Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Γκρεμίζοντας τον στάβλο




Κοιτάζουμε το δένδρο ενώ στην ουσία δεν βλέπομε το δάσος και δεν έχουμε καταλάβει τι πράγματι σημαίνει το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Με  την βαρεια αμετροέπεια τα κρυφά τεφτέρια με την διαπλοκή δεξιά και αριστερά η δημόσια τηλεόραση δεν διαφέρει σε τίποτα από τους στάβλους της δημόσιας ζωής.

Η ΕΡΤ κατά την μεταπολίτευση αλλά κυρίως μετά το 1981 είχε μετατραπεί από δημόσιο αγαθό σε ένα στάβλο της αριστεράς, της αριστερόστροφης παροοδευτικάντζας και των κολαούζο της “καλών δεξιών”.
Στάβλο που  τον γέμισε και τον ξεχείλισε  η κοπριά της αριστεραντζας που πάνω του φύτρωσαν τα δηλητηριώδη σαπρόφυτα της μισαλλοδοξίας, του ανθελληνισμού, της παραπληροφόρηση, της ιστορικής “αληθειας” των προοδευτικών.

Χρειαζότανε ένας Ηράκλειος άθλος για να καθαριστεί η ΕΡΤ από την κόπρο των συνδικάλων που τσαλαβουτούσαν στα κονδύλια, των διαπλεκόμενων, των παρατρεχάμενων, των κομματικών παραμάγαζων, των διασυνδεδεμένων με μυστικές υπηρεσίες. Για να γίνει αυτό χρειαζότανε πιστεύω, ιδεολογία, πίστη σε κάτι ανώτερο, Χρειαζότανε η θέληση της δύναμης για να καθαρίσει ο σταύλος της ΕΡΤ από την κόπρο της Αριστεράς, να βουτήξει από τα αυτί και να στείλει στον εισαγγελέα τις προοδευτικάντζες που καταβρόχθισαν τα κονδύλια.

Αντί να κάνει τα αυτονόητα η ΝΔ απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι είναι ανίκανη  να αρθρώσει πολιτικό λόγο και να συγκρουστεί με τους ολετήρες από φόβο μη χαρακτηρισθεί Δεξιά. Κυριαρχείται ακόμη από τα συμπλέγματα μειονεξίας απέναντι στην αριστερά και αντι να συγκρουσθεί μαζί της και να καθαρίσει τον στάβλο ΕΡΤ προτιμά να τον γκρεμίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου