Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007

Mία "κυρία" με αποστολή...


Μία σωστή "κυρία"....






Η κυρία Καλατζάκου, βο(υ)λευτής Μεσσηνίας με περισσή θρασύτητα και χυδαία δήλωσε ότι αυτή και η κλίκα της απεργάζονται μία Ελλάδα "πολυπολιτισμική". Μία Ελλάδα όπου οι Έλληνες θα είναι φιλοξενούμενοι στην πατρίδα και στο έλεος του κάθε αλλοδαπού εγκληματία. Σπούδασε στην Αμερική και θα είναι φαντάζομαι πολύ υπερήφανη που θα απέκτησε την πολυπόθητη πράσινη κάρτα (Green Card) ή και την αμερικάνική υπηκοότητα αφού πρώτα δέχτηκε να παίξει πιάνο (δακτυλικά αποτυπώματα) και να περάσει από εξετάσεις και τέλος να ορκισθεί πίστη στην αμερικάνικη σημαία Αν δε πέρασε του λόγου της, ας ρωτήσει τον σύζυγο κύριο καθηγητή στο NYU και θα της πει τι τραβάνε οι αλλοδαποί στο αμερικάνικο immigration. Πόσες φορές θα τους πάρουν αποτυπώματα, τι γιατρούς περνάνε, τι εξετάσεις δίνουν στην πολυπολιτισμική Αμερική.
Η Αμερική είναι μια πανσπερμία φυλών και θρησκειών και μια ημέρα τον χρόνο εκδηλώνουν τον φυλετισμό τους στις διάφορες εθνικές εορτές των πρώην πατρίδων τους, 25η Μ
αρτίου, 4 Novembre... Ο πολυπολιτισμός σταματάει εδώ. Τις υπόλοιπες 364 μια τεράστια αμερικάνικη σημαία καλύπτει τους πάντες και τα πάντα και αλίμονο σε αυτόν που θα βγει από την σκιά της.
Η βαριά ανάσα του FBI καψαλίζει το σβέρκο όποιου τολμήσει να αμφισβητήσει το αμερικάνικό όνειρο και το Immigration ή Migra ακουμπάει τα νύχια του στην πλάτη του όποιου δίστιχου τολμήσει να σηκώσει κεφάλι
Τα παιδία στο σχολείο ξεκινάνε την ημέρα τους με όρκο πίστης στη σημαία της χώρας.

I pledge allegiance to the Flag
of the United States of America,
and to the Republic for which it stands:

one Nation under God, indivisible,
With Liberty and Justice for all.

Αν δεν πιστεύεται ρωτήστε τον Yorgo.
Η κυρία αυτή θα πέρασε πολύ δύσκολα χρόνια στο Yale και στο Columbia. Να
μην μπορεί να κατεβάσει την αμερικάνικη σημαία και να σηκώσει την Ελληνική ή να γεμίσει του τοίχους με συνθήματα. Να καταλάβει και καταστρέψει την σχολή της σε ένδειξή διαμαρτυρίας. Τώρα επέστρεψε στην Ελλάδα με σαφείς οδηγίες.

Οι επίδοξοι υποψήφιοι για το αξίωμα του Αμερικανού προέδρου συναγωνίζ
ονται σε προτάσεις για την λύση του λαθρομεταναστευτικού προβλήματος. Προτείνουν απελάσεις, αρνήσεις αδείας οδηγήσεως, αποκλεισμό των παιδιών από την δημόσια εκπαίδευση. Ενα τεράστιο "τοίχος" κτίζεται μεταξύ Μεξικού και ΗΠΑ. Ατυπες πολιτοφύλακες κυνηγάνε, σαν τα αγρίμια, τούς δύστυχους μέσα στις ερήμους του New Mexico και της Arizona και όμως κανείς δεν τόλμησε να τους χαρακτηρίσει ξενοφοβικούς ή ρατσιστές Η αμερικανοθρεμένη κυρία Καλατζάκου θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε χωματερή. Πολύ που την ενδιαφέρει. Το διαβατήριο το έχει έτοιμο στην τσέπη. Οι χαχόλοι που την ψηφίζουν θα τραβήξουν τον διάβολό τους και θα καταριούνται την ώρα και την στιγμή που ψήφιζαν. Κοψοχέρηδες είναι γεμάτη η Ελλάδα.
Κάποιος ή κάποια θα ρωτήσει, με άφθονη εξυπνάδα. Τι με νοιάζει το τι κάνει η Αμερική;
Και όμως μας νοιάζει. Ο "σοφός" Βερέμης μεταξύ των άλλων ευρηματικών και ανεύθυνων που ξεστομίζει ή γράφει μας είπε ότι "θέλει να γίνει η Ελλάδα... η Αμερική των Βαλκανίων, πολυπολιτισμική" εδώ γελάνε ή κλαίνε όπως τι βρίσκει ο καθένας...




2 σχόλια:

  1. Και να ήταν μόνο αυτή; Πόσοι είναι άλλοι ορατοί και άλλοι κρυμμένοι.

    Βέβαια και ο Κακλαμάνης τα ιδια έλεγε σαν δήμαρχος Αθηναίων στην αρχή της θητείας του αλλά μετά είδε και απόειδε και χτυπησε καμπανάκι οτι η Αθήνα ''παραστριμώχτηκε'' απο το μετανασταριο και την εγκληματικότητα.

    Όλοι αυτοι που νομίζουν οτι θα αμοιφθουν για τις υπηρεσίες τους απο τα αφεντικά, θα έλεγα τώρα τι θα εισπράξουν στο τέλος και αυοι αλλά τεσπα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν συναχωνεται ο τΣΥΡΙΖΑ φταρνιζεται η ΝΔ, να μην πω τιποτα χειροτερο. Δεν πρεπει να προκαλει καμμια εκπληξη οτι τα παιδια των πολιτικων ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΝ ισως και ΚΚΕ [σαν την καλαντζακου] 'σπουδαζουν' στα ιδια ξενα πανεπιστημια και ..παντρευονται με ολες τις εννοιες μεταξυ τους. Ειναι απολυτα ιδιοι. Ας μην ξεγελιομαστε πια με δηθεν 'πατριωτικες καταγωγες'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή