Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Παρασκευή 27 Απριλίου 2007

Πέμπτη 12 Απριλίου 2007

Ιωάννης Μεταξάς

ΑΘΑΝΑΤΟΣ


Σαν σήμερα 12 Απριλίου 1871 γεννήθηκε
ο Ιωάννης Μεταξάς

Ιωάννης Μεταξάς

Η Φύση του Καθεστώτος της 4ης Αυγούστου





Πέμπτη 5 Απριλίου 2007

Είμαστε συντεταγμένη πολιτεία,,, Ας Γελάσω!

Αλλαγές στο βιβλίο της Ιστορίας

Θα γίνουν μόνο από τη συγγραφική ομάδα, τονίζει η υπουργός Παιδείας Mαριέττα Γιαννάκου

Του Αποστολου Λακασα

Λύνονται ακόμη περισσότερο τα χέρια της συγγραφικής ομάδας του βιβλίου της Ιστορίας ΣΤ΄ Δημοτικού για να προχωρήσει σε διορθωτικές αλλαγές. Οπως ανακοίνωσε χθες η υπουργός Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου, «η συγγραφική ομάδα έχει δικαίωμα να προσθέσει σελίδες στο βιβλίο, επομένως δεν έχουμε πρόβλημα». Η υπουργός συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή με μία εφ’ όλης της ύλης ατζέντα για τα θέματα της εκπαίδευσης, καθώς ήδη -μετά και την ψήφιση του νόμου για την αξιολόγηση και του νόμου πλαισίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση- ακολουθούν νομοθετήματα για τα μεταπτυχιακά προγράμματα και την έρευνα, που θα ολοκληρώνουν ένα σημαντικό μεταρρυθμιστικό έργο.

Ως προς το θέμα του βιβλίου, η κ. Γιαννάκου φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εκτιμά ότι οι αντιδράσεις για τα προβλήματα που έχει υποκρύπτουν πολιτικές σκοπιμότητες.

Σχόλιο: Να μας ονομάσει αυτές τις πολιτικές σκοπιμότητες. Αλλά και αν υποκρύπτουν πολιτικές σκοπιμότητες, ποιες είναι οι δικές της πολιτικές σκοπιμότητες να αγνοεί τις αντιδράσεις ακόμη και της Ακαδημίας. Φαίνεται ότι το «Ευχαριστώ» του Σημίτη, τα bravo Yorgo και το Dear Dora έχουν μετατρέψει τους «ηγέτες» της χώρας σε λακέδες χωρίς νεύρο και θέληση. Εμείς τους διαλέξαμε. Μην το ξεχνάμε.

Με την αύξηση, πάντως, των σελίδων του βιβλίου διευκολύνεται η συγγραφική ομάδα, καθώς μεταξύ των επιχειρημάτων της στις επικρίσεις για περιορισμένη παρουσίαση ένδοξων ιστορικών προσώπων είναι η συμβατική υποχρέωση για περιορισμένη ύλη (συνολικά είναι 137 σελίδες) ώστε το βιβλίο να είναι ευχάριστο στα παιδιά.

«Εχω πει πάρα πολλές φορές ότι είμαστε συντεταγμένη πολιτεία. Κι εγώ έχω διαφωνίες με αρκετά σημεία στο βιβλίο. Αλλά, ως συντεταγμένη πολιτεία, είναι δυνατόν να ξεφύγουμε από τους θεσμούς και τους κανόνες που υπάρχουν; Οπως σας έχω πει, έχω δώσει τις παρατηρήσεις στη συγγραφική ομάδα, η οποία θα κάνει το έργο της και θα φέρει, εν συνεχεία, την πρότασή της» ανέφερε η κ. Γιαννάκου. Η υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν αλλαγές στο βιβλίο από τρίτους - «απαγορεύεται από τους νόμους» είπε- και τόνισε πως «η ίδια η συγγραφική ομάδα αναγνωρίζει ότι πρέπει να γίνουν κάποιες διορθώσεις».

Σχόλιο: Να που μας θυμήθηκε και τον νόμο. Ποιος νόμος λεει ότι τα σχολικά βιβλία μπορούν να χρηματοδοτούνται από εξωελληνικά κέντρα.

Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται οι απόψεις για το βιβλίο του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας κ. Θάνου Βερέμη. «Εκτιμώ ότι πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές, να διορθωθούν ορισμένες παραλείψεις. Δεν νομίζω πάντως ότι το βιβλίο θα πρέπει να αποσυρθεί», ανέφερε χθες στην «Κ» ο έγκριτος πανεπιστημιακός.

Σχόλιο: Έγκριτοι ή καλύτερα εγκεκριμένοι πανεπιστημιακοί είναι μόνο όσοι αποδέχονται την γενοκτονία μνήμης των ελλήνων, όλοι οι άλλοι που αντιδρούν (Ήφαιστος, Γιανναράς....) είναι άσχετοι και κινούνται απο πολιτικές σκοπιμότητες, Ας Γελάσω!

Από την πλευρά της, η γενική συνέλευση του τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών σε απόφασή της αναφέρει ότι ο θόρυβος για το βιβλίο θέτει δύο σοβαρά ζητήματα. «To πρώτο είναι ποιος έχει τη δικαιοδοσία να κρίνει το περιεχόμενο της διδασκαλίας της ιστορίας στην εκπαίδευση. Η απάντηση είναι αυτονόητη, αφού σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία, μόνον τα προς τούτο συντεταγμένα όργανα της πολιτείας (εάν δεν υφίστανται μόνον ως αναποτελεσματικοί γραφειοκρατικοί μηχανισμοί) δικαιούνται να έχουν αποφασιστικό λόγο (ανάθεση συγγραφής εκπαιδευτικών υλικών σε επιστημονικές ομάδες, έγκριση των υλικών από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, επιμόρφωση εκπαιδευτικών). Η δε αξιολόγηση ενός εκπαιδευτικού υλικού σε συνάρτηση με τη διδακτική και την παιδαγωγική, με την εφαρμογή του δηλαδή από τους εκπαιδευτικούς μέσα στη σχολική τάξη, μπορεί να αναδείξει τελικώς τη λειτουργικότητά του», λένε οι πανεπιστημιακοί.

Σχόλιο: Οι «πανεπιστημιακοί» κάνουν την πάπια ποίοι χρηματοδότησαν τα βιβλίο και τι σκοπούς εξυπηρετούν. Μπορεί να πήραν το «κάτι τι τους»

Και προσθέτουν: «Το δεύτερο ζήτημα πηγαίνει πιο βαθιά και έχει να κάνει με τη σκοπιμότητα της διδασκαλίας της Ιστορίας στις σημερινές συνθήκες. Φαίνεται όμως πως η ελληνική κοινωνία αποδεικνύεται ακόμα ανέτοιμη να συζητήσει (πόσω μάλλον να αφομοιώσει) σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις και επιστημονικούς προβληματισμούς.

Σχόλιο: Να που οι εφιάλτες θα βρίσουν και τον ελληνικό λαό ανώριμο. Αυτοί φαίνετε ωρίμασαν με το λίπασμα που τους έριξαν τα εξωθεσμικά κέντρα.

Πίσω και από τα δύο αυτά ζητήματα ελλοχεύει βεβαίως ένα παιχνίδι εξουσίας και εντυπωσιασμού των αυτόκλητων ιστορικών και των ΜΜΕ.».

Σχόλιο: Μπορει όμως η ιστορία να γράφεται με τα λεφτά του State Department και του Soros. Αυτό δεν μας ενοχλεί καθόλου. Μας ενοχλούν οι αντιδράσεις των ελλήνων πολιτών. .

Πάντως, η κ. Γιαννάκου στις χθεσινές δηλώσεις κατέληξε: «Νομίζω ότι δεν πρέπει να ξανασυζητήσουμε μέχρις ότου λήξει αυτή η υπόθεση. Αλλά, επαναλαμβάνω, είμαστε συντεταγμένη πολιτεία».

Σχόλιο: «Συντεταγμένη πολιτεία..»! Ας γελάσω! Που την είδε την συντεταγμένη πολιτεία η κυρία Γιαννάκου, όταν η συγγραφή των βιβλίων ιστορίας χρηματοδοτείται από ξένα κέντρα. όπως και η ίδια δήλωσε παλαιότερα.

Hμερομηνία δημοσίευσης: 05-04-07

Καθημερινή

Μίκη, Ομπρός!

Η νεοταξίτικη φράξια άνοιξε τον βόθρο της εναντίον του αγωνιστή Μίκη. Ο Μίκης πέρασε από Μακρόνησο. Οδήγησε μια ολόκληρη γενιά στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, από το 114 μέχρι την πάλη κατά της αμερικανόδουλης χούντας. Φυλακίστηκε, ήπιε το πικρό νερό της εξορίας πάνω στα βουνά της Αρκαδίας όταν ο Λαμπράκης κάθε Πέμπτη έπινε τσάι με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο. Οι χωροφύλακες που τον φύλαγαν στην Ζατούνα ήτανε περισσότερο ειλικρινής και τίμιοι από τους σημερινούς νεοταξίτες τραμπούκους.

Οδήγησε τον αγώνα του λαού από πόλη σε πόλη στην Ευρώπη ξεσηκώνοντας τους Έλληνες στον αγώνα, όταν οι διάφοροι προοδευτικοί τύποι του σήμερα δεν άφηναν επωμίδα αξεσκόνιστη και πουλί απεριποίητο. Οι διάφοροι Εμμανουήλ Γεώργιοι, Χαράλαμποι μεταλλάχθηκαν σε Μανώληδες, Γιώργηδες Μπαμπηδες και υπηρετούν με πάθος τα καινούργια αφεντικά τους τον Soros και Σια. Ο Μίκης, πάντα μπρός συνεχίζει τον αγώνα κατά της σημερινής χούντας των δουλικών της νέας τάξης. Μέσα στον πανικό τους βρίζουν, και χλευάζουν αυτό μόνο άλλωστε μπορούν και ξέρουν να κάνουν. Τα κακαρίσματα των νεοταξίτισων Ρεπούση, Πελώνη, Δραγώνα, Φραγκουδάκη η τα γαυγίσματα των Μανδραβέλη, Λιάκου μας αφήνουν αδιάφορους. Ο Αγώνας τώρα αρχίζει. Οι πουλημένοι στην Νέα Τάξη κονδυλοφόροι νομίζουν ότι με το δηλητήριο που ξερνάνε οι πένες τους θα τρομάζουν τους Έλληνες για να υποταχθούν.

Τους Έλληνες δεν τρόμαξαν «..των Γερμανών τα βόλια..», ούτε τα Τάγματα Εφόδου με τις φοβερές ροπάλλες τους που προσπαθούσαν να τους υποτάξουν όταν με μία κραυγή βγαλμένη από τα βάθη της καρδιάς τους ζητούσαν Δημοκρατία. Οι Έλληνες δεν λύγισαν στην «ταράτσα» της Μπουμπουλίνας, δεν φοβήθηκαν τους χαφιέδες της χούντας. Έφθασε η ώρα για πάλη και αγώνα.. «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ».

Δευτέρα 2 Απριλίου 2007

Τρία Χρόνια Μετά....

Πριν από τρία χρόνια οι παρακάτω «προσωπικότητες» υπέγραψαν δήλωση υποταγής στα σχέδια του αμερικανοαγγλικού άξονα, που με το κατάπτυστο σχέδιο Ανάν απεργαζότανε την εξαφάνιση του Κυπριακού κράτους. Αυτό το σύμφυρμα των σύγχρονων κουϊσλινγκς, αυτοαποκαλούμενο δημοκρατικές «προοδευτικές» δυνάμεις, υπακούοντας την φωνή του κυρίου του, με άπειρο θράσος υπέγραψε ένα ποταπό κείμενο που καθύβριζε τους Κυπρίους και τους Έλληνες και αγνοούσε την τουρκική ιταμότητα και τα δίκαια του Ελληνισμού. Σήμερα τρία χρόνια μετά παραδίδουμε στην μνήμη του ελληνικού έθνους και στο όνειδος των επερχομένων γενεών τα ονόματα των 270 αυτών νεναίκων. Συγκρατήστε, σημειώστε τα επίθετα των ατόμων αυτών, αργά ή γρήγορα μερικά από αυτά θα χρησιμοποιούνται σαν απλά ουσιαστικά για να χαρακτηρίζουν τους νεοδοσίλογους λακέδες του αμερικανοαγγλικού άξονα.

Yπέρ του «ναι» 270 προσωπικότητες

«Ναι» στο σχέδιο Ανάν διακηρύττουν 270 πανεπιστημιακοί, πολιτικοί και γενικότερα εκπρόσωποι των τεχνών και των γραμμάτων στη χώρα μας, σημειώνοντας ότι το σχέδιο «όσο και αν αρκετές πτυχές του δεν ικανοποιούν, είναι επιτυχία των δημοκρατικών δυνάμεων και, ταυτόχρονα, ήττα των πιο εθνικιστικών και πιο αντιδραστικών, και στις δύο πλευρές της Πράσινης Γραμμής, και στις δύο όχθες του Αιγαίου». «H διεθνής αυτή συνθήκη μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για να ξεπεραστούν τραύματα και αμοιβαίες δαιμονοποιήσεις που γέννησαν πόλεμοι και σχεδόν μισός αιώνας μισαλλοδοξίας, διχασμών και διχοτομήσεων», αναφέρουν στην έκκλησή τους και καλούν όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις «να διακηρύξουν με σαφήνεια και χωρίς άλλη χρονοτριβή την υποστήριξή τους στο Ναι»....

ΤΑ ΝΕΑ , 09/04/2004 , Σελ.: N10
Κωδικός άρθρου:
A
17911N103
ID
: 411039



Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα τους φιγουράρουν τα ονόματα πολλών που σήμερα βυσσοδομούν και λυσσάνε εναντίον εκείνων που αγωνίζονται κατά του χρηματοδοτημένου από το State
Department και Soros εξαμβλώματος βιβλίου «Ιστορίας» της ΣΤ Δημοτικού.

Διονύσης Γουσέτης, ..... Νίκος Δήμου, ......Θάλεια Δραγώνα,..... Χριστίνα Κουλούρη, Αντώνης Λιάκος, ..... Θόδωρος Μαργαρίτης, ..... Γιάννης Μίχας,.... Νίκος Μουζέλης.....
Γεώργιος Νακρατζάς, ...... Άννα Φραγκουδάκη.......


Κυριακή 1 Απριλίου 2007

Χαλαρώστε......



New York Times
Sunday, April 1, 2007

(Click to enlarge)

Οι Νεοταξίτες Δοσίλογοι


«χωρίς τη σαβούρα το παπόρι μπατάρει».

Μανιάτικη παροιμία

Δοσίλογοι: η λέξη πλάστηκε κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και χαρακτήρισε αυτούς που συνεργάστηκαν με τους Ιταλούς, Γερμανούς, Βουλγάρους κατά την κατοχή. Φυσικά ο όρος αναφέρεται στους ηττημένους. Αν τον πόλεμο τον είχε κερδίσει ο άξονας δοσίλογοι θα ήτανε ο μισθοφόρος των εγγλέζων ΕΛΑΣ, ο εσμός των παράξενων τύπων που την κοπάνησαν από την Ελλάδα, της πείνας και της κατοχής, κατέφυγαν στην Μέση Ανατολή και περνούσαν τις μεν ημέρες τους γλείφοντας τους Άγγλους τις δε νύχτες στα καμπαρέ της Αλεξάνδρειας. Ένας εσμός που ανάγκασε το Σεφέρη αγανακτισμένο να γράψει: «η μωρία και η διανοητική αναπηρία τις ελληνικής άρχουσας τάξης σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις» ( Γ. Σεφέρη. Πολεμικό Ημερολόγιο). Με μάρτυρά τους τις 500.000 χιλιάδες νεκρούς από την πείνα, που ο Βρετανικός αποκλεισμός επέβαλε στον ελληνικό λαό (Προκόπης Παπαστράτης , British Policy towards Greece during the Second World War 1941-1945), το ολοκαύτωμα του Πειραιά από τους Εγγλέζικους βομβαρδισμούς με τις 2.500 νεκρούς(Χρ. Πετρίτη, το Ολοκαύτωμα του Πειραιά, Λαβύρινθος, Αριθ. 7 Ιαν 2004), τις βαρβαρότητες του Δεκέμβρη, την τραγωδία του εμφυλίου πολέμου (Ανδρέας Γερολυμάτος, Red Acropolis Black Terror) και τις κρεμάλες στην Κύπρο, οι Έλληνες δεν χρωστάνε σε κανένα και τίποτα. Η Ελλάδα ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έπρεπε να έχει την δική της φωνή, υπερήφανη δυνατή. Να διεκδικεί με σθένος και στυγνή ψυχρή λογική δύναμη το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, Να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και Τενέδου. Να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου (ζητώ συγγνώμη από τον σύντροφο Κουναλάκη Νότια Αλβανία ήθελα να πώ)!

Το παρελθόν μας δίνει το δικαίωμα να είμαστε «περήφανοι» να απαιτούμε και να διεκδικούμε. Είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που πολέμησε τον φασισμό, τον ναζισμό, τον κομουνισμό και την αγγλική αποικιοκρατία. Θα έπρεπε να θυμίζουμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας, που ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμοι να συκοφαντήσουν την Ελλάδα, ότι αυτή η χώρα δεν έδωσε ούτε ένα στρατιώτη στα Waffen-SS σε αντίθεση με τις μεραρχίες των Γάλλων, των Βέλγων, των Δανών, των Ολλανδών και πάει λέγοντας. Και όμως η Ελλάδα σιωπά. Δέχεται αδιαμαρτύρητα την επιβολή από το State Department και το Soros της αλλοίωσης της ιστορίας της. Όχι γιατί η χώρα δεν έχει χαρτιά να παίξει, αλλά γιατί εν έτει 2007 οι δοσίλογοι του τότε κλωνοποιήθηκαν, αλά προβατίνες Ντόλι της πολιτικής, σε δοσίλογους της Νεοταξίτικης φράκτ(ΣΙΑ)ς. Τους ανθρώπους αυτούς διακρίνει, όπως και τους ομοίους τους του τότε, ένα κοινό σύνδρομο δουλικότητας και συμπεριφοράς. Το πολιτικό προσωπικό της χώρας και οι διάφορες ελίτ πάσχουν από κατεστημένα συμπλέγματα χατζηαβατισμού και παγωμένα αντανακλαστικά. Αρκεί ένα bravo από τούς «μεγάλους» για να τα δώσουν όλα.

Οι Νεοταξίτες δοσίλογοι διακρίνονται σε πολλές κατηγορίες..

Σε αυτούς που συνδυάζουν τα ψυχολογικά συμπλέγματα με την επιδίωξη αμοιβών και ωφελημάτων πχ δημοσίευση ενός άρθρου τους στην Wall Street Journal (Ανδριανόπουλος, ο έλληνας σιωνιστής Μιχας ), Foreign Policy (Δημητράς), συμμετοχή σε ένα συνέδριο με τα έξοδα πληρωμένα, κατά προτίμηση στο Harvard (Δραγώνα, Φραγκουδάκη) άντε και κάνα Princeton ή Yale. Κεφάλια γεμάτα άχυρα που περνάνε τα άχυρα για μεγάλες ιδέες.

Σε αυτούς που συνειδητά και με συγκεκριμένα ανταλλάγματα πρακτορεύουν συμφέροντα ξένων Δυνάμεων (Είμαστε βαθιά νυχτωμένοι και πάσχουμε από παιδαριώδη αφέλεια να πιστέψουμε ότι το είδος αυτό εξέλιπε από τη χώρα μας).

Σε όσους έχουν αφομοιώσει ψυχολογικά τον ενδοτισμό ξεκινώντας από ποικίλες τραυματικές ή συμπλεγματικές αφετηρίες Το «ιδού ο στρατός σου» του Π. Κανελλόπουλου το αντικατέστησε «ιδού η ιστορία σας» του Λιάκου και της Ρεπούση προσφέροντας ανερυθρίαστα την Ελλάδα στα νύχια του Νεοταξίτικου Μολώχ.

Το ερώτημα παραμένει: Ποίοι θα αφήσουν βαθύτερο στίγμα στην Ιστορία της Ελλάδας: Ο Περικλής Γιαννόπουλος που το σώμα του αναπαύθηκε πνιγμένο στα νερά του Σαρωνικού, ο φίλος του Ιών Δραγούμης που το δολοφονημένο του σώμα εγείρεται υπό μορφής φτωχικής στήλης στην Αθήνα η οι πουλημένοι λακέδες της Νέας Τάξης. Νομίζω ότι η καρδιά των Ελλήνων έχει αποφασίσει υπέρ των πρώτων.

Bithikotsis, Theodorakis - Ena to helidoni (1977)

Bithikotsis, Theodorakis - Tis dikeosinis ilie (1977)