Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

“Αγανακτισμένοι”....



Ας Γελάσω! Μαζεύτηκαν χιλιάδες στις πλατείες απολιτικοί, ουδέτεροι, χατζηαβάτηδες υπακούοντας σε κάλεσμα σκοτεινών κύκλων σε ένα παραπολιτικό Woodstock για να διαδηλώσουν, να φωνάξουν, να μουτζώσουν. Τώρα θυμήθηκαν να αγανακτήσουν. Που ήταν τόσα χρόνια; Για 35+1 χρόνια η χώρα διαγουμιζόταν, ο πλούτος της μετατρεπόταν σε βίλες και κότερα και αυτοί σκυφτοί χειροκροτούσαν και μάζευαν τα αποφάγια που τους πέταγαν οι ολετήρες της πολιτικής. Ο καθένας από τους αγανακτισμένους του σήμερα για 35+1 χρόνια έβλεπε, ζούσε μαζί με αυτούς που πήραν τα εκατομμύρια των πακέτων στήριξης και τα καταβρόχθισαν, αλλά σιωπούσε. Ήσυχοι ασυνείδητοι και ευτυχείς οι αγανακτισμένοι ζύγιζαν τα μπαμπάκια δέκα φορές, μετράγανε τις ελιές δέκα φορές, τα κατσίκια και τα πρόβατα δέκα φορές, παίρνανε τα επιδόματα, τα αποφάγια που τους δίνανε και γεμίζανε τις πλατείες ουρλιάζοντας από χαρά. Ψήφιζαν χωρίς ντροπή και αιδώ αυτούς που έκαναν δώρα στον εαυτό τους, τους μοίραζαν τσάμπα λεφτά και τους υπόσχονταν κάντε ότι θέλετε αρκεί να μας ψηφίζεται. Πάνω απο τους θεσμούς είναι ο λαός.

Βλέπουμε στα ΜΜΕ(ξαπάτησης) τον λαό, διάφορους τύπους αγανακτισμένους να εκφράζουν ανησυχία για το μέλλον τους, το μέλλον των παιδιών τους, το μέλλον των εγγονών τους. Είναι παθητικές φιγούρες ενός ανούσιου παιχνιδιού. Για 35+1 χρόνια συμμετείχαν στο βάρβαρο παιχνίδι λεηλασίας της Ελλάδας. Η αριστερόστροφη προοδευτικάντζα εκανε τα Πανεπιστήμια κρανίου τόπο και όμως σκυφτοί παρακολουθούσαν την καταστροφή γιατί γλύφαν ένα κοκαλάκι Το έθνος αποδομείτο και οι σημερινοί αγανακτισμένοι παρακολουθούσαν σφιρίζοντας αδιάφοροι πηγαίνοντας σε μπαρότσαρκες και από ταβέρνα σε ταβέρνα.

Η ηθοποιός κυρία Βαγενα απο την εκπομπη της Στάη (6/6/2011) μας είπε ότι έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ λύκου και αρκούδας. Οχι κυρά μου! Δεν έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ των δύο. Οι λύκοι ήταν ήδη εδώ! Για 35+1 χρόνια αγέλες λύκων με διάφορες ονομασίες προοδευτικοί, δημοκράτες, πρασινοφρουροί, φοιτητοπατέρες, εργατοπατέρες όλο το φολκλόρ της αριστερόστροφης προοδευτικάνζας έπεσαν πάνω στους Ελληνες τους κατασπάραξαν και έφαγαν τις σάρκες της χώρας.

Οι αγανακτισμένοι να κοιταχθούν στον καθρέπτη και αντί να μουτζώνουν την βουλή να μουτζώσουν τον εαυτό τους γιατί η βουλή είναι εικόνα και ομοίωση αυτών που τους διάλεξαν. Είδαμε τον Τζοχατζόπουλο εχθές στον καθώς πρέπει Παπαχελά. Ο Τζοχατζόπουλος είναι ο καθένας από μας. Εμείς τον ψηφίσαμε και θα τον εκλέγαμε και αρχηγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου