Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Γιώργο Μανώλη Δεν ξεχνάμε...

Οι  φυσικοί αυτουργοί, οι "γνωστοί άγνωστοι" δολοφόνοι του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη πάτησαν τις σκανδάλες των όπλων τους. Τα όπλα τους όμως τα είχε γεμίσει και οπλίσει  η μωρία, η αγυρτεία, η διανοητική αναπηρία της Ελληνικής άρχουσας τάξης. Άρχουσα τάξη που επί 40 χρόνια αφήνει την "προοδευτική" τρομοκρατία να λυμαίνεται τα πανεπιστήμια,την εκπαίδευση, τον τύπο, να παραποιεί ή και να αντιστρέφει έννοιες, αλλά δεν παραλείπει να κάνει δώρα στον εαυτό της και να φροντίζει το μέλλον των παιδιών της.
Αυτή η άρχουσα τάξη και οι διαφοροι παρατρεχάμενοί της είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας των δύο χρυσαυγιτών.  Αυτοί  αποτελούν την αιτία του φονικού, όλοι αυτοί οι χαμαιλέοντες και υποκριτές του πολιτικοδημοσιογραφικού κατεστημένου που μέρες τώρα με την καλά σκηνοθετημένη  “χρυσαυγιάδα”, με δηλώσεις, άρθρα, συνεντεύξεις, εκπομπές, υπονόμευανν ανερυθρίαστα το ήπιο κοινωνικό κλιμα υποδαυλίζοντας ταυτόχρονα, την μισαλλοδοξία. τις κομματικές αντιπαλότητες, χάριν μάνο και μόνο την διαιώνιση του σάπιου συστήματος που με θρησκευτική ευλάβεια υπηρετούν.


Τώρα ο κροκόδειλος δάνεισε τα μάτια του σ'ολον αυτόν τον εσμό των θρασύδειλων αμοραλιστών, που χωρίς αιδώ καμώνονται οτι θλίβονται και ανυσηχούν όχι βέβαια για τον χαμό των δυο παλικαριών αλλά μήπως και κινδνεύσει το σάπιο πολιτικό τους σύστημα, η Δημοκρατία της απάτης, της μίζας της λαμογιάς.
Το αίμα των δύο δολοφονημένων παλλικαριών του Γιώργου και του Μανώλη να είστε σιγουροι, άθλιοι πολιτικαντήδες και εσύ τρισάθλιε πρόεδρε της δημοκρατίας που σιωπάς, στις συνειδήσεις όλων των απλών ανθρώπων θα συντηρεί εσαεί την μνήμη τους αλλά και την δική σας δολοφονική και πατριδοκτόνα ανεπάρκεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου