Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2007

To OXI


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την ημέρα της επετείου της 28 Οκτωβρίου 1940 τέθηκε το ερώτημα ποίος είπε το ΌΧΙ, ο Ιωάννης Μεταξάς ή ο ελληνικός λαός.

Ο Λάκης Λαζόπουλος έβγαλε το συμπέρασμα: Το ΌΧΙ το είπε ο ελληνικός λαός.
Πώς μπορεί, τολμάει και το λέει; Δεν άκουσε την Μαρι(ον)έτα Γιαννάκου ότι με την ιστορία ασχολούνται οι ιστορικοί και κανένας άλλος. Εκτός βέβαια εάν η πρώην "βολευτής" εννοούσε ότι: όταν πρόκειται για παιδιά από το δικό μας
το νεοταξίτικο μαντρί, άσχετα αν είναι χημικοί, βιολόγοι, επιληπτικοί, όλοι τους είναι ειδικοί. Όλοι οι άλλοι με διαφορετικές απόψεις είναι άσχετοι, κηπουροί, κτηνοτρόφοι, νοικοκυρές και καλύτερα το το βουλώνουν.

Το ΌΧΙ το είπε, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει , Ο Ιωάννης Μεταξάς. Τις 3 τα ξημερώματα ο Ιταλός πρέσβης (Grazzi) ξύπνησε τον Ιωάννη Μεταξά και όχι τον Ελληνικό λαό. Αν ο Μεταξάς είχε πει ΝΑΙ, πώς θα έλεγε ΌΧΙ ο ελληνικός λαός που θα ξυπνούσε αργότερα;

4 σχόλια:

  1. Δεν τόχα σκεφτεί ότι έθιγε τους "θεσμούς"!

    Σωστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια που ειμαι ακομη συγκινημενος απο τις προτασεις του αλλοδαπου ΤΣΥΡΙΖΑ για καταργηση παρελασεων, στρατευσεως, στρατου, συνορων και σημαιων, δραττομαι και εγω την ευκαιρια να ζητησω καταργηση ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ της εμφυλιοπολεμικης γιορτης μισους του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ και αντ'αυτου να προβαλλουμε την δημοκρατικοτητα μας με αλλους εναλλακτικους τροπους (πχ ποιητικες βραδυες, συμποσια αναλυσεων δημοκρατικης συμπεριφορας κλπ) και να σταματησουμε αυτες τις γιορτες μισους που αλλωστε δεν προσεφεραν τιποτα παραπανω τοσα χρονια (δεν χρειαζεται κανεις πανηγυρια πολυτεχνειου για να ειναι δημοκρατης) αλλωστε και οταν συνεβησαν (17-11-1973)αυτα οχι μονο δημοκρατια δεν εφεραν αλλα αντιθετως εφεραν μια εβδομαδα μετα χειροτερη δικτατορια (25-11-1973) αυτη του ΙΩΑΝΝΙΔΗ που οδηγησε μετα απο 9 μηνες στην προδοσια της Κυπρου μας... προς τι λοιπον η φανφαρα αυτη που κατηντησε θλιβερη κομματικη συναξη εξαλλων ακροαριστερων ?

    Αλλωστε θα αποφευχθουν και τοσες καταστροφες περιουσιων απο τα κουκουλοφορα τσογλανια της ακροαριστερας καθως και οι διαφοροι βανδαλισμοι / καταστροφες απο τα ανθρωποειδη αυτα και της ιδιας της περιουσιας του πολυτεχνειου .

    Εμπρος λοιπον ΤΣΥΡΙΖΑ εδω και τωρα δωσε το προοδευτικο συνθημα καταργησεως της τελευταιας εμφυλιοπολεμικης γιορτης του μισους, το πεδιο ολο ανοικτο και δικο σου..

    Αλλωστε ειναι τρελλα εξοδα να χρηματοδοτει ο Ελληνικος λαος 7500 αστυνομικους μονο και μονο να περιφρουρουν κατι γραφικους ακροαριστερους να σπανε τις περιουσιες σοβαρων δημοκρατικων ανθρωπων.

    Η τσαντιροπανηγυρις αυτη εχει πια κουρασει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πράγματι το Πολυτεχνείο έχει αναδειχθεί σε μεγάλο μύθο. Πιθανώς προετοιμάστηκε από αυτούς που ενοχλήθηκαν από την άρνηση της κυβέρνησης Μαρκεζίνη να κάνει διευκολύνσεις στα αεροπλάνα των ΗΠΑ για τον πόλεμο Ισραήλ -Αιγύπτου. Η δε ανατροπή του Μαρκεζίνη δεν αποκατέστησε τη Δημοκρατία αλλά έφερε σκληρότερη διδακτορία από αυτή που είχε προηγηθεί. Τελικά με τον Ιψαννίδη καταλείφθηκε η Β. Κύπρος.Μήπως λέω ψέματα;
    ΔΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή