Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Το Παραμύθι το δαχτυλίδι και το Μέλλον

Όλη η αλήθεια για το «δαχτυλίδι» στον Μάκη Βορίδη – Γιατί τον επέλεξε ο Σαμαράς

«Όποιος κάθεται και αναλύει ότι δόθηκε δακτυλίδι διαδοχής, επειδή ο Βορίδης άνοιξε την συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, απλά δεν γνωρίζει καθόλου τον Σαμαρά. Και αν κάνει το λάθος ο Βορίδης να το …υποψιαστεί, όσες φιλοδοξίες και αν έχει για το πολιτικό του παρόν και μέλλον, να το διαγράψει από το μυαλό του άμεσα, γιατί ο Σαμαράς, ούτε συγχωρεί, ούτε ανέχεται τέτοιου είδους σκεπτικό».
Αυτή την εκτίμηση έκανε παλαιός κοινοβουλευτικός , από εκείνους που είχαν συνδράμει το Σαμαρά τα πρώτα χρόνια της δόξας του.
Όπως έλεγε , λοιπόν, ο Σα­­­μαράς επέλεξε τον Βορίδη, διότι ήθελε,
–πρώτον να γίνει δυναμική έναρξη της συζήτησης, απουσιάζοντος του ιδίου.­­­­­­­­­­­­­­­­
–δεύτερον , να εξωθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ακραίες αντιδράσεις γεγονός που θα συσπείρωνε και την Κ.Ο της Ν.Δ  και την βάση που παρακολουθεί τις εξελίξεις
— τρίτον, να κλείσει το μάτι στα δεξιά του, τώρα που οι πρώτες διαρροές από την ΧΑ είναι ορατές.
Όταν ρωτήθηκε ο παλαίμαχος , γιατί δεν δίνει πολιτικό στίγμα ο Σαμαράς στα αριστερά της δεξιάς του τον λεγόμενο κατά το παρελθόν μεσαίο χώρο, απάντησε πολύ απλά:
Μα η αιμορραγία, είναι προς τα δεξιά. Ο μεσαίος χώρος θα συσπειρωθεί όσο αυξάνεται ο δείκτης αλαζονείας του ένα αναμονή να καταλάβει την εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτα σώζεις αυτό που μπορεί να σωθεί και μετά στοχεύεις στα υπόλοιπα. Το άκουσα και σας το μεταφέρω…

Τα ανωτέρω συνοψίζουν την βλακεία και την αμετροέπεια της Νυχτωμένης Διαχρονικά  ΝΔ. Το δε πιασαρικο “να κλείσει το μάτι στα δεξιά του,τώρα που οι πρώτες διαρροές από την ΧΑ είναι ορατές.” προκαλεί  ένα δυνατό  γέλιο.

Με άλλα λόγια: Οι πιο ηλίθιοι ξεστρατίζοντας στο χάος των συμπερασματικών υποθέσεων έχουν πάντα τον λόγον, αλλά  και το θράσος να επιβάλλουν το λόγο τους με το ακλόνητο πείσμα μιας περιορισμένης νοημοσύνης.

Η ΝΔ, με μειονεχτική  ψυχικότητα κι ελαττωμένο χρακτήρα,  είναι κόμμα χωρίς ιδεολογική ταυτότητα, χωρίς κοινωνική πρόταση,  δεν είναι παρά ένα μεταλλαγμένο πολιτικό μόρφωμα, μία σχεδία πάνω στην οποία ξάπλώνουν  οι άνθρωποι της και αφήνονται  να τους πηγαίνουν τα κύματα των προοδευτικών ιδεών της διεθνιστικής θολο-κουλτούρας του αναχρονιστικού μαρξισμού της δεκαετίας του 20.  

Οι  προκαθήμενοι της ΝΔ με το κλειστό στόμα  ανησυχούν μήπως δυσαρεστηθούν  τα βοθρολήμματα της μυστικοπαθούς αριστερόστοφης προοδευτικάντζας που τώρα πλέον έχει γίνει ο γελοιωδέστερός και γλοιωδέστερος φορέας υποταγής έχοντας μετατραπεί  σε ουραγό  ή  σε σφογγοκωλάριο του αμερικανοσιωνισμού.

Η ΝΔ  έσπευσε,  όμοια με θρησκόληπτον της παλαιάς Ρωσίας ο οποίος αχρήστευσε τα ικανότητάς του στο όνομα του ευδαιμονισμού της φακιρίκής ανυπαρξίας, να καταδικάσει και να λάβει έκτακτα μέτρα κατά της Χρυσής Αυγής.  Ο κύριος Σαμαράς και οι βαστάζοι του σαν ακρωτηριασμένοι Κερένσκι σιωπούν επιτρέποντας την μονοπώληση της λαϊκής θέλησης και των ιδεών από  τα κατακάθια  της αριστεράς εγκαταλείποντας  ακίνητους τους Έλληνες στον μαρασμό και την νάρκη. Η ΝΔ με συστολή και ευπρέπεια, με το “σας” και με το “σεις”, διεκδικεί εύσημα καθωσπρεπισμού στην λαίλαπα της ισοπεδωτικής αριστεράς σε μία προσπάθεια να μη κοπούν οι γέφυρες διαλόγου μαζί της.

Η Ελλάδα έχει παύσει προ πολλού να είναι ένας θαρραλέας και ευρώστου ζωής οργανισμός και έχει καταντήσει ένας πολύμορφός και άψυχός μηχανισμός. Η Ελλάδα σήμερα δεν έχει δημοκρατία. Έχει φατρίας, πολιτικά κόμματα, ατέλειωτη σκανδαλοθηρία, γραφειοκρατία, κοινοβουλευτισμό καταξευτιλισμένο και θρασύτατους δημαγωγούς, ταπεινή προσωπολατρεία, ψυχική υποδούλωση, φτώχεια, ανεργία, κοινωνική νάρκη, ακολασία που δεν αρχίζει ποτέ από τα λαϊκά στρώματα.  Το πολίτευμα και η Βουλή έχουν μετατραπεί σε τσαντίρι για να κοιμούνται από κάτω οι διάφοροι πολιτικαντζήδες. Μια κακόχυμη πεθερά  που κατασπαράζει το Έθνος σαν ύαινα.
Κανείς Έλληνας δεν φοβάται τους νεαρούς Χρυσαυγίτες! Οι χρυσαυγίτες είνα το ζωντανό κομμάτι η ελπίδα του Έθνους που βασανίζεται. Έχουν κλείσει στην καρδιά τους την Ελλάδα και ό,τι βρίσκεται στην καρδιά του ανθρώπου χρυσαυγίτη ούτε κατασκευάζεται στα πρόχειρα ούτε εξαφανίζεται στα γρήγορα όπως θα γουστάριζαν οι διάφοροι ολετήρες, τα τσιράκια του USAID, και οι υστερικοί της πολυπολιτισμικότητα.

Υπάκουοι στον φεφτά  του αμερικανοσιωνισμού τους φόρεσαν χειροπέδες; Ας τους τις φόρεσαν! Ακολουθούν τα βήματα του Παύλου Μελά που παραιτήθηκε από  μια “καλή ζωή” για ένα πιστεύω και θυσιάστηκε. Φωτίζονται απο το παράδειγμα των ελληνόπουλων που κοιταζαν κατάματα τα ντουφέκια των αποσπάσματων του γερμανικού κτήνους και έπεφταν τραγουδώντας τον Εθνικό Υμνο. Τα ελληνόπουλα της Χρυσής Αυγής έχουν ξεκινήσει την αγωνιστική τους πορεία. Ακούνε το βροντολόγημα των ελληνικών αρμάτων όπως ξεπηδά απο τα ποιήματα του Βαλαωρίτη. Μεθάνε απο το αθάνατο κρασί του 21 κατά το παράγγελμα του Παλαμά. Ο δρόμος του μεγάλου αγώνα ανοίγεται εμπρός τους.

Οι χρυσαυγίτες με το παράδειγμα τους υψώνουν, φωτίζουν και ζωντανεύουν τους τυραγνισμένους Έλληνες, Λένε  αυτό που όλοι οι Έλληνες θέλουν να ακούσουν, αλλά φοβούνται. Έβαλαν με τον τρόπο τους την ταφόπετρα στην “γενιά Πολυτεχνείου” ΑΕ, μας απελευθέρωσαν. Αγωνίζονται για την ιδέα Ελλάδα και όχι γιατί ελπίζουν στο “διορισμό”. Τι σχέση μπορούν να έχουν με το μπουλούκι της ψηφομαζας που η ομάδα των κουτοπόνηρών του “συνταγματικού  τόξου” που το εκμεταλλεύεται το αφιονίζει για να ικανοποιηση την μωροφιλοδοξία της

Ο Αγώνας των χρυσαυγιτών είναι ο αγώνας που έχουν ανάγκη οι Έλληνες. Θα καταλάβουμε επιτέλους ότι υπάρχει κάτι παραπάνω από το βόλεμα και την ραστώνη. Υπάρχει η Ελλάδα σαν τρόπος και σκοπός ζωής.  Υπαρχει η  ελευθερία απο τον φόβο, η ελευθερία από την φτώχεια, η ελευθερία του λόγου, η ελευθερία της λατρείας του Θεού. Οι χρυσαυγίτες είναι παιδιά δικά μας. Είναι παιδιά από τα σπλάχνα του λαού και όχι αρσακειάδες και κολεγιόπαιδα που με τα μεγάλα ονόματα και τα άδεια τα κεφάλια ασελγησαν και ασελγούν αδίσταχτα πανω στην εξουθενωμένη οργανικά  και ηθικά  Ελλάδα και μας έφεραν στην απόγνωση και στην δυστυχία. Βγάζουν το ψωμί τους με ιδρώτα. Δεν είναι καλοζωισμένοι αριβίστες, κηφήνες θιασώτες της κοινωνικής ισότητας που απο το Κολωνάκι, την Κηφισιά, την Εκάλη ξαφνικά ανακάλυψαν τον λαό.....

Οσον αφορά τον κύριο Σαμαρά θα του θυμίσουμε την πλέον διάσημη παρήχηση του “τ” στην πλούσια ελληνική γλώσσα μας: “τυφλός τα τ’ωτα, τον τε νουν, τα τ’ όμματ’ει” δηλαδή είσαι τυφλός στα αυτιά, στο μυαλό και στα μάτια. Η αιώνια αυτή φράση διατυπώνεται σε μία ελληνική τραγωδία τον Οιδίποδα Τύραννο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου