Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Εφτασε η ώρα....


Οι άξεστοι κομματάνθρωποι, ειδικές βουλήσεις που κοιτούν μόνο την καρέκλα της εξουσίας μέσα στην αμάθεια, στην εμπάθεια και την ανικανότητα τους με το να λένε "όχι" σε όλα έχουν οδηγήσει την χώρα στην πλέον χυδαία παρακμή με σάρκα και οστά και με την θρασυδειλία της κουκούλας, γέννημα θρέμμα της αυθαιρεσίας και χλεύης προς κάθε ευγένεια και πολιτική αρετή. Με το μέλλον των παιδιών τους εξασφαλισμένο στα ιδιωτικά, όπου υπάρχουν κανόνες και πειθαρχία, και μετά γραμμή για την Εσπερία έχουν παραδώσει την ελληνική νεολαία στο ταπεινό και χυδαίο πνεύμα των αξύριστων "προοδευτικών" για να την δούμε κουκουλοφόρους, να δέρνουν τον καθηγητή τους, να καταστρέφουν την δημόσια και ιδιωτική περιουσία, να καίνε το φυλάκιο του "Αγνωστου Στρατιώτη" που θυσιάστηκε για την ελευθερία τους, να χτίζουν την πόρτα της Συγκλήτου, γιατί έτσι καταλαβαίνουν, μαζί με τον αξύριστο "προοδευτικό" και τα ΜΜΣ(κοταδισμού), την ελευθερία του ασύλου και την "δημοκρατία".

Για πόσο καιρό ακόμη αυτοί οι άνθρωποι με τα κούφια συνθήματα και τον άδειο λόγο θα καθηλώνουν το ανέβασμα της Ελλάδας, το πέταγμα του έθνους και την αληθινή δημοκρατία στηριγμένοι στην δική μας πολλαπλή άγνοια, την πολιτική ανωριμότητα και ιδιοτελή συμπεριφορά μπροστά στην κάλπη. Πρέπει επιβάλλεται αυτοί οι κομματάνθρωποι που μυρίζουν πτωμαΐνη να τελειώνουν. Έφτασε ο καιρός όλοι αυτοί που παράγουν, αναπαράγουν και στηρίζουν το "πολιτικό" σύστημα της οικογενειοκρατίας, των μικρονοϊκών επιγόνων, των μέτριων μετοίκων και των αλεξιπτωτιστών πολιτικών κληρονόμων να πάψουν να λειτουργούν σαν ανασχετικοί εξελικτικοί θεσμοί που οδηγούν στο τέλμα την ελληνική κοινωνία και δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για την απόλυτη διαφθορά της εξουσίας. Μίας εξουσίας που με την σειρά της εκμαυλίζει την ίδια. Οι Ελληνες όσοι ακόμη έχουν νουν πρέπει έστω και σαν αντιδρώσα μειοψηφία να αγωνιστούν να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους. Μειοψηφίες είναι αυτές που κινούν τον τροχό της ιστορίας όπως είπε και ο Ε. Φρόμ: "Αν δεν υπήρχε η μειοψηφία, η ανθρωπότητα θα ζούσε ακόμη στην εποχή των σπηλαίων" Καιρός είναι να αναθεωρήσουμε τα πιστεύω μας, να σπάσουμε τα κομματικά δεσμά, να κλείσουμε τα αυτιά μας στις στριγγλόφωνες κηρύχτρες της βαρβαρότητας, στις σειρήνες της μισαλλοδοξίας και του μίσους.

Έφτασε η ώρα των εκλογών το μεγάλο πανηγύρι της "δημοκρατίας" ξεκίνησε. Ο φαύλος λαός που πουλάει την ψήφο του για κάθε λογής ανταλλάγματα θα διαλέξει τους φαύλους ταγούς που θα δώσουν την χαριστική βολή στην Ελλάδα που μαστίζεται από μια βαθιά δομική και ηθική κρίση. Αυτός ο φαύλος λαός πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι η πολιτική δεν είναι θρησκεία, ο αρχηγός δεν είναι ο Μεσσίας και ότι η δημοκρατία είναι μια αενάως μεταβαλλόμενη και εξελισσόμενη κοινωνικοπολιτική και ατομική διαδικασία.

Είναι καιρός, μπορεί να είναι και πολύ αργά, αυτός ο αποχαυνωμένος λαός, αυτός ο κόσμος του άκρατου φιλοτομαρισμού και του ηθικού μιθριδατισμού να αντιδράσει, να σηκωθεί όρθιος, να σπάσει τα κομματικά δεσμά της πολύχρονης αυταπάτης με τα οποία πορεύεται ο ίδιος δένοντας με τις σιδερένιες αλυσίδες τα πόδια της φυλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου