Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Η Βουλή των υπόπτων...



Μετά την βουλή των εφήβων, την "βουλή μπουρδέλο", αποκτήσαμε και την βουλή των υπόπτων.
Ο Θόδωρος Μαργαρίτης του συνονθυλεύματος των ληστών που χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων που κάψανε την Αθήνα στα Δεκεμβριανά του 2008,  με περίσσιο θράσος και περισσή ιταμότητα χαρακτήρησε τον βουλευτή των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” Παύλο Χαϊκάλη σαν τον “πρώτο ύποπτο” απο τους 23 που ψήφισαν υπερ του υποψηφίου της Χρυσής Αυγής, για την θέση αντιπροέδρου. Να θυμίσουμε στον σταλινικό Μαργαρίτη ότι από τον χώρο του προέρχονται τα πειθήνια 45αρια της 17 Νοέμβρη, οι δολοφόνοι τρομοκράτες, οι ληστές και οι “μπολσεβίκοι του Ψυχικού” με τις επιστολές βόμβες τους, Οι ομοϊδεάτες του καίνε βιβλιοπωλεία, δολοφόνησαν 4 ανθρώπους στην Marfin, ρίχνουν “συγκεκριμένα ποσά βίας” σε όποιον δεν τα σκέφτεται οπως συτοί και όμως το μικρόψυχο αυτό ανθρωπάκι επιτέθηκε στον Χαϊκάλη γιατί υπερασπίστηκε την Δημοκρατία.

Σήμερα η κομματική πειθαρχία έχει αντικαταστήσει την αυτόνομη σκέψη, την αυτόνομη παρουσία, την ανεξαρτησία γνώμης του βουλευτή. Μπορεί να ψελλίζουν κάποια διαφωνία από το βήμα της Βουλής ή από τα τηλεπαράθυρα. Σταματάνε εκεί, τα κεφάλια μέσα και στην ώρα της αλήθειας ψηφίζουν όπως πρέπει και όπως τους θέλει ο αρχηγός. Ο βουλευτικός θώκος είναι πολυτιμότερος από το μαρτύριο των Ελλήνων. Οι κοινοβουλευτικές ομάδες δεν είναι πάρα μαντριά χειροκροτητων, πειθαρχημένων εκφραστών τη κομματικής γραμμής. Ο Παύλος Χαϊκάλης και οι συναδελφοί του έδωσαν μία απάντηση στο Μαργαρίτη και τους διάφορους Μαργαρίτηδες που θέλουν να μεταχειρίζονται τους βουλευτές σαν εγκλείστους στο Μπούλκες.

Ασφαλώς χωρίς άλλο ο Μαργαρίτης θα προτείνει στο μέλλον να επαναληφθεί η ασφυκτική επιτήρηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας το 1985 ( υποψήφιος Χρ. Σαρτζετάκης) , οπότε κατά το Σύνταγμα ίσχυε η μυστική ψηφοφορία, με την χρησιμοποίηση εγχρώμων ψηφοδελτίων (κυανών) αντί των λευκών και την καταύγαση της αίθουσας με ισχυρούς προβολείς για να αποκλεισθεί η δυνατότητα αρνητικής ψήφου από μέρους των κυβερνητικών βουλευτών. Με την ίδια τακτική θα επιτηρούνται οι βουλευτές, απο εδω και πέρα, μη τύχει και ψηφίσουν κάτι που θα έχει προτείνει η Χρυσή Αυγή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου