Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009

Άλλο η Κούνεβα και άλλο ο Σπανουδάκης;Την παρακάτω επιστολή απηύθυναν προς όλα τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, αλλά και τα αρμόδια υπουργεία, τα αδέλφια του δολοφονηθέντος αστυνομικού Μιχάλη Σπανουδάκη, ο οποίος έπεσε νεκρός - όχι με τυπικά την ώρα του καθήκοντος αλλά εκτελώντας το καθήκον του - όταν προσπάθησε να εμποδίσει μια ληστεία τράπεζας που εγχειρούσε αλβανός λαθρομετανάστης. Σε αυτήν αντιπαραβάλλεται η συμπεριφορά του κράτους έναντι της Κούνεβα - η οποία έγινε σύμβολο της αριστεράς - και έναντι της οικογένειας του αδελφού τους, ο οποίος αντιμετωπίστηκε ως... μπάτσος.
Πληροφορήθηκαμε από τον Τύπο και τα ΜΜΕ ότι θεωρήθηκε ως εργατικό ατύχημα η περιπέτεια της Κωνσταντίνας Κούνεβα, η οποία δέχθηκε επίθεση από αγνώστους με καυστικό υγρό στο πρόσωπο. Η γυναίκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται και ο Υπουργός Εργασίας Λοβέρδος καλώς αναγνώρισε το γεγονός ως εργατικό ατύχημα και έδωσε παραχωρητήριο και κλειδί στην μητέρα της άτυχης γυναίκας.
Αν και πέρασαν όμως εννέα μήνες από την δολοφονία του αδελφού μας Αρχιφύλακα Μιχαήλ Σπανουδάκη που συνέβη την 5-3-2009 στη Νίκαια Πειραιώς, από Αλβανό λαθρομετανάστη, όταν ο αδελφός μας ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, επιχείρησε να τον συλλάβει, αφού αυτός προηγουμένως είχε κάνει ληστεία σε Υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου η πολιτεία στην περίπτωση του δεν επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία και συγκεκριμένα:
1) Μέχρι σήμερα δεν χορηγήθηκε στη χήρα ή την θυγατέρα του σύνταξη (Αρθρα 2 και 3 του Ν. 1897/1990).
2) Δεν καταβλήθηκε μέχρι σήμερα το δικαιούμενο εφ' άπαξ βοήθημα (Αρθρο 3 του Ν. 1897/1990)
3) Μέχρι σήμερα η σύζυγος του δεν διορίστηκε στο Δημόσιο όπως προβλέπεται από το Νόμο (Αρθρο 18 του Ν. 3448/2006), αλλά ο σχετικός φάκελος εξακολουθεί να πηγαινοέρχεται μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και Υπουργείου Προστασίας του πολίτη, αν και από την τέως πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών μας είχε δοθεί η υπόσχεση ότι το θέμα θα ρυθμιζόταν ως τις Ευρωεκλογές.Εστω να ληφθεί υπ' όψη ότι ο αδελφός μας άφησε εν ζωή γυναίκα και ανήλικο παιδί ηλικίας μόλις πέντε μηνών.
Αραγε ο αδελφός μας είναι παιδί ενός κατώτερου Θεού;Με την παρούσα παρακαλούμε όλους τους αρμόδιους και την ηγεσία των συναρμοδίων Υπουργείων να πράξουν το συντομότερο δυνατόν όλα όσα προβλέπονται από το Νόμο και να ενεργήσουν με την ίδια ευαισθησία που ενήργησε και η πολιτεία στην περίπτωση της Κούνεβα
Τα αδέλφια
Γεώργιος Σπανουδάκης
Μανώλης Σπανουδάκης
Καλά και άγια τα όσα λένε τα αδέλφια του αστυνομικού και καλώς επιχειρούν να πιέσουν το κράτος, για να αποδοθούν τα νόμιμα στην οικογένεια του αδελφού τους. Δεν ξέρουν ίσως πόσο... παχύδερμο είναι το ελληνικό κράτος. Εμείς θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε εν μέρει σε μερικά από τα ερωτηματικά τους, θέτοντας και κάποιες άλλες παραμέτρους.
Θα υπενθυμίσουμε στα αδέλφια του δολοφονηθέντος, ότι η Κούνεβα έτυχε υποστήριξης από κόμματα και οργανώσεις. Έτυχε όμως υποστήριξης και από συναδέλφους της αλλά και άλλους συνδικαλιστές. Οι συνδικαλιστές και οι αξιωματικοί της αστυνομίας τι έκαναν για τον αδελφό τους; Γνωρίζουμε ότι υπήρξαν συγκεκριμένοι αστυνομικοί αλλά και πολίτες που μάζεψαν κάποια χρήματα. Και δεν μιλάμε για αυτό. Αναρωτιόμαστε τι έγινε σε συνδικαλιστικό επίπεδο, σε σωματειακό. Αντέδρασαν όπως πρέπει; Ή μόνο για την... τιμή των όπλων, τυπικές διαδικασίες. Γιατί δεν πιέζουν οι συνάδελφοι του; Γιατί δεν απειλούν με απεργίες; Μήπως οι... ανώτεροι νοιάζονται μόνο για τις δικές τους προαγωγές; Μήπως τους ενδιαφέρει να αποδειχτούν υπάκουοι στις εντολές της πολιτικής ηγεσίας; Γιατί δεν φροντίζουν να αγωνιστούν για την οικογένεια του δολοφονημένου συναδέλφου τους, έτσι ώστε να αναγκάσουν το κράτος να σκύψει πάνω στο πρόβλημα;
Εκτός λοιπόν από αυτό τα γράμμα τους στα ΜΜΕ, τα αδέλφια του Σπανουδάκη - που πολύ καλά έκαναν και έστειλαν - θα πρέπει να στείλουν και άλλο ένα, στους συναδέλφους του νεκρού.
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ"

Πηγή http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2009/11/blog-post_25.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου