Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Δημοψήφισμα.



....Σχετικά με το αίτημα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ο Δημ. Δρούτσας απάντησε λέγοντας πως «ζητήσαμε την ψήφο του λαού με ξεκάθαρες θέσεις και λάβαμε την εντολή του να τις κάνουμε πραγματικότητα - όχι για να μεταθέσουμε στο λαό την ευθύνη των δικών μας αποφάσεων. Δημοψηφίσματα ευθυνοφοβίας, ας τα κάνουν άλλοι»....

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_15/12/2009_314390


Έτσι απάντησε ο κύριος Δρούτσας στο αίτημα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Ακολουθώντας το παράδειγμα του αρχηγού του, μετανάστη Yorgo, μπορούμε να του πούμε ότι ψεύδεται. Το κόμμα του ζήτησε και άρπαξε την ψήφο του λάου με μία ακατάσχετη υποσχεσηολογία αντικαθιστώντας το "Τσοβόλα δώστα όλα" με το εξ ίσου ευρηματικό και ανεύθυνο "Εχουμε λεφτά!". Η μόνη ξεκάθαρη θέση που είχε το κόμμα ήταν το πως θα εξαπατήσει τους Ελληνες που αηδιασμένοι από την ανικανότητα και την αθλιότητα της ΝΔ του έδωσαν την ψήφο τους. Πριν από τις εκλογές δεν είχε πει λέξη για την πρόθεση του να καταργήσει το Μακεδονίας-Θράκης, του Αιγαίου, να αφαιρέσει το "Εθνικής" από το υπουργείο Παιδείας και ότι θα διόριζε την ελληνοφοβική Δραγώνα. Πολύ δε περισσότερο δεν είχε πει τίποτα από τα μπαλκόνια για τα σχέδια του περί του μεταναστευτικού και για το χάρισμα της Ελληνικής υπηκοότητας στα παιδιά των λαθρομεταναστών. Αν είχε τολμήσει να ξεστομίσει έστω και ένα από τα ανωτέρω, το εκλογικό αποτέλεσμα θα ήταν πολύ διαφορετικό. Θα πήγαινε μόνος του.

Ζητάμε δημοψήφισμα για να αποφασίσουν οι ίδιοι οι Έλληνες για την μοίρα του τόπου τους. Θέλουμε εμείς οι ίδιοι να πάρουμε το πεπρωμένο του έθνους μας στα χέρια μας και όχι να αφήσουμε το μέλλον των παιδιών στα χέρια αυτών που φροντίζουν το μέλλον των δικών τους, ούτε σε ένα τυχάρπαστο κοινοβούλιο που διαλέγεται μεν από τον λαό αλλά οι εκλεκτοί έχουν ήδη επιλεγεί από σκοτεινά διευθυντήρια με τα λεφτά της Siemens και το πόσα αστεράκια θα βάλουν τα ΜΜΣ(κοταδισμού) μπροστά από το όνομα του κάθε δυνητικού εθνοπατέρα.

Το δημοψήφισμα φοβίζει. Την πάτησε ο κύριος Δρούτσας μία φορά, δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν, δεν θέλει να τη πατήσει πάλι. Τότε αυτός και η παρέα του νόμισαν ότι με μερικές χιλιάδες δολάρια που είχαν μοιράσει απλόχερα θα εξανδραπόδιζαν τους Ελληνες της Κύπρου.Το ΟΧΙ του λαού της Κύπρου τους έκανε να καταλάβουν, ότι αυτός ο λαός μπορεί να ψηφίζει στις εκλογές ότι του βάζουν μπροστά στην μούρη οι οργανωμένες κλίκες, όταν φθάνει όμως η ώρα της αλήθειας ξυπνάει και ούτε όλο το χρυσάφι ή τα φακελάκια του κόσμου δεν μπορούν να τον κάνουν να ξεκόψει από τις ρίζες.

Δημοψήφισμα τώρα για να μπορέσουμε, απαλλαγμένοι από τα κομματικά δεσμά, να πάρουμε την ευθύνη και να αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι αν η υπηκοότητα μπορεί να δίνεται έτσι επειδή το γουστάρουν μερικοί ελληνοφοβικοί που περιστασιακές συγκυρίες τους παραχώρησαν την διακυβέρνηση της χώρας. Ο κύριος Δρούτσας και ο μετανάστη αρχηγός του φοβούνται ότι οι Έλληνες θα πούνε ΟΧΙ!

2 σχόλια:

  1. και εγώ θέλω δημοψήφισμα, το θέμα είναι ότι δε θα μας ρωτήσουν. μη σου πω ότι έχω και πιο εξτρημ απόψεις επί του θέματος.

    χρόνια πολλά, καλές γιορτές και υγεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή