Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Θέλαν, λέει, να εκφράζονται λεύτερα, Φιμώστε τους!




Είναι αδιανόητο να υπάρχουν ανώνυμα μπλογκς – Ευθυμίου στη «Σφήνα»

-Προέρχεστε από το δημοσιογραφικό χώρο. Τελευταία, στον ίδιο χώρο προσπαθούν να κινηθούν πολλά blogs, επώνυμα ή ανώνυμα. Πιστεύετε ότι τα ανώνυμα blogs αποτελούν απειλή για τη Δημοκρατία και πρέπει να τους επιβληθεί διά νόμου η επωνυμία;

«Μία από τις πιο θεμελιώδεις κατακτήσεις της Δημοκρατίας από την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης ήταν η ελευθεροτυπία. Η ελευθερία της διακίνησης των ιδεών των απόψεων ή των πληροφοριών συνοδεύεται από την κατάκτηση του πολίτη να αναφέρεται ή να καταφέρεται επώνυμα απέναντι σε κάθε εξουσία. Η επωνυμία είναι κατάκτηση της ελευθερίας και άσκηση της ευθύνης του πολίτη. Επομένως, είναι αδιανόητο να υπάρχουν ανώνυμα μπλογκς, πράγμα που συνιστά υποχώρηση και άρνηση θεμελιωδών δημοκρατικών αρχών».


Αυτά τα σοφά δήλωσε ο "καλός καγαθός" Ευθυμίου. Για ποιες θεμελιώδεις δημοκρατικέ αρχές μιλάει. Πρέπει να ζει σε άλλη χώρα ή άλλο πλανήτη. Κάποιος πρέπει να του θυμίσει ότι οι μόνοι οι οποίοι χαίρουν άκρας ελευθερίας είναι οι κουκουλοφόροι και τα τσιράκια του ΣΥΡΙΖΑ που είναι έτοιμα να ρίξουν "συγκεκριμένα ποσά βίας" όταν και όπου χρειαστεί. Η επωνυμία και η ελευθερία της έκφρασης είναι κατάκτησης της δημοκρατίας όταν η Δημοκρατία είναι πραγματικό και ισχυρό πολίτευμα που προστατεύει την ελευθερία του λόγου. Οχι το ιδεολόγημα που μας παρουσιάζεται σήμερα σαν δημοκρατία. Το σημερινό πολίτευμα είναι μια χούντα εθνομηδενιστών που έχει επιβληθεί πάνω στους Έλληνες που έχουν κλειδωθεί στα σπίτια τους και παίρνουν μια ανάσα ελευθερίας όταν ανοίγουν τον υπολογιστή τους και διαβάζουν την αλήθεια που ο ανώνυμος μπλογκερ πληκτρολογεί με ανιδιοτέλεια και πάθος.

Πάρε το χαμπάρι κύριε Ευθυμίου τα μπλόγκς είναι η φωνή της συνείδησης μας είναι η φωνή ελευθέρων ανθρώπων που βαρέθηκαν την ψεύτικη αλήθεια των ΜΜΣ(κοταδισμού). Θα είχαμε μάθει ποτέ χωρίς τα μπλογκς: ότι η συνάντηση Καραμανλή-Ερντογαν που τόσο γλαφυρά περιέγραψε Το Βήμα 21/6/2009 δεν είχε γίνει, ή ότι το βιβλίο αίσχος είχε χρηματοδοτηθεί από το State Department;

Αυτό ενοχλεί κύριε Ευθυμίου! Άσε στην πάντα τα περί "δημοκρατικών αρχών" και πες μας την αλήθεια! Μία και εσύ δεν μπορείς, θα την πούμε εμείς.

Σε ενοχλεί κύριε Ευθυμίου το ότι μέσα από το διαδίκτυο μπορούν και εκφράζουν τις απόψεις τους Έλληνες πατριώτες. Δεν σου αρέσει καθόλου που οι πατριωτικές φωνές βρήκαν επιτέλους τρόπο να ξεφύγουν από τον αποκλεισμό και να ξεπεράσουν το μονοπώλιο και το νταβατζιλίκι των ΜΜ(Σ)κοταδισμού. Τα αμερικανόδουλα προπαγανδιστικά μαντεία έχασαν την αποκλειστικότητα της ενημέρωσης. Οι πατριώτες μέσα από το διαδίκτυο χάλασαν το πάρτι του εξανδραποδισμού των Ελλήνων. Τα εκσυγχρονιστικά παπαγαλάκια, οι σύγχρονοι αχυράνθρωποι, τα άβουλα πιόνια, οι δημόσιοι διανοούμενοι που πουλιούνται στον πιο καπάτσο και πληρώνονται με ομόλογα ασυνειδησίας ανησυχούν. Όπως παλαιότερα ο Λένιν αναρωτιόταν "Τι να κάνουμε;" έτσι και σήμερα οι εγκάθετοι του νεοταξίτικου παρακράτους με τις "αριστερές" περγαμηνές με αγωνία κραυγάζουν "κάτι πρέπει να γίνει". Το διαδίκτυο πρέπει να φιμωθεί.

Όσον αφορά την μνημόνευση της Γαλλικής Επανάστασης μάλλον θα ονειρεύεται, σαν άλλος Ροβεσπιέρος, κάποια επιτροπή " Σωτηρίας απο τους Μπλογκερς" και να μας στείλει σαν νέους Δαντόν και Ντεμουλέν στην καρμανιόλα ή στα χέρια των κουκουλοφόρων σαν τον Κίττα, Ας μη ξεχνάει την μοίρα του Ροβεσπιέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου