Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Κυριακή 13 Μαΐου 2007

Αναιδείς..Θρασείς.. Αναίσχυντοι


Οι προκλητικές δηλώσεις της κας Μαρίας Ρεπούση την Τρίτη 9 Μαΐου, ότι «ελπίζει» το βιβλίο Ιστορίας της 6ης Δημοτικού να είναι ακόμα «λιγότερο ελληνοκεντρικό» - σε μελλοντικές επανεκδόσεις του - και η περιφρονητική απόρριψη των διαμαρτυριών Βουλής και Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Κύπρου ως «πολιτική θέση που δεν έχει σχέση με την ιστορική πραγματικότητα» (για την «διχοτόμηση» του νησιού, ήδη από το 1974, όπως διδάσκει το σχολικό βιβλίο), δείχνουν το μέγεθος του Εμπαιγμού των Θεσμών που συντελείται με το πρόσχημα των «διορθώσεων» του ανιστόρητου και αντιπαιδαγωγικού εγχειριδίου από τους ίδιους του αυτουργούς του.

Στην ίδια δημόσια εκδήλωση, που έγινε μάλιστα υπό την αιγίδα παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, η καθηγήτρια του τμήματος κα Άννα Φραγκουδάκη χαρακτήρισε «ρατσιστική» κάθε επίκληση της προσφοράς τής κλασσικής Ελληνικής αρχαιότητας στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, γιατί έτσι οι σύγχρονοι Έλληνες «θέλουν να κρύψουν το άσκημο και μπάσταρδο εθνικό τους πρόσωπο».

Ο δε καθηγητής Ιστορίας Αντώνης Λιάκος αμφισβήτησε τη σχετική επιταγή του Συντάγματος, καλώντας ιστορικούς και δασκάλους «αντί να ενισχύουν την εθνική ταυτότητα, πρέπει να δίνουν στους μαθητές τους τα εφόδια για να επιλέγουν οι ίδιοι την ταυτότητά τους».

Φαίνεται πως με την ανοχή της Υπουργού Παιδείας, καταλύεται κάθε έννοια συνταγματικής και θεσμικής νομιμότητας, δικαιώματος εθνικής μνήμης, αυτοσυνειδησίας, κυριαρχίας, αξιοπρέπειας και ελευθερίας των Ελλήνων πολιτών, ενώ η πρωταρχική τους ευθύνη στην ανατροφή των ίδιων των παιδιών τους, τελεί πλέον υπό την ομηρία μιας μειοψηφικής συντεχνίας ιδεολόγων-καθηγητών του Εθνομηδενισμού....Αντίβαρο


Δεν είναι δυνατόν. Δεν το πιστεύω. Με γελάνε τα μάτια μου. Με κοροϊδεύουν τα αυτιά μου.

Αυτοί «οι άνθρωποι» γράφουν με ιδεοληπτική μανία στα παλιά τους παπούτσια τις αντιδράσεις του επιστημονικού κόσμου και της Ακαδημίας για το διανοητικό έκτρωμα του εκφυλισμένου μυαλού τους Καθυβρίζουν τους Έλληνες με οτιδήποτε επίθετα μπορεί να κατεβάσει ο συφιλιδικός τους εγκέφαλος.

Τόση αναίδεια, τόση αναισχυντία, τόση θρασύτητα έχει μόνο μία εξήγηση. Μας την δίνει ο ελληνικός λαός με την μεστή περιεχομένου και γεμάτη αλήθεια παροιμία: «Όταν τα έχω καλά με τον Θεό, τι να τους κάνω τους προφήτες». Τα ανθρωπάρια αυτά, αφού τa έχουν καλά με το Soros, USAID, State Department, επόμενο είναι να αδιαφορούν για τις αντιδράσεις, να αρνούνται τον διάλογο, τι διάλογος μπορεί να γίνει με μίσθαρνα όργανα ξένων κέντρων, και να εφορμούν ακάθεκτα για την γενοκτονία και πολτοποίηση των ελλήνων.

Η νεοταξίτικες μαριονέτες αρμόδια, παραδεκτά και αποδεκτά έχουν τις πλάτες τους καλυμμένες. Όπως ακριβώς τις είχανε καλυμμένες, οι δολοφόνοι του Λαμπράκη, οι τραμπούκοι της δεκαετίας του 60, οι κουκουλοφόροι του συντρόφου Αλαβάνου του σήμερα.

Άλλωστε γιατί να μην είναι θρασείς και χυδαίοι. Οι έλληνες δεμένοι χειροπόδαρα με τις κομματικές τους αλυσίδες πειθήνια και κοπαδιαστά την ημέρα των εκλογών θα ψηφίσουν όπως τους θέλουνε και όπως «πρέπει». Σε περίπτωση που τα μυστικά gallops δείξουν «παράξενες» τάσεις μία καλοστημένη προβοκάτσια θα φέρει τα πράγματα στο σωστό τους δρόμο. Η ζωή του Έθνους θα τραβήξει την ανηφόρα της χωρίς σημαίες, τις φυλάμε για τις ποδοσφαιρικές μας επιτυχίες και χωρίς τραγούδια, τα φυλάμε για τους γάμους και τα πανηγύρια, μέχρι της τελικής πτώσης.

2 σχόλια: