Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

Λιγο πρίν απο την αποφράδα "επέτειο".....

Το πολιτικό μας κατστημένο είναι σάπιο! Δεν έχει ούτε τα αναγκαία, τα στοιχειώδη χαρακτηριστικά για να κυβερνήσει. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι δυο αντίπαλα στρατόπεδα που κινητηριος δύναμης τους είναι τα πάθη, το ενάντια και κόντρα, χώρις θέσεις, χωρίς προτάσεις.

Οι πολιτικατζήδες περιορίζονται στα αξιώματα, στις απολαβές, στην λαμόγια και τις μίζες. Κύριο μελλημα τους είναι η διατήρηση της κάστας τους

και συνθηκολγεί σε οποιανδήποτε απαίτηση ή οποινδήποτε εκβιασμό για να την διατηρήσει.

Το πνευματικό κατεστημένο είναι σάπιο. Δεν έχει ούτε τα ελάχιστα χαρακτηρηστικά, αναγκαία για να καθοδηγήσει το έθνος των ελλήνων στην έξοδο απο την παρακμή. Δεν ενδιαφέρεται.

Ολοι οι σημερινοι ταγοί περιορίζονται στα αξιώματα, τις θεσιθηρίες, στην δουλοπρέπεια προς τους πλανητάρχες και στην αδιαφορία προς την μόνη πραγματική δύναμη: την δύναμη των ελλήνων που κοιμούνται.

Η διοκηση του κράτους είναι σάπια. Οι καρεκλοκεύνταυροι της αδιαφορούν για όλα, για τα πάντα, για όλους. Οταν δεν αδιαφορούν είναι για να παραλύσουν κάθε κίνηση. Υπολογίζουν μόνο στην κονόμα και πώς θα κάνουν στα δώρα στον εαυτό τους.

Οι Ελληνες κοιμούνται. Σε λίγο δεν θα έχουν κανένα χαρακτηριστικό Εθνούς. Απλά θα συνοστίζονται πάνω σ’αυτον τον χώρο που ακούει στο όνομα Ελλάς.

Το Εθνος είναι σύνδεσμος ατόμων ομοιογενών, ομόγλωσσων και συνειδητοποιημένων για την οντόντητά τους. Εχουν επίγνωση των πεπρωμένων τους ως σημερινού κρίκου της ομηρικής αλυσίδας που δένει την μία γενιά με την άλλη. Εχουν ένα χώρο, μια γη για να γεννιούνται, να ζούν, να πεθαίνουν, όπως γενιές πριν απο αυτούς και γενιές μετά απο αυτούς. Μια Πατρίδα γη που αποκτίθηκε με θυσίες και αγώνες και ποτίστηκε με αίμα.

Αυτά τα απλά θέλουν να τα λησμονήσουμε. Ρεπούσηδες, Λιάκοι, Δραγώνες Δήμου, Ανδιανόπουλοι, Μπουκάλες, Μανδραβέληδες .....μας έβαλαν στο πλυντήριο. Θέλουν να μας «πλύνουν τον εγκέφαλο» για να ξεθωρίασει μέσα μας κάθε ένοια του έθνους. Να ξεχάσουμε την ιστορία μας, την γλώσσα μας, την θρησκεία μας ώστε να πάψουμε να είμαστε εμπόδιο στα πλαντητικά σχέδια.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ένα απλό και συννάμα δύσκολο πράγμα.

Δεν θα σωθούμε αν δεν θέλουμε να σωθούμε. Δεν θα επιβιώσουμε σαν Εθνος αν δεν κάνουμε εμείς οι ίδιοι προσωπικά και συλλογικά, αυτά που δεν θέλει ή δεν μπορεί η νομεκλατούρα που μας κυβερνάει.

Κανείς δεν θα μας υπερασπισθεί αν εμείς δεν υπερασπίσουμε τον εαυτό μας. Χρηάζεται σάλπισμα θέλησης, αποτίναξη της υπνηλίας της μαστούρας που μας ποτίζουν. Σημαίνει έχθρα ζωντανή, ξεχειλισμένη, βαθιά κατα οποιουδήποτε προσβάλει την υποσταση μας.

Το μέλλον μας είναι στα χέρια μας και μας ανοίκει.

Οι «Ευρωπαίοι» δεν θα θυσιάσουν ουτε μία σταγόνα αίμα, δακρυα, ιδρώτα ή συμφέρον για να μας υπερασπισθούν. Ο Τούρκος, σαν καλός κουμπαρος, θα θυσιάσει τα πάντα για να μας καταβροχθίση, ονειρευόμενος την αυτοκρατορία του. Οι σλάβοι θα περιμένουν χαιρέκακα την συντριβή μας για να γλύψουν κανα κοκαλάκι απο τα αποφάγια του Τούρκου. Οι πολιτικατζήδες αφου φρόντισαν για το μέλλον των παιδιών τους θα πηδείξουν στα κοτερα τους και θα φύγουν νύχτα για να ξεκοκκαλίσουν τα κοψίδια της αρπαχτής και της λαμόγιας τους σε άλλους τόπους. Οι διανούμενοι ρυπαροι και τρισάθλιοι, όσοι προλάβουν να την κοπανίσουν θα παίξουν «τον θλιμένο και αδίκημένο πρόσφυγγα» και μερικοί άλλοι, που στην κολοτσεπη ή στο ταγάρι κρατάνε και κάνα αμερικάνικο διαβατήριο θα πάνε για την νέα τους πατρίδα. Ποια πατρίδα, μήπως είχανε και ποτέ.

Μόνο εμείς μπορούμε να τα ανατρέψουμε όλα αυτά.... Αν θέλουμε..

Αλλοίως η Ελλαδα, ό,τι απομείνει θα είναι η χώρα των χαμένων ευκαιριών και των χαμένων ανθρώπων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου