Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΛΟΓΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ


http://www.xryshaygh.com/assets/images/news/xa_imia_2015_(37).jpg

Το Ελληνικό Έθνος που εγέννησε, ανάστησε και εδοκίμασε όλες τις μεγάλες ιδέες, και που τρεις χιλιάδες χρόνια τιμάει τις ιδέες αυτές, αυτό το Έθνος έγινε για 40 χρόνια μεταπολίτευσης  το σφάγιο των ιδεολογιών της αριστεράς, της  “μεγάλης δημοκρατικής παράταξης” που τώρα φόρεσε την προβιά του “συνταγματικού τόξου”. Η ιδεολογία του “συνταγματικού τόξου” είναι επινόημα , είναι διανοητικό κατασκευασμα με σκοπιμότητα και υπολογισμένη κατεύθυνση. Είναι δηλαδή ένα υπολογισμένο απο πρίν σύνολο σκέψεων και πράξεων που κατατείνει σε ένα ωρισμένο σκοπό να μεταβάλει τον Έλληνα άνθρωπο σε καταλωτικό αντικείμενο χωρίς ιστορία. Όλα τα μέσα τίθενται στην υπηρεσία του “συνταγματικού τόξου”. Όλες οι αξίες της ζωής μεταβάλλονται σε μέσα για να πετύχει τον αντικειμενικό του σκοπό, την υποταγή του Έθνους των Ελληνων στα κελεύσματα των ξένων αφεντάδων.

Η Χρυσή Αυγή είναι ιδέα μαζί και πραγματικότητα και όχι ιδεολογία. Δεν είναι κατασκεύασμα στο τεχνικό εργαστήρι των ΜΜΕ(ξαπατησης), των υπερεθνικών διευθυντηρίων και παρασηναγωγών. Γεννάει, αναθρέφει και παραδίδει ιδέες στο τυραγνισμένο Έθνος των Ελλήνων την ιδέα του ανθρώπου, την ιδέα της ελευθερίας, την ιδέα της πολιτείας, την ιδέα της δικαιοσύνης  Και δίνει συγκεριμένη αλλά και αιώνια μορφή στις ιδέες αυτές, δεν σκηνοθετεί καμμία ιδεολογία. Προτού ακόμη γεννηθούν οι ιδεολογίες, δηλαδή οι οργανωμένες επιδιώξεις και διώξεις, το Έλληνικό Έθνος εγέννησε ιδέες και κρατήθηκε το ιδιο ως ιδέα και πραγματικότητα μέσα στην ιστορία. Αυτήν την ιδέα, αυτη την παραγματικότητα εκπροσωπεί ο χρυσαυγίτης.

Μετά 40 χρόνια  δικτατόριας των παρακεντέδων του “συνταγματικού τόξου” οι ιδεολογίες του εναυάγησαν ή εγελοιοποιήθησαν επάνω στην σκλήρη πραγματικότητα της καθημερινής βαρβαρότητας που ζούμε και προ πάντων επάνω στην ιδέα που έχει αυτό το Έθνος για τον άνθρωπο. Η Χρυσή Αυγή όπως είναι ιδέα γινωμένη πραγματικότητα έτσι έχει και μεγάλη ιδέα για τον άνθρωπο και την ελευθερία. Για αυτό συντριβονται επάνω της όλα τα είδωλα των βαρβάρων, τα σχήματα των ηπειρωτικών ιδεολογιών που περικλείουν μια σταθερη αιχμή εναντίον του Ελληνισμού. . Υπάρχει πολύ φως στην Ελλάδα  και γρήγορα ξεθωριάζονται  τα είδωλα των βαρβάρων της “Δημοκρατίας  74”, οι ιδεολογίες του “συνταγματικού τόξου”.  

Οι χρησαυγίτες είναι ο λαός που επιτέλους δεν φοβάται, είναι ελευθερος. Ο βαρύς, τραχύς και τραγικός λόγος της Χρυσής Αυγής διαχωρίζεται απο τον μαλθακό -κατασκεύασμα της Madison Avenue -, απο τον πολτό εκεινο των λέξεων και των φράσεων, που με την πλαδαρότητα του έρχεται να κολακέψει την αδυναμια και την επιθυμία των ανθρώπων ή να κατηγορήσει προσωπα και πράγματα για να μειώσει την αξία τους. Ο λόγος του χρυσαυγίτη είναι το μέσον για να μας ενώσει, δεν είναι συναισθηματικός, αλλά είναι ο λόγος των πραγμάτων όπως αυτά είναι στην γυμνότητά τους. Δεν έρχεται ο λόγος του χρυσαυγίτη ούτε πρόγραμμα να σχεδιάσει, ούτε ιδεολογία να σκηνοθετήσει, όπως είναι σήμερα του συρμού, αλλά να δώσει εικόνα των γεγονότων, και απο τα πράγματα, αφού τα παραστήσει όπως είναι, να προχωρήσει σε αιτήματα της ζωής ομόλογα με τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου