Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Ο Ανδρέας και η παραδουλεύτρα του



«Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο: για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή» είπε ο κ. Βορίδης από το βήμα του 9ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ.

Αυτά τα σοφά και γλαφυρά είπε ο κύριος Βορίδης στο πανηγύρι συνέδριο της ΝΔ (Νυχτωμένης Διαχρονικά) και φυσικά προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων αλλά και πολύ γέλιο και θυμηδία.

Αντέδρασαν οι αυλικοί του Ανδρέα και είναι λογικό. Χωρίς τον Ανδρέα δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους

Οι απλοί άνθρωποι γέλασαν και με απλοϊκή σοφία αναρωτήθηκαν Τώρα θυμήθηκαν τον Ανδρέα 17 χρόνια μετά τον θάνατόν του (23 Ιουνίου 1996).

Ο Ανδρέας με τις πολιτικές του μπορεί να κατέστρεψε την χώρα και την κατέστρεψε. Δεν θα μπορούσε όμως να το κάνει χωρίς την βοήθεια της ΝΔ που περιορίστηκε στο ρόλο της παραδουλεύτρας.

Αρκούσε ένα δεν έχετε δικαίωμα για να μιλάτε  από το πρώτο διδάξαντα την κοινοβουλευτική χυδαιότητα απερίγραπτο πρώην αστυφύλακα Μένιο Κουτσόγιωργα και η ΝΔ λούφαζε.

Καθ΄όλη την διάρκεια της Ανδρεοκρατίας η ΝΔ δεχόταν αδιαμαρτύρητα τον χυδαΐσμό του ανδρεΐκού αμοραλισμού, την δημαγωγία του “ολα επιτρέπονται” αρκεί να μας ψηφίζεται.

Όταν ο Ανδρέας έφυγε η ΝΔ, σαν καλή παραδουλεύτρα,   φόρεσε τα αποφόρια του  πασοκισμού και μέχρι σήμερα κυριαρχείται από  πολιτική ανυπαρξία.  Κληρονόμησε την  ιστορική σάρκα του  μηδενισμού, της αρνησιπατρίας των «εκσυγχρονιστών» διανοουμένων, της «Aριστεράς» του Kαριερισμού και της «Προόδου».

Πετάει που και που κάτι που ακούγεται σαν πατριωτικό για να θολώνει τα νερά και να μπερδεύει τα πράγματα από τον φόβο και τον τρόμο της Χρυσής Αυγής.

Στην πραγματικότητα κυριαρχείται από το σύνδρομο της παραδουλεύτρας που αφού έστρωσε το κρεβάτι της αριστεράς την άφησε να τη διακορεύσει και τώρα κλαψουρίζει για την χαμένη της αγνότητα.

Απάντηση στον κύριο Βορίδη έδωσε ο αγράμματος αμόρφωτος γραμματέας της πάλαι ποτέ κραταιάς κλαδικής του ΠΑΣΟΚ σε κάποιο  χωριό:


"Ο Ανδρέας μας πήγε στην βρύση μας έδωσε μία κούπα και ήπιαμε νερό, αλλά κανείς δεν μας είπε ότι η κούπα ήταν αγορασμένη με δανεικά. Που ήταν τότε το κόμμα του κυρίου Βορίδη να μας το πει;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου