Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Πιέσεις...Πιέσεις...Πιέσεις...

Τις τελευταίες ημέρες περιμένοντας την σύνοδο του Βουκουρεστίου ακούγεται συνέχεια το κακόφωνο ρεφρέν: "Η Ελλάδα δέχεται πιέσεις..(κλίκ)" 'ώστε να μην υποβάλει βέτο για την είσοδο των Σκοπίων στοΝΑΤΟ αν δεν λυθεί πρώτα το θέμα του ονόματος. Κανείς δημοσιογράφος αναλυτής, ή σχολιαστής δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει στους Έλληνες τι είναι τέλος πάντων αυτά οι πιέσεις και πως εκδηλώνονται σε πρακτικό επίπεδο. Εκτός αν θέλουνε να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι ηΡάισ παίρνει τηλέφωνο την Ντόρα και τις λέει απλά και με ειλικρίνεια: "Ντόρα μου αν μου το κάνεις αυτό (το βέτο) δεν θα σου ξαναμιλήσω.."
Επειδή φανταζόμαστε ότι δεν είναι ακριβώς έτσι, και αφού μελετήσαμε τη σχετική βιβλιογραφία. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μία γεύση του τι είναι και πώς εκδηλώνονται αυτές οι "πιέσεις"

Οι πιέσεις μπορούν να χωριστούν σε δυο κατηγορίες εξωγενείς που πιέζουν από τα έξω προς τα μέσα και ενδογενείς μέσα στο ίδιο κράτος στόχο.

Α. Εξωγενείς

1. Οικονομικές

α. Παρακράτηση της οικονομικής βοήθειας Η Ελλάδα έχει κακή εμπειρία Όταν κατεστραμμένη από τον πόλεμο εξαρτατώνταν από την αμερικάνικη βοήθεια για να επιβιώσει, η απειλή και μόνο της διακοπής της ήτανε αρκετή για να ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις κατά το πως ήθελαν οι Αμερικανοί ανθύπατοι.
Σήμερα μετά τις φωτιές του περασμένου καλοκαιριού(κλίκ) (άτιμες χωματερές τι μας κάνετε..) η Ελλάδα πάλι έχει ανάγκη βοήθειας.
β. Οικονομικός αποκλεισμός Χρησιμοποιήθηκε εναντίον της Ιαπωνίας(κλίκ) πριν από τον πόλεμο όταν πάγωσαν το Ιαπωνικά κεφάλαια και απειλήθηκε ο ιαπωνικός λαός με πείνα και στερήσεις, για να οδηγηθούμε στο Περλ Χάρμπορ και από εκεί στην Χιροσίμα.
γ. Οικονομικές κυρώσεις Με την απειλή οικονομικών κυρώσεων οι Αγγλογάλλοι και το Ισραήλ υποχρεώθηκαν να αποχωρήσουν από την διώρυγα του Σουέζ που είχαν καταλάβει το 1956.
δ. Εισαγωγές Μείωση των εξαγωγών της χώρας στόχος προς ΗΠΑ. Οι Έλληνες εξαγωγείς θα θυμούνται το φιλί Ανδρέα-Αραφάτ.

2. Πολιτικές,

α. Ταξιδιωτικές οδηγίες Θυμόμαστε την ταξιδιωτική οδηγία Reagan
β. Συκοφαντία και απειλές. Πριν από τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας πόση χολή δεν έριχναν τα αγγλοσαξονικά μέσα ενημέρωσης για την ασφάλεια κλπ.
γ. Μειονότητες Όλα τα κράτη έχουν κάποια μειονότητα και αν δεν έχουν δημιούργησε την και χρησιμοποίησε την για απειλή
Οι Άγγλοι απείλησαν με σλαβομακεδονική μειονότητα κατά την διάρκεια του Κυπριακού αγώνα. Οι δε Αμερικάνοι με την μουσουλμανική μειονότητα
δ. ανθρώπινα δικαιώματα. Εδώ δεν έχουμε να πούμε τίποτα, απλά γελάμε με το θράσος και την υποκρισία

3. Στρατιωτικές

α. Καθαρή στρατιωτική επέμβαση Οι πεζοναύτες είναι πάντα 'έτοιμοι
β. Άρνηση παράδοσης στρατιωτικού υλικού.

Β. Ενδογενείς


1 Δημιουργία Χάους

α. Αντιπολίτευση. Οποιαδήποτε αντιπολίτευση, αρκεί να είναι φωνακλάδικη, τσαμπουκαλού και πεζοδρομιακή.

β. Εργατικά συνδικάτα. Καλά ταϊσμένοι εργατοπατέρες είναι αρκετοί να διαλύσουν το κράτος και να το αναγκάσουν να υποκύψει.
Η απεργία των φορτηγατζήδων στη Χιλή που έφερε το τέλος του Αλιέντε είναι καλό παράδειγμα.

γ. Φοιτητικές ενώσεις. Η νεολαία είναι ανιδιοτελής και διψάει για ένα καλύτερο αύριο τι το ποιο εύκολο να την χειραγωγήσει με ωραία λόγια και συνθήματα και να την κατεβάσεις στα πεζοδρόμια.

2. Κοινή γνώμη

α. Δημοσιογράφοι. Τα δικά μας τα παιδιά είναι έτοιμα να ρίξουν λάδι στην φωτιά να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, να χλευάσουν τους αντιπάλους και να συκοφαντήσουν όποιον τολμήσει να υψώσει διαφορετική φωνή. Το συγκρότημα El Mercurio στην Χιλή με άφθονα δολάρια έκανε την καλή δουλειά.

β. Καθηγητές Έχουν όλα τα εχέγγυα να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη για τα χειρότερα παρουσιάζοντάς τα ως καλύτερα.
Ευτυχώς στην Ελλάδα ο Μεταξόπουλος μας έδωσε να καταλάβουμε τι κουμάσια είναι.

γ. Διανοούμενοι (οτιδήποτε σημαίνει ο όρος). Με όλο τον αέρα που τους δίνει ο τίτλος θα δώσουν το στίγμα της υποταγής Δεν ξεχνάμε τους 270 "διανοούμενους" που υπέγραψαν υπέρ του σχεδίου Ανάν(κλίκ), η τους τύπους και τι τύπισες που υπέγραψαν το κείμενο τις Αυγής 13/3/08(κλίκ).

δ. Υπόκοσμος. Σε κάποια στιγμή όταν η αντιπολίτευση δεν είναι αρκετή θα χρειασθεί η βοήθεια του υποκόσμου και των περιθωριακών. Η δράση τους ήτανε και είναι πολύ αποτελεσματική όπως δείχνει η ανατροπή του Μοσαντεχ στο Ιράν(κλίκ).

ε. Σκάνδαλα. Πάντα βοηθάνε. Αν δεν υπάρχει κανένα δημιούργησε το. Τα ΜΜΣ(κοταδισμού) θα πάρουν τα ασήμαντα και θα τα κάνουν σημαντικά και η κοινή γνώμη θα ασχολείται με τα κωλομέρια της Τσέκου και τα κρέατα του Ζαχόπουλου.

δ. Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Είναι το κερασάκι στην τούρτα. Η δράση των "οικολόγων" που δεν εξυπηρετούνται από τον Μπουργκας-Αλεξανδρούπολη είναι γνωστή.






3 σχόλια:

  1. αμαν τρομαξαμε !

    Πειτε στην διεθνη αυτη αλητεια (προεξαρχουσης της ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΗΠΑ απο τα 'υπολοιπα' των εθνων) οτι ΠΙΕΣΕΙΣ ειναι αυτες που δεχτηκαμε στις ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ , ΣΤΟ ΧΑΝΙ ΤΗΣ ΓΡΑΒΙΑΣ , ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΠΕΛΕΝΙ , ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΤΣΙ, ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΤΟΥ 1955-1959 και οχι μονο δεν μας λυγισαν ΑΛΛΑ ΝΙΚΗΣΑΜΕ..

    Οι πιεσεις που αναφερατε πιο πανω ειναι για γελια..

    Αν θελουν τετοιες πιεσεις να ανοιξουμε και εμεις το συρταρι να δουμε τι εχουμε... ΒΑΣΕΙΣ ΣΟΥΔΑΣ ? ΒΑΣΕΙΣ ΑΚΤΙΟΥ ? ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΑ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑ ? ΒΕΤΟ ΣΕ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ ? ΒΕΤΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ νατο ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΥΣΣΑΞΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΥΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ? αιντε ας το διαλυσουν το ΝΑΤΟ να δουμε..εχει και αλλα το συρταρι..κατι 3/4.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ (το καλυτερο μερος της ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΗΠΑ) και αλλα καλουδια.. ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ 'ΥΠΟΛΟΙΠΑ' των εθνων ας ανοιξουν την πορτα του φρενοκομειου ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ 1955-1959

    (σαν σήμερα ήτανε...)

    ούτε εκείνοι είχαν τρομάξει

    πολέμησαν σαν θεοί...
    ...σαν ήρωες
    ...σαν ποιητές
    ...σαν Έλληνες

    αιωνία τους η μνήμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τότε ο εχθρός ήτανε απέναντι και τον βλέπαμε. Φορούσε στολή κράταγε σημαία. Σήμερα ο εχθρός έχει περάσει κάτω από τα σύνορα.
    Μη κυβερνητικές οργανώσεις, πουλημένοι κονδυλοφόροι, καθηγηταριό έχουν πέσει απάνω να μας φάνε. Οι αγωνιστές του τότε είχαν συγκεκριμένο εχθρό. Οι αγωνιστές του σήμερα παλεύουν με μία πέμπτη φάλαγγα που έχει πουλήσει την ψυχή της, αν είχε ποτέ ψυχή, στη Νέα τάξη και δεν υπάρχει ποιο δουλική και ποιο πιστή ψυχή από αυτή που έχει αγοραστεί με ζωντανό μετρητό Είμαστε λίγοι άλλα έχουμε την δύναμη της θέλησης και το πάθος που βγαίνει από τα τρίσβαθα της καρδιάς και όχι από το πουγκί του Σόρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή