Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Ο Λένιν, τα δάνεια και ο σ. Χρυσόγονος

Ο συνταγματολόγος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Χρυσογονος  στο δελτίον ειδήσεων του EpsilonTV (2/10/2014) απαντώντας σε σχετική ερώτηση της κυρίας Κλείτου θυμήθηκε τον Λένιν που με την ανάληψη της εξουσίας κατήγγειλε τα δάνεια του προηγουμένου καθεστώτος και αρνήθηκε την πληρωμή των τσαρικών ομολόγων που έτσι και αλλιώς εξοφλήθηκαν μετά 70 χρόνια με το τέλος του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Εκείνο το όποιο δεν είπε ο καλός αυτός άνθρωπος είναι ότι μετά της άρνηση του Λένιν το σοβιετικό καθεστώς αποκόπηκε από τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές και μόνο ιδιώτες κεφαλαιοκράτες τον δάνειζαν με αντάλλαγμα τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας.

Συγχρόνως για να μαζέψει μετρητό κατάσχεσε τις ιδιωτικές αποταμιεύσεις και λεηλάτησε τους καλλιτεχνικούς θησαυρούς της Ρωσίας. Εικόνες, χειρόγραφα, πίνακες, αυγά Faberge και άλλοι καλλιτεχνικοί θησαυροί ξεπουλήθηκαν στην Δύση. Με την βοήθεια αρχαιοκαπήλων, διάφορων μεσαζόντων και τραπεζιτών που ξέπλεναν το χρήμα της λεηλασίας μπόρεσε να επιβιώσει το καθεστώς των μπολσεβίκων.

Ελπίζουμε ο κύριος Χρυσογονος απλά να αγνοεί την λεηλασία από τον Λένιν και τους μπολσεβίκους των ρωσικών καλλιτεχνικών θησαυρών μετά την καταγγελία των τσαρικών δανείων Αν το ξέρει και το κρύβει βλέπουμε συνεργεία συριζαιων να βάζουν ετικέτες με τιμές στον Ερμή του Πραξιτέλη, στον Ηνίοχο των Δελφών και γενικά σε όλα τα μουσεία μετά την καταγγελία των δανείων. Δεν θα ήταν και πολύ δύσκολο να το κάνουν δεδομένου ότι σαν κοσμοπολίτες δεν μπορεί να είναι εθνικιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου