Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Το ΜΕΛΛΟΝ μας ανήκει....




Οι   στρίγκλες πραγματευτούδες   της παρακμής..... τρέμουν. Οι μυστικές δημοσκοπήσεις τους έχουν κάνει να χάσουν τον ύπνο τους.

Οι δημόσιοι διανοούμενοι τά έχουν χαμένα.  Οι  καρικατούρες στο σταυρόλεξο του εθνομηδενισμού χρησιμοποιούν  τους όρους “ακροδεξια” “νεοναζί” “φασίστες” ακόμη και αμόρφωτους  για να περιγράψουν τους Έλληνες πατριώτες . Οι όροι από μόνοι τους είναι απόδειξη της ψυχικής και πνευματικής του οκνηρίας. Είναι ρηχοί απόλυτα προπονημένοι με διάφορες συνταγές και δόσεις εθνομηδενισμού. Είναι η απελπισία των  ίδιων αρθογράφων  που δεν έχουν  άλλο μέσο να εντυπωσιάσουν  και που στερούνται  και αυτής της στοιχειώδους ικμάδας προς παραγωγήν πραγματικού έργου. ΄Ενα μεροκάματο βγάζουν. Έχουν πάψει να σκέπτονται με τον εγκέφαλο αλλά με το στομάχι τους, όπου κατά μία ειδεχθή και απορριπτέα θεωρία, εδρεύει η ψυχή του κάθε “προοδευτικού” δημοκράτη.

Η Χρυσή Αυγή, οι Ελληνες πατριώτες, η ακροδεξιά, οι “νεοναζι”  αν θέλουν,  είναι ο λαός, είναι το ποτάμι που προσπαθώντας να το φράξεις από τη μία μεριά αυτό σου ξεφεύγει από την άλλη. Η Χρυσή Αυγή έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στην συλλογική συνείδηση του λαού και είναι το έναυσμα για μια ακολουθία πολύ σημαντικών γεγονότων με εκπληκτικά ή και φοβερό αποτελέσματα ανάλογα με το δράμα που ζούμε. Οι Έλληνες, οι Ελληνίδες τα Ελληνόπουλα, οι ήρωες αγωνιστές της ζωής ακούνε τον λόγο της Χρυσής Αυγής και την αγκαλιάζουν κλείνοντας  τα αυτιά τους στα φληναφήματα των μεροκαματιάρηδων των ΜΜΕ(ξαπάτησης) που το παίζουν αδέσμευτοι, ανεξάρτητοι, αντικειμενικοί, ελεύθεροι,  αλλά είναι φτηνές μαριονέτες που τους κουνούν τα σχοινιά, τρέφονται από τους οχετούς των μυστικών κονδυλίων, τους βόθρους της μίζας, τον δυσώδη βόρβορο της αισχρά εμπάθειας.

Η Χρυσή Αυγή δίνει φωνή στους Έλληνες που καταρρέουν. "Όλοι οι φονιάδες της ζωής και οι πνίχτες της αλήθειας" τρέμουν!
Ο αγώνας  παίρνει απροσμέτρητες διαστάσεις. Είναι δυνατός γεμάτος πάθος καταλυτικός για τους Έλληνες που ψάχνουν να βρουν την χαμένη τους Ζωή. Ο αγώνας για τα ελληνόπουλα  με τις μαύρες μπλούζες δεν είναι πράξη βιοποριστική αλλά σανίδα σωτηρίας για να γλιτώσουμε από την απελπισία, γιατί αγωνιάν και πονάνε τον τόπο μας.

Μέσα στο άγχος και στην μουντάδα μιας χώρας που συνεχώς βομβαρδίζεται από αμετροεπείς λόγους, πρόστυχες πράξεις και πρακτικές, ελάχιστες στιγμές ανάτασης, έστω και σύντομης απομένουν. Πρόκειται για στιγμές που η Χρυσή Αυγή μιλάει   και η φωνής της ρέει, σφηνώνει στις ψυχές, αντιτάσσεται στα ντεσιμπέλ και στη βρομιά της παρακμής, διαποτίζει συνειδήσεις. Φωνή  μεστή και ουσιαστική που αντιπαραβάλλεται επιτυχώς με τις ιαχές των ημερών μας. Χαρίζει μια νότα αισιοδοξίας και ελπίδας στην ασχήμια της χοντροκομμένης κομματοκρατίας της εξουσίας. Προτείνει ένα νέο τρόπο παρουσίασης και την βεβαιότητα πως η πολιτική, η ιστορία, τα γεγονότα μας αφορούν ακόμη. Εκεί έξω στην Ελλάδα , στην κυριολεξία , υπάρχει ένας άλλος κόσμος, ίσως όχι αγγελικά πλασμένος αλλά πάντως όμορφος, ένας κόσμος που δίψα για έναν άλλου τύπου αγώνα.

Στις στρίγκλες πραγματευτούδες της διαβολικής τύρβης που εξυμνούν τις παντοειδείς πραγμάτιες της παρακμής και υποταγής του Έθνους θα τους πούμε απλά: Ο,τι βρίσκεται στην ψυχή του Έλληνα ανθρώπου ούτε κατασκευάζεται προχειρολογικώς ούτε γρήγορα, κατ επιταγήν εξαφανίζεται.
Επιτέλους  μετά 40 χρόνια αριστεράς κομματοκρατίας οι Χρυσαυγήτες ξαναφέρνουν στα χείλη των Έλλήνων τις λέξεις Έθνος Πατρίδα Θρησκεία Οικογένεια
Έχουν ήδη επιβληθεί ηθικά των αντιπάλων τους, ακόμη και στην συγκέντρωση πανηγύρι του mr Alexis εμφανίστηκαν ελληνικές σημαίες!. Η αριστερά, (η οποία μέχρι πρόσφατα), κυριαρχούσε ιδεολογικά στην ελληνική κοινωνία, (με τη βοήθεια των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας...), έχει χάσει πλήρως αυτή την κυριαρχία.   Από την μια μεριά της Ελλάδας στην άλλη, στα χωριά ή στις πόλεις, στα καφενεία ή στα σαλόνια η Χρυσή Αυγή μονοπωλεί τις συζητήσεις. Η Χρυσή Αυγή πήρε της Ελλάδα στα χέρια της. Το μέλλον μας  ανήκει ξανά..

Στην αριστερά μία υστερία και μια διαδήλωση της μένει. Λυσσάρικο σκυλί που θα ψοφίσει δαγκώνοντας την ουρά του.

1 σχόλιο: