Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Ένα μικρό σχόλιο


Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας πηγαίνει στο Λονδίνο για να εγκαινιάσει την έκθεση "Byzantium 330-1453"(κλικ). Ο κύριος Καρκαγιάννης της Καθημερινής ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι το ταξίδι στο Λονδίνο είναι " .. μια νότα αισιοδοξίας και (χαζο) χαρούμενης απερισκεψίας..." (Καθημερινή 21/10/2008).

Μάλιστα ο μικρομεσαίος έμπορος της γειτονιάς του του τηλεφώνησε και με πολύ συγκρατημένη αγανάκτηση του είπε: «Μα τι, επιτέλους, συμβαίνει; Το μισό υπουργικό συμβούλιο πηγαίνει με έξοδα του κράτους στο Λονδίνο. Και πόσα μπορεί να είναι αυτά τα έξοδα; (Εκεί, όπως ήταν φυσικό, πήγε πρώτα το μυαλό του). Και έπειτα σου λένε δεν έχουν λεφτά για να αντικαταστήσουν τα σπασμένα παράθυρα ενός σχολείου». Ο υποτιθέμενος μικρομεσαίος προκαλεί γέλιο. Κόβεται για τα σπασμένα τζάμια, όταν τα δημόσια σχολεία καίγονται και καταστρέφονται από τους κουκουλοφόρους του Αλαβάνου και τα Πανεπιστήμια είναι κέντρα αθλιότητας και βαρβαρότητας.

Κοιτάξτε σύμπτωση! Εμένα μου τηλεφώνησε φίλος μου μικρομεσαίος από την Νέα Υόρκη και μου είπε: "Καλά τα λέει ο Καρκαγιάννης" για να με ρωτήσει κατόπιν, "Που ήτανε (ο Καρκαγιάννης) όταν πέρυσι τέτοιο καιρό η Dear Dora παρέα με τον καλό πατέρα Βουλγαράκη κατέπλευσαν στην Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ συνοδευόμενοι από κουστωδία 70! και βάλε ατόμων και κατέλυσαν στο Waldorf Astoria σκηνικό που επαναλήφθηκε και φέτος, χωρίς τον Βουλγαράκη;"

Ειλικρινά δεν ήξερα τι να του απαντήσω. Το μόνο που σκέφθηκα ήτανε. Η Dora είναι το δικό μας παιδί. Ο Καραμανλής πρέπει να φύγει και όλοι δουλεύουν προς αυτό το σκοπό. Άλλωστε ο Καρκαγίαννης έχει πείρα από τότε. Όταν το 1963 ,μετά την επίσκεψη De Gaulle, ο Καραμανλής Α' έπρεπε να φύγει ο Καρκαγιάννης δούλεψε σκληρά!

Εκτός βέβαια αν ο κύριος αυτός ενοχλείται από την παρουσία της επίσημης Ελλάδας στα εγκαίνια έκθεσης για το Βυζάντιο γιατί πιστεύει ότι δεν υπάρχει σχέση Ελλάδα-Βυζάντιο....

Αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου