Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Σύντροφοι: Ποιά Φασιστική βία; .


Η Ελλάδα επί 35 χρόνια ζει την βαρβαρότητα της "επαναστατικής" μεταπολίτευσης. Η αριστερά γεμάτη βαθύτατη, υπεροπτική και κυνική περιφρόνηση προς τους Ελληνες και το μέλλον τους, με τρόπο αγύρτικο, δημαγωγικό και παραπλανητικό επιβάλει την θέληση της με την απροκάλυπτη βία.

Οι άνθρωποι του Ρεσάλτο(κλίκ) με πολύ λογισμό και άφθονη οίηση αγωνίζονται σας άλλοι Τέτζελ να μας πουλήσουν το πολιτικό της συγχωροχάρτι. Ούτε λίγο ούτε πολύ οι καλοί αυτοί άνθρωποι θέλουν να μας πείσουν ότι η βαρβαρότητα που βιώνουμε καθημερινά δεν είναι έκφραση της αριστεράς αλλά "φασισμός". Επειδή η λέξη φασισμός ενοχλεί έντονα την "δημοκρατική" μας συνείδηση την επικαλούνται με μόνο σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων και την ικανοποίηση υποκειμενικών ιδεολογικών ανασφαλειών. Όλα στην προτεραιότητα των εντυπώσεων, στην αμνησία των γεγονότων, στον συμβιβασμό με την αοριστολογία, ώστε να μη θίξουμε τα αριστερά θέσφατα. Μιλάνε για το πρόβλημα (ώστε να κερδίσουν τις εντυπώσεις των τυραγνισμένων πολιτών της Ελλάδας) και επιδιώκουν την άφεση αμαρτιών της φράξιας τους ξεθάβοντας νεκρές ιδεολογίες.

Οι σύντροφοι του Ρεσάλτο σαν γνήσιοι αβανταδόροι της αριστερής λεηλασίας και τρομοκρατίας, έντρομοι μπροστά στην πιθανότητα οι Έλληνες και οι Ελληνιδες να καταλάβουν, επι τέλους, τι είναι αριστερά, προσπαθούν να την σώσουν από την απαξίωση της ελληνικής κοινωνίας, κοινωνίας που διαπερνάται από φόβο, ανησυχία, ανασφάλεια για το μέλλον της και το μέλλον των παιδιών της.

Σέρνονται αγκυλωμένοι με ιδεολογικά στερεότυπα του παρελθόντος, δίχως να αντιλαμβάνονται ότι η λέξη "φασισμός" δεν είναι παρά η ιδεολογική γλίτσα που έχει κατακαθίσει στα αρρωστημένα μυαλά των παπατζήδων της αριστεράς που καλουπωμένοι μέσα σε ιδεολογήματα και νεκρές πολιτικές οριοθετήσεις αδυνατούν να αρθρώσουν δημιουργικό λόγο. Πρόκειται για φαινόμενο ανθρώπινης αναπηρίας που κυριολεκτικά μας φοβίζει. Καλή η προσπάθεια αλλά θα παραμείνει προσπάθεια. Προσπαθούν να παραποιήσουν ή και να αντιστρέψουν την εικόνα αισθητών δεδομένων, ψηλαφητών πραγματικοτήτων.
" Όμως η πτώση είναι βεβαία".

1 σχόλιο:

  1. Εύγε Μάχιμε! Συμφωνώ μαζί σου και επαυξάνω. Αυτή η καραμέλα του "φασισμού" έχει καταντήσει κουραστική και επικίνδυνη. Αλλάζουν όμως τα πράγματα και πολύ γρήγορα μάλιστα. Πέρασαν οι καιροί που αν μίλαγες για ποσόστοση και λαθρομετανάστες, χαρακτηριζόσουν ως "φασίστας". Σύντομα θα επέλθειτο ίδιο και σε άλλα Εθνικά θέματα.

    Κι εγώ από καιρό αναρωτιέμαι τι συμβαίνει με τους κύκλους του συγκεκριμένου περιοδικού. Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα πέρα από κάποια άρθρα τους που έχω διαβάσει κατά καιρούς. Πάντα ανρωτιόμουν ποια είναι η θέση τους σχετικά με την Αριστερή βία και την τρομοκρατία. Ποιό κόμμα πιθανώς να τους εκφράζει; Είδα σήμερα κάποια κείμενα που ξεπήδησαν από το Φορουμ τους και κυκλοφόρησαν σε μπλογκ ενάντια στο ΛΑ.Ο.Σ και μου έκανε εντύπωση διότι θεωρώ ότι πολλά από αυτά λασπολογούσαν ανεύθυνα.

    Η τοποθέτηση σου μέσω τον όρων "υπεροπτική και κυνική περιφρόνηση" είναι εξαιρετικά εύστοχη. Μόνο αυτό ξέρουν να σερβίρουν οι εκ της Αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή