Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007

Ο Ανδριανόπουλος Παραληρεί


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

«Προσβάλλομαι σαν πολίτης»


Σχόλιο: Εμείς προσβαλλόμεθα από την παρουσία του δοσίλογου Ανδριανόπουλου. Προσέβαλλε την πατρίδα μας όταν την αποκάλεσε "Odd country" στο κατάπτυστο άρθρο του στην Wall Street Journal. O τρισάθλιος αυτό κουίσλνιγκ δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλάει.

Του ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Προσβάλλομαι σαν Έλληνας πολίτης από τις εξελίξεις στο ζήτημα του βιβλίου Ιστορίας της Στ' Δημοτικού. Μια εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα, κατόπιν διαγωνισμού, αναλαμβάνει τη συγγραφή ενός εγχειριδίου ιστορίας.

Σχόλιο: Που την είδε την εξειδικευμένη ομάδα. Η μόνη ειδικότητα που έχει η ομάδα αυτή είναι πώς να βουτήξει τα λεφτά του Soros για να βησσοδομήσει κατά των Ελλήνων και των αγώνων τους και να αρπάξει κάποια θέση επισκέπτη καθηγητή σε κάποιο πανεπιστήμιο της Εσπερίας.

Προωθώντας μια καινούργια εκπαιδευτική δυναμική. Τη διδασκαλία δηλαδή, όχι σαν αφήγηση και αποστήθιση αλλά σαν κέντρισμα ενδιαφέροντος και κίνητρο για παραπέρα ψάξιμο και έρευνα. Ατομα που σπάνια, συνήθως, ανοίγουν βιβλίο στην καθημερινή τους ζωή ξεσηκώνονται.

Σχόλιο: Ο δοσίλογος κρατάει για τον εαυτό του το προνόμιο της αυθεντίας, όλοι οι άλλοι είναι κηπουροί, νοικοκυρές και κτηνοτρόφοι.

Για το περιεχόμενο ενός συγγραφικού έργου που ελάχιστοι απ' αυτούς έχουν διαβάσει και που κανένας προφανέστατα δεν έχει καταλάβει τον προσανατολισμό και τους εκπαιδευτικούς του στόχους.

Σχόλιο: Τους καταλάβαμε τους στόχους και πολύ καλά μάλιστα. Στόχοι που θέλουν να μετατρέψουν τον Έλληνα άνθρωπο από υποκείμενο της ιστορίας σε απλό αντικείμενο που θα συνωστίζεται στα ταμεία της κατανάλωσης

Σε μια σοβαρή κοινωνία των πολιτών όλα αυτά θα είχαν παραμείνει στον χώρο του γραφικού και του αδιάφορου. Στην απόλυτα όμως μπερδεμένη σήμερα κοινωνία μας το γραφικό γίνεται συνήθως κυρίαρχο.

Σχόλιο: γραφικός είναι ο ίδιος και η συνομοταξία των νεοτάξίτων λεκέδων Η Ελλάδα απέδειξε ότι είναι μία πάρα πολύ σοβαρή κοινωνία. Ποια κοινωνία θα λεγ΄ταν σοβαρή αν δεχότανε τα βιβλία ιστορίας της να τα γράφουν επιδοτούμενοι από ξένα κέντρα ιστορικοί;

Αντί για τους ειδικούς, εκπαιδευτικούς και ιστορικούς, για την τύχη του βιβλίου έπαιξαν ρόλο οι άσχετοι.

Σχόλιο: Εδώ πλέον ο κουίσλινγκ πράγματι παραληρει. Δεν είναι ειδικοί ο Ηφαιστος , ο Καραμπελιάς, ο Ζουράρις, αλλά είναι ειδικοί μια καθηγήτρια Γαλλικής φιλολογίας, και φυσικά η αφεντιά του. Από πότε έγινε ειδικός ο αντιγραφέας,, παρέα με τον άλλο σοφό τον Βερέμη, του λεξικού πολιτικών όρων τηςFontana.

Διότι τέτοιοι πραγματικά είναι οι πολιτικάντηδες λαϊκιστές του ακραίου εθνικισμού, ορισμένοι «αγανακτισμένοι» εκκλησιαστικοί παράγοντες και γνωστοί παραληρηματικοί εθνικόφρονες πρώην αριστεροί και, κατά δήλωσή τους, διανοούμενοι.

Σχόλιο: Διανοούμενοι! Όχι και διανοούμενοι μεγάλε. Διανοούμενοι είναι οι νεοταξίτες ξερόλες. Εμείς οι άλλοι είμαστε αγωνιστές. Όσον αφορά τα επίθετα και τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί για να απαξιώσει δήθεν του αγωνιστές το έχουμε διαβάσει το βιβλίο. Επίθετα και χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε η CIA για να προετοιμάσει το έδαφος της ανατροπής του Αλιέντε. Επίθετα χρησιμοποίησε ενάντια του αντιπολεμικού κινήματος κατά τον πόλεμο του Βιετνάμ. Επίθετα χρησιμοποιεί και τώρα για να επιβάλλει την νέα Τάξη πραγμάτων.

Εμείς δεν έχουμε ανάγκη να χρησιμοποιούσε επίθετα. απλά ουσιαστικά φθάνουν και περισσεύουν: κουισλινγκ, δοσίλογοι, εφιάλτες...

Ακόμη και η Ακαδημία Αθηνών. Που δεν αποτελεί τον τριτεγγυητή της επιστημονικής και ακαδημαϊκής αλήθειας.
Διότι τέτοια δεν υπάρχει.

Σχόλιο: εδώ κάνει λάθος και εμείς γελάμε! Υπάρχει μία αλήθεια η δικιά του.

Αυτό που υφίσταται είναι η μελέτη, η έρευνα και ο πειραματισμός.

Σχόλιο: Όχι όμως με τα λεφτά του USAID, SOROS, State Department και Σια....

Η αφ' υψηλού αυθεντία γίνεται αποδεκτή μοναχά από υπανάπτυκτους και ημιμαθείς.

Σχόλιο: Ακριβώς, γι αυτό οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν. Δεν δέχθηκαν την εκ των έξω και αφ'υψηλού αυθεντία της Δραγώνα, της Ρεπούση, του Λιάκου και των διαφόρων τύπων, βιολοόγων, χημικών.... που έχουν κλείσει στο μαντρί τους ο Λαμπράκης και η Ελευθεροτυπία.

Είναι σαν να επιδιώκουμε να δώσουμε λύση σε βασανιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα για τον Μαρξισμό λ.χ. απευθυνόμενοι στην αυθεντία(!!) κάποιου Κέντρου Μαρξιστικών Μελετών...

Σχόλιο: Συμφωνούμε! Οι πλέον κατάλληλοι είναι ο Πρετεντέρης, ο Μπουκάλας και φυσικά, για να μην ξεχνάμε και τον μαιντανό, η αφεντιά του. Εδώ πρέπει να γελάσουμε!

Με προσέβαλε όμως βαθιά η συμπεριφορά της κυβέρνησης. Η υπερήφανη στάση της κ. Γιαννάκου τιμωρήθηκε από ένα απληροφόρητο και παρασυρμένο εκλογικό σώμα.

Σχόλιο: Κακό εκλογικό σώμα... Νταντά. Εδώ ο λακές μας δίνει το μήνυμα του. Μην νομίζεται ότι θα περάσει έτσι. Παραφράζοντας τον Κισσινγκερ, όταν μιλούσε για τον Αλιέντε ο κουίσλιγκ μας λέει ότι. " θα αφήσουμε την προσπάθεια μας να αλλάξουμε τους Έλληνες επειδή το εκλογικό σώμα είναι βλάκες και παρασύρονται"; Η Μαρι(ον)έτα Γιαννάκου δεν είχε περήφανη στάση απλά λειτούργησε σαν ένα απλός υπάλληλος. Μην ανησυχείτε δεν θα πάει χαμένη. Πάντα φροντίζουμε τα δικά μας τα παιδιά.
Ο κύριοςΣτυλιανίδης είχε κουράγιο και δύναμη και πήγε κόντρα στους καλοπληρωμένους λακέδες του νεοτάξισμού.

Θα ήθελα να ελπίζω πως το μέλλον θα τη δικαιώσει και οι Αθηναίοι θα καταλάβουν το λάθος τους. Γιατί με την καταδικαστική απέναντί της ψήφο τους εγκλώβισαν την κυβέρνηση στη μέγκενη και τη λογική της Ακροδεξιάς.

Σχόλιο: Άλλη μία απελπισμένη προσπάθεια να χρωματίσει τον αγώνα κατά του αίσχους . Ο νεοταξίτης χατζηαβάτης ακολουθώντας κλασσικές μεθόδους ψυχολογικού πόλεμου όπως περιγράφονται στο εγχειρίδιο του αμερικανικού στρατού (Psychological operations:Field Manual 33-1) αγνοεί την πατριωτική αριστερά του Ρεσάλτο, του Άρδην του Αντίβαρου.

Βγάζοντας στην επιφάνεια το χειρότερο χαρακτηριστικό του κρατισμού. Τον έλεγχο δηλαδή, της σκέψης και της έκφρασης.

Σχόλιο: Αποδέχεται ανεπιφύλακτα τον έλεγχο από ξένα κέντρα.

Οι γραφειοκράτες του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και ο αυτάρεσκος,

Σχόλιο: αυτάρεσκος ο κύριος Στυλιανίδης; Οι μόνοι αυτάρεσκοι είναι οι νεοταξίτες λακέδες όπως η αφεντιά του και η παρέα των Μανδραβέλη, Δήμου και λοιποί εφιάλτες .

δυστυχώς, υπουργός καταπάτησαν κάθε έννοια σεβασμού της ατομικής αξιοπρέπειας και της πνευματικής αυτονομίας του κάθε πολίτη. Αρνούμαι να δεχθώ σαν εκπαιδευτικά θέσφατα (και την εκδοχή της Ιστορίας βέβαια), που επιβάλλονται πλέον σε όλα τα Ελληνόπουλα, τα αποφθέγματα του νομάρχη Ψωμιάδη και του Μητροπολίτη Ανθίμου. www.andrianopoulos.gr

Σχόλιο: Στην δημοκρατια του κυρίου αυτο μονο αποφθέγματα εγκεκριμμένα απο τους λακεδες της Νέας Ταξης, τους κουκολοφόρους και τους ληστές του Αλαβάνου έχουν θέση.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 27/09/2007


1 σχόλιο:

  1. Προσβάλεται σαν αλήτης...

    Υπάρχει όμως ελπίδα ότι όλοι αυτοί μπορεί και να πληρώσουν σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή