  τίθεται ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων των ΗΠΑ, δεν τίθεται σοβαρό ζήτημα “ανθρωπίνων δικαιωμάτων”- υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα. Επειδή οι ΗΠΑ κατέχουν την θέση του παγκόσμιου ηγεμόνα, μια μεγάλη πλειοψηφία από τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου τις ακολουθούν στην πολιτική τους όπως κατά την περιίοδο του Ψυχρού Πολέμου τις ακολοθούσαν στην πολιτική περιορισμου (containment) της Σοβιετικής Ενωσης. 

Συνεπώς τα “ανθρώπινα δικαιώματα  έγιναν ιδεολόγημα, ένα εργαλείο εξάσκησης εξωτερικής πολιτικής και υπηρέτες συμφερόντων. Ότι ήταν για τους κομμουνιστές χθες ο «προλεταριακός διεθνισμός» είναι σήμερα για τους Αμερικανούς τα «ανθρώπινα δικαιώματα».



Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Από τον Νόμο 509 στον αντιρατσιστικό νομο




Με το τέλος του εμφυλίου πολέμου οι νικητές,  η άρχουσα τάξη που ξεπήδησε από τα ερείπια ενός άγριου πολέμου που έφαγε τις σάρκες των ελληνικών νιάτων, είτε πολεμούσαν από την μία ή την άλλη μεριά, έστισε ένα βάρβαρο νομικό πλαίσιο που ποινικοποιούσε το φρόνημα και τις ιδέες με κορύφωση την “αναμόρφωση” στην Μακρόνησο.

Ακρογωνιαίος λίθος του νομικού συστήματος ήταν ο Αναγκαστικός Νόμος 509/1947 που μεταξύ άλλων τιμωρούσε όσους επεδίωκαν:

«αμέσως ή εμμέσως την εφαρμογήν ιδεών εχουσών ως έκδηλον σκοπόν την διά βιαίων μέσων ανατροπήν του πολιτεύματος, του κρατούντος κοινωνικού συστήματος ή την απόσπασιν μέρους εκ του όλου της επικρατείας»

Ο αντιρατσιστικός νόμος:  “για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας ”  δεν διαφέρει σε τίποτα, όσον αφορά το πνεύμα, από  τον 509. Εκσυγχρονίστηκε ως προ την ορολογία  εισάγοντας τον ρατσισμό και την ξενοφοβία  σε αντικατάσταση του “κρατούντος κοινωνικού συστήματος”

Κοινό χαρακτηριστικό  του Νόμου 509 που μαζί με τον αμερικανικής εμπνεύσεως Α.Ν. 516/1948 αποτέλεσαν τα θεμέλια που στήθηκε το αυταρχικό κράτος την μεταπολεμικής Ελλάδας, και του αντιρατσιστικού Νόμου είναι ότι τιμωρούν πρωτίστως το φρόνημα και δευτερευόντως μόνο την πράξη. Από την άλλη, σε πολλές περιπτώσεις καθιερώνουν  την αρχή της συλλογικής ευθύνης.

Αυτός ο νόμος  είναι μία θεσμική οπισθοδρόμηση που μας πηγαίνει πίσω στα χρόνια του αυταρχισμού και της “εχθροπάθειας” της μετεμφυλιακής Ελλάδας κατά παντός που αγωνιζόταν για Ελευθερία του λόγου, Ελευθερία από τον φόβο, Ελευθερία από την ένδεια, για Δημοκρατία.

Ο Γκάντι βιαιότερος του Χιτλερ!

Ο Γκάντι βιαιότερος του Χιτλερ!

Το παλικάρι  του SYRIZA ο πηδήκουλας Τατσόπουλος του έδωσαν και διάβασε στην βουλή - “αυτό το μπορντέλο όπου τριακόσιοι μασκαράδες γαμούν τις πολιτικές ελευθερίες του Ελληνικού λαού”, Μ. Καραγάτσης , Τα Στερνά του Μίχαλου - ένα νεανικό κείμενο του  βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά που αναφερόταν στον Χίτλερ.  Συντονισμένες από  το  αόρατο χέρι αυτών που τρέφουν αταβιστικό μίσος κατά του ελληνισμού οι μαριονέτες των ΜΜΕ(ξαπάτησης) το έκαναν σημαία μίσους και εχθροπάθειας.
Τα βαρεία ονόματα με τα άδεια κεφάλια των κοινωνικών φίλων του χουβαρντά μπάρμπα Χριστοφοράκου που τα ονοματάκια τους είχαν σβηστεί προσεκτικά με μπλανκο από την λίστες τους λύσσαξαν. Οι παρακεντέδες δημοσιογράφοι,  λυκάνθρωποι των μυστικών κονδυλίων, των μυστικών υπηρεσιών άκουσαν την φωνή του κυρίους τους και με άφθονη οίηση, χαρακτηριστικό της φάρας τους, όρμησαν να “ενημερώσουν” την ψηφομάζα με αηδιαστικούς μονολόγους.
Οι νταβατζήδες- πολιτικός λόγος-  του πηδήκουλα Τατσόπουλου τυμβορυχώντας στα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών του έδωσαν το κείμενο που διάβασε και κάτι τρέχει στα γύφτικα ή επί το αριστερό-προοδευτικό χέστηκε η φοράδα στο αλώνι.

Ο Zιζεκ ο μεγαλύτερος κατά Λαφαζάνη ή Στρατούλη, δεν θυμόμαστε,  φιλόσοφος του 21ου αιώνα ούτε λίγο ούτε πολύ είχε δηλώσει ότι ο Γκάντι ήταν πιο βίαιος από τον Χίτλερ. The Violent Visions of Slavoj Žižek, New York Review of Books


Ο Τσίπρας στην Κροατία, εκεί τον πήγαν τα παιδιά της Madison Avenue. είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με το Ζιζεκ που είχε κάνει τις παραπάνω δηλώσεις και είχαν φιλοσοφικές συζητήσεις. Τι είδους φιλοσοφικο-καλλιτεχνικες αναζητήσεις μπορεί να κάνει ο schooligan Τσίπρας με το περιορισμένο μορφωτικό και πολιτιστικό επίπεδο; Το πιθανότερο είναι  να  άκουσε τον Ζιζεκ,σαν καλός μαθητής, για το πως στήνεται η καρμανιόλα η πως να γίνει βιαιότερος του Χίτλερ και να φτάσει ή ξεπεράσει την βία του Γκάντι.

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

COINTELPRO:Η πολύτιμη πείρα του FBI

COINTELPRO:Η πολύτιμη πείρα του FBI


Μέχρι σήμερα όλα ήταν μελετημένα οργανωμένα τέλεια. Το σύστημα της μεταπολίτευσης λειτουργούσε θαυμάσια. Η αριστερά, ελέω Καραμανλή Α’, είχε μπουκάρει και ο μονόλογος της κυριαρχούσε. Ουαί και αλίμονο αν κάποιος τόλμαγε μα ψιθυρίσει έστω και τις λέξεις πατρίδα έθνος θρησκεία,  η χορωδία των πονηρών πνευμάτων έβγαινε στα κάγκελα ουρλιάζοντας Τα βοθρολύματα της αριστερά τον στόλιζαν φασίστα, εθνικιστή, εθνικι και ότι άλλο κατέβαζε το συφιλιδικό μυαλουδάκι τους, μέχρι να σιγήσει και να συνεχίσουν το φαγοπότι.  Για 40 χρόνια στην Ελλάδα υπήρξε μια αντιστροφή όλων των παραδεδεγμένων αξιών, με αποτέλεσμα σήμερα ο κάθε Καμίνης να απαγορεύει με το έτσι θέλω την διανομή τροφίμων σε συνέλληνες, η κάθε Ρεπούση να ασχημονεί απέναντι στην ελληνική ιστορία, ο κάθε Ν. Θεοδωρίδης να γράφει τις χονδροειδείς "ιστορικές" ανακρίβειές του. 'Ετσι, μας κάνανε  από έθνος σε λαό που φοβάται να πει την γνώμη του, να κακολογήσει τον κάθε ρυπαρό λαθρομετανάστη (από φόβο μην και μας πουν ρατσιστές). Αυτοί βέβαια (οι λαθρομετανάστες) ας καίνε, ας βιάζουν, ας δολοφονούν. Εμείς - αποβλακωμένοι από την "πολιτική ορθότητα" σιωπούσαμε.

Όλα άλλαξαν με τις εκλογές στις  6/5/2012 και 17/6/2012. 500.000 χιλιάδες Έλληνες σταμάτησαν να ανέχονται  πια την συμπεριφορά των δήθεν αριστερών, δήθεν προοδευτικών, ατόμων, πολιτικών και ΜΜΕ, να θεωρούν την κάθε αναφορά σε εθνικά θέματα σαν βρισιά, να διαστρέφουν την ιστορία μας και να την γελοιοποιούν και πήραν την μεγάλη απόφαση. Ψηφίσαν Χρυσή Ελπίδα, Χρυσή Αυγή και είπαν το μεγάλο ΟΧΙ στο παρακμηακό σύστημα εξουσίας που για 40 χρόνια διαγούμισε το είναι, την ύπαρξη, το πλούτο της Ελλάδας. Οι Κορλεονε της πολιτικής τα έχασαν.. Κινητοποίησαν τα αγόρια κόπανους, τα κορίτσια γλάστρες των πρωιναδικών και μεσημεριαναδικων, τις ρεπατζούδες της δημοκρατίας 74, τα botox των 8, τα mont blanc της ενημέρωση και άρχισαν να βρίζουν να λοιδορούν, να συκοφαντούν. Το αποτέλεσμα μηδέν.  Οι φανερές δημοσκοπήσεις τους έκαναν να χάσουν τον ύπνο τους, Οι μυστικές δημοσκοπήσεις τους έγιναν εφιάλτης. Είδαν την  δυναμική της Χρυσής Αυγής να παίρνει ψήφους από παντού  κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί οι μεροκαματιάρηδες Έλλην ες δεν ανέχονται πλέον  να τους εκπροσωπούν οι επαγγελματίες αριστεροί τύπου Παπαδημούλη, οι άεργοι σαν τον Τσίπρα ή οι αρσακειάδες του στύλ Δούρου οι αυτές που τσιρίζουν με τα γεμάτα ονόματα και τα ‘αδεια τα κεφάλια. . Αναρωτήθηκαν απως κάποτε ο Λένιν “τι να κάνουμε;” Η βρισιά, η συκοφαντία το ψέμα δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Πρέπει να βρούμε κάτι άλλο. Το βρήκαν στην πολύτιμη εμπειρία του FBI: COINTELPRO

Ο λόγος για το περίφημο "Πρόγραμμα Αντικατασκοπίας" (Counterintelligence Program, γνωστότερο με την υπηρεσιακή του συντομογραφία ως COINTELPRO), που το FBI εφάρμοσε επί δεκαετίες με σκοπό τη "συστηματική αποδιοργάνωση" κάθε είδους "ανατρεπτικής" κοινωνικής αντιπολίτευσης στο εσωτερικό των ΗΠΑ. Το 1956, και ενώ η υποστήριξη της αμερικανικής κοινής γνώμης στις πρακτικές του γερουσιαστή Μακάρθι αρχίζει να φθίνει, ο Χούβερ, έντονα απογοητευμένος από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που έκρινε ότι δεν μπορούν να δικάζονται πολίτες για τις πολιτικές πεποιθήσεις τους, έθεσε σε εφαρμογή το διαβόητο πρόγραμμά του με την κωδική ονομασία COINTELPRO (συντομογραφία για το Counterintelligence Program - πρόγραμμα αντικατασκοπίας). Ενα σύστημα παρακολούθησης στα όρια της παρακρατικής δράσης κατά «στοχοποιημένων» πολιτικών οργανώσεων όπως το Κομμουνιστικό Κόμμα και αργότερα οι «Μαύροι Πάνθηρες».http://nkyriakidis.blogspot.com/2011/01/fbi.htmlΠαρόλο που η ονομασία του προγράμματος παραπέμπει στην αντιμετώπιση εξωτερικών απειλών, στόχος του υπήρξαν αποκλειστικά και μόνο οργανώσεις, πολιτικά κόμματα, συνδικάτα, κινήσεις πολιτών και άλλες συλλογικότητες που δραστηριοποιούνταν νόμιμα στο εσωτερικό της χώρας. Τυπικά καταργημένο ύστερα από την αποκάλυψή του το 1971, το COINTELPRO εξακολουθεί να αποτελεί, ως μεθοδολογία, τον ανεπίσημο κορμό της κατασταλτικής πολιτικής των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας.   

Ο “Δενδιας” στην Νεα Υόρκη http://wp.me/p1pa1c-imS
αφού ενημερώθηκε από τον -ελληνικής καταγωγής- επικεφαλής του Γραφείου του FBI στη Νέα Υόρκη Τζορτζ Βενιζέλο για τη λειτουργία των Τμημάτων Πληροφοριών, Καταπολέμησης Κυβερνοεγκλήματος και Ερευνών, στο οποίο υπάγεται και  η υπηρεσία καταπολέμησης της ρατσιστικής βίας..http://www.tanea.gr/news/greece/article/5014327/episkepsh-dendia-se-fbi-kai-nypd-sth-nea-yorkh/  μας έφερε την ομάδα του FBI στην Λάρισσα που “Δεν ήρθαν να συλλάβουν, αλλά να εκπαιδεύσουν. Αστυνομικοί του FBI, του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ, βρέθηκαν για πρώτη φορά στην Λάρισα, προκειμένου να εκπαιδεύσουν αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας σε σύγχρονες τεχνικές αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.”http://www.tovima.gr/society/article/?aid=511908
Μήπως η επίθεση στο κακόμοιρο παιδί απο το Αφγανιστάν δεν είναι πάρα η αρχή μιας COINTELPRO http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/real-news-kai-kathhmerinh-laspologoun-mesw-geloiothtasgrafias-thn-chrush-au#.UZNNOZUhf0t κατά της Χρυσής Αυγής. Να μην ξεχνάμε τα μεγάλα συμφέροντα και οι παρακρατικοί τους μηχανισμοί δεν διστάζουν να θυσιάσουν μία ανθρώπινη ζωή για να πετύχουν τους σκοπούς τους http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3053&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=&sid=62d04c2167e989d2e709350178cf7d56 

‘Αλλωστε τα παιδιά της “εφημερίδας των συντακτών”  έχουν μελετήσει καλά  COINTELPRO



ΠΗΓΕΣ
A short history of FBI COINTELPRO http://www.monitor.net/monitor/9905a/jbcointelpro.html 

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ



ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Ολοι μας λιγο πολύ εχουμε και καποιον γνωστο εκπαιδευτικο από οπου μαθαινουμε τι ακριβως γινεται στα σχολεια ΧΩΡΙΣ τις παραμορφωσεις που κανουν οι συνδικαλιστες και οι δημοσιογραφοι.

Το παρακατω είναι αυθεντικο και μου τον διηγηθηκε πριν 2-3 χρονια ενας εκπαιδευτικος που υπηρετει ακομα.

Μια κυρια εκπαιδευτικος αντι του ωραριου 18 ωρων που επρεπε να εχει  ειχε μονον 9 ωρες διδασκαλιας στο σχολειο και συμφωνα με τον νομο επρεπε να παει σε γειτονικο σχολειο για συμπληρωση ωραριου.
Η κυρια φυσικα δεν ηθελε και αρχισε να πηγαινει στο σχολειο διαφορα χαρτια από γιατρους  ότι είναι σοβαρα αρρωστη για αυτό δεν μπορουσε να παει στο γειτονικο σχολειο !!!!κτλ κτλ Παρακαλουσε τον διευθυντη του σχολειου να κανει κατι να μην παει αλλου,και φυσικα τον προισταμενο του γραφειου που ειχε και τον τελικο λογο.

Εκεινοι δεν επειθοντο από την επιχειρηματολογια της κυριας και ανελαβε να φερει εις περας το εργο το συνδικαλιστικο οργανο των καθηγητων η ΕΛΜΕ της περιοχης οπου ανηκε το σχολειο !!!Πηγε λοιπον ολοκληρο το Δ.Σ της ΕΛΜΕ για συζητηση με τον προισταμενο για διαφορα εκπαιδευτικα θεματα μεταξυ των οποιων και να μην παει σε άλλο σχολειο για συμπληρωσγη ωραριου η εν λογω κυρια.
Τελικα μαλλον ο προισταμενος υπεχωρησε και ειπε στον διευθυντη τους σχολειου να την δικαιολογει με καποιες ωρες αναθεσεως αλλης ενδοσχολικης απασχολησεως.Επειδη η εν λογω κυρια το επαιζε ότι δεν ξερει τιποτε από άλλες δουλειες(τον μισθο όμως τον επαιρνε κανονικα) και το σχολειο ειχε μια μικρη βιβλιοθηκη που καπου καπου στις 15 μερες δανειζε κανενα βιβλιο σε μαθητη, ο διευθυντης την παρακαλεσε να μεινει 2-3 ωρες (μονο την ημερα που ειχε μονο μια ωρα διδασκαλιας) στην βιβλιοθηκη και ετσι θα της  δικαιολογησει το μειωμενο της ωραριο.
Μια ημερα της εβδομαδος συμφωνα με το ωρολογιο προγραμμα του σχολειου η εν λογω κυρια εχει ΜΟΝΟ 1 (8.15-9)ωρα και μετα εφευγε από το σχολειο!!

Μεταξυ διευθυντου του σχολειου και καθηγητριας εγινε ο παρακατω διαλογος αυθεντικος διαλογος.

.ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Κυρια ταδε την  Τεταρτη  από ότι βλεπω στο ωρολογιο προγραμμα  εχετε μονο μια ωρα σας παρακαλω να μην φευγετε και να παραμεινετε 3 ωρες στο σχολειο (δηλαδη  αντι να φευγει στις 9 να φυγει στις 11.30) στην βιβλιοιθηκη ως απασχοληση.

Καθηγητρια:Δεν μπορω κυριε διευθυντα εχω προβληματα δεν το καταλαβαινετε;;;Εχω φερει και χαρτια γιατρου!!!

Διευθυντης:Μα κυρια μου καταλαβαινετε ότι εχετε μονο 9 ωρες την εβδομαδα πως θα σας δικαιολογησω;;;

Καθηγητρια: Γιατι μου το κοπανατε αυτό συνεχεια περι μειωμενου ωραριου κυριε διευθυντα;; Ο χρονος που ερχομαι από το σπιτι μου εδώ και επιστρεφω δεν μετραει;;;

Κοκκαλο ο διευθυντης.Και να σας παω και κατι; Η κυρια εμεινε με 9 ωρες την εβδομαδα όχι μονο προς υγειαν τον κοροιδων αλλα και σε πεισμα αλλων συναδελφων της στο ιδιο σχολειο που ειχαν κανονικωτατο ωραριο 21 ωρων την εβδομαδα!!!

ΔΙΑΛΟΓΟΣ δευτερος στο ιδιο σχολειο με τον ιδιο διευθυντη

Μια άλλη κυρια ειχε παει το σχολειο του για συμπληρωση ωραριου.Το ωρολογιο προγραμμα όμως κατά τυχη της εβγαζε δυο συνεχομενα κενα στην διδασκαλια .Η κυρια δεν ηθελε τα κενα για να φευγει νωριτερα.Ομως αυτό ηταν αδυνατο και αρχισε τα παραπονα στον διευθυντη.

Κυριε διευθυντα σας παρακαλω να μου κλεισετε τα κενα
Διευθυντης: Δεν μπορει ο προγραμματιστης.Θα αλλαξει ολο το προγραμμα από την αρχη και είναι πολύ δυσκολο.Στο κατω κατω ειστε υποχρεωμενη να μενετε στο σχολειο μεχρι να σχολασει.

Καθηγητρια: Τι είναι αυτά που μου λετε κυριε διευθυντα;; Στο άλλο σχολειο εχω δυο συνεχομενα κενα αλλα διπλα εχει λαικη και παω και ψωνιζω Εδώ τι θα κανω;;
Διευθυντης : Και εδώ κυρια μου ειναι κοντα η ΕΡΜΟΥ πηγαινετε εκει να περασει η ωρα σας!!!(δεν λεω ατρανταχτρο επιχειρημα και ο διευθυντης)

Τετοια εχω ακουσει απειρα αν θυμηθω και αλλα θα τα βαλω εδω