Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Στις 300.000 η εγγύηση για τον Γιάννη Αγγέλου

(ANA) – 3 ώρες πριν
Στις 300.000 ευρώ ορίζει η εφέτης ειδική ανακρίτρια κα Ειρήνη Καλού την χρηματική εγγύηση σε βάρος του Γιάννη Αγγέλου,κατηγορούμενου στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Η κα Καλού κρίνει ότι στον κ. Αγγέλου πρέπει να επιβληθεί αντί των 400.000 ευρώ, εγγύηση 300.000 ευρώ, μετά την αίτηση που υπέβαλε ο κατηγορούμενος, συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, για μείωση της εγγυοδοσίας. Η ανακρίτρια δεν έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα εφετών οποίος είχε προτείνει να μειωθεί στις 60.000 ευρώ η εγγυοδοσία του κ. Αγγέλου
.

Είναι μία απόφαση που προσβάλλει αφάνταστα τους Έλληνες πολίτες και βιάζει την νοημοσύνη τους. Ο κύριος Αγγέλου κατηγορείται για μία υπόθεση που μπορεί να ζημίωσε το Ελληνικό δημόσιο, λέω μπορεί γιατί ακόμη περιμένουμε να δούμε τα ποσά τις οποιαδήποτε ζημίας. Σε αντίθεση με τα υποβρύχια που γέρνουν, τα βαγόνια του ΟΣΕ που δεν χωράνε στις γραμμές, τα σάπια οπλικά συστήματα που πληρώθηκαν με το αίμα και τον ιδρώτα των Ελλήνων το Βατοπέδι δεν στοίχισε τίποτα σε ρευστό.

Έψαξαν 7.100 λογαριασμούς για το Βατοπέδι και δεν βρήκαν τίποτα και δεν το λένε τα κανάλια και τα ραδιόφωνα Στην εξεταστική έψαξαν τα πάντα και δεν κατάφεραν να βρούν ΟΥΤΕ ΜΙΑ συναλλαγή στην υπόθεση της Ι.Μ. Βατοπεδίου. (Ρεσάλτο, Απρίλιος-Μάιος 2010, σελ 38).

Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη απαιτεί χρηματική εγγύηση από τον κύριο Αγγέλου την ώρα που ο Τσουκάτος, ο Μαντέλης κυκλοφορούν αναμεσά μας ελεύθεροι και ο Τζοχατζόπουλος απολαμβάνει την θέα της Ακρόπολης και ευφραίνεται από τις μελωδίες του Ηρωδείου.

Κύριε Αγγέλου μην δώσετε ούτε ένα ευρώ. Είναι προτιμότερη η φυλακή. Με έσας στη φυλακή και τα λαμόγια Τσουκάτους, Μαντέληδες, Τζοχατζόπουλους να κυκλοφορούν έξω και να μας χλευάζουν είναι η μεγαλύτερη προσφορά σας στην παράταξη της ΝΔ και τον κύριο Καραμανλή. Τα ΜΜΣ(σκοταδισμού) θα προσπαθήσουν να το περάσουν απαρατήρητο. Οι Ελληνες όμως θα καταλάβουν και θα κρίνουν τον φαρισαϊσμό και τον θεομπαιχτισμό της μεγάλης προοδευτικής παράταξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου