Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

Δούρου: πατρίδα και όχι Έθνος


"Θεωρώντας ότι ο πολιτικός όρκος ανταποκρίνεται στην αυτοτέλεια της πολιτικής και δημόσιας σφαίρας και διασφαλίζει την αυτονομία της, δηλώνω στην τιμή και τη συνείδησή μου να είμαι πιστή στην πατρίδα μου, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους, να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου, σεβόμενη την αρχή ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και ασκούνται από τον λαό".


Η Δούρου “ορκίστηκε” περιφερειάρχισσα και θυμήθηκε το ψήφισμα των Κορυσχάδων μεχρί εκεί που βολεύει την ιδεοληψία της. Ο λαός απο οπου πηγάζουν όλες οι εξουσίες είναι κάτι το ελαστικό σαν την συνείδηση της, αν έχει συνείδηση; Λαός είναι και οι Κογκολέζοι,  οι Νιγηριανοί, οι Αλβανοί και οι διάφοροι άλλοι λαθροεισβολείς που διάλεξαν την Ελλάδα για να την κάνουν πατρίδα τους. Δυνητικοί ψηφοφόροι της, όταν η αντικατάσταση των ενοχλητικών Ελλήνων απο λαθροστίφη θα έχει στεφθεί με επιτυχία όπως το θέλουν οι αμερικανοσιωνιστές. Τι μας περιμένει; Η Θεωρία της μαύρης ψήφου(κλικ)<--->

Η Δουρου είναι “πιστη στην πατρίδα μου”  αλλά το ψήφισμα των Κορυσχάδων στο άρθρο 15 μιλάει για Εθνος και όχι πατριδα:Η Π.Ε.Ε.Α., που αντλεί την εξουσία της απ' την εμπιστοσύνη του Εθνικού Συμβουλίου, είναι υπόλογη απέναντι του και απέναντι του έθνους, για την καλή διεξαγωγή του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, για την αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας και για την προστασία των λαϊκών ελευθεριών.


Χρησιμοποίησε την λέξη “πατρίδα” γιατί δεν την συνδέει τίποτα με το έθνος, άλλωστε η λέξη αυτή λείπει, από το λεξιλόγιο της και προτιμάει το ουδέτερο πατρίδα (country). Γιατι κατα την Δούρου “το έθνος συνιστά μία σχετικώς πρόσφατη και χωρίς ιστορικό προήγουμενο “κατασκευή” με την οποία τα ανθρώπινα όντα μπόρεσαν να συγκροτήσουν ταυτότητα” (Ρένα Δούρου, Η απολαυση του εθνικισμού, σελ 11). Βλέπετε οι προοδευτικοί της αριστεράντζας δεν ανήκουν σε έθνος  όποτε το πατριδα ουδέτερο και πολυσυλλεκτικό  την καλύπτει, την βολεύει γιατί βλέπει την Ελλάδα σαν χώρο και όχι χώρα με παρελθόν και ιστορία. Μία αβανταδόρισσα της βαριάς  “προοδευτικότητας” που θέλει τους Έλληνες στο περιθώριο της ιστορίας δουλοπάροικους των αγορών που αντί να ιππεύουν το κύμα της ιστορίας να παρασέρνονται από αυτό για  να τους ξεβρασει  άδεια κουφάρια στο γύρισμα των χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου