Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Οι "τοξικομανείς της πολυπολιτισμικότητας"




Πανικό δημιούργησε στην εκπομπή του κ. Χ"Νικολάου (Alter 8/2/2010) η τοποθέτηση του Προέδρου των μεταναστών Ελλάδος κ. Κολομπανί για το νομοσχέδιο περί απόδοσης ιθαγένειας στους μετανάστες. Ο κ.Κολομπανί κατήγγειλε ότι πίσω από το εγχείρημα αυτό κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες ψηφοθηρίας, οι οποίες μάλιστα δεν θα ωφελήσουν μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ και όσα άλλα κόμματα υπερασπίζονται μετά μανίας την ανεξέλεγκτη απόδοση της ιθαγένειας που σχεδιάζεται.

Ο Πρόεδρος των μεταναστών μίλησε επίσης για ένα μικρό κόμμα (ποιο να είναι άραγε) το οποίο ζήτησε από σωματεία μεταναστών να αλληλοστηριχθούν στο συγκεκριμένο εγχείρημα, "θα σας στηρίξουμε...στηρίξτε μας...". Πραγματικό αλισβερίσι.στην πλάτη της Ελλάδας....!

Tο λόγια του κ. Κολομπανί προκάλεσαν πανικό στους κ. Χ"Νικολάου,κ. Μακρή, κ. Μαργαρίτη και φυσικά κ. Τζάκρη.

Η αμηχανία ήταν εμφανής. Οι Νεναίκοι άρχισαν να ωρύονται όλοι μαζί με υψηλή υστερία στον Πρόεδρο των μεταναστών και με επικεφαλής το δημοσιογράφο κονφερασιέ να προσπαθούν να καλύψουν τα λεγόμενα του με ένα οδοστρωτήρα κραυγών, και με ασυναρτησίες να τον "συνετίσουν" έτσι ώστε να πει αυτά που θα ήθελαν να ακούσουν από έναν εκπρόσωπο μεταναστών και όχι αυτά τα οποία έλεγε!

Υπό τις συνθήκες αυτές κάθε συζήτηση με τους εθνοκτόνους "τοξικομανείς της πολυπολιτισμικότητας" , είτε δημόσια είτε ιδιωτική, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Η συζήτηση εξ αρχής απομακρύνεται απο το επίπεδο της αντικειμενικότητας, τα επιχειρήματα δεν λαμβάνονται υπόψη κατά την αξία τους, αλλά κατά πόσον ταιριάζουν στο σύστημα, και, αν δεν ταιριάζουν, πως μπορούν να γίνουν έτσι ώστε να ταιριάσουν. Είναι ένας τύπος προσέγγισης της πραγματικότητας όμοιος με εκείνον του μωρού που εξετάζει κάθε αντικείμενο που θα πιάσει στα χέρια του από μία και μοναδική σκοπιά, αν τρώγεται ή όχι, αν είναι "ώ καλό" ή "πουφ κακό". Αν λόγου χάρη, τύχη και αναφέρεται Ελλάδα, Ελληνισμό, Εθνος, Πατρίδα, Ιστορία, δεν αναφέρεται μία ιστορική πραγματικότητα, ένα ιστορικό γεγονός, αλλά είπατε κάτι "πουφ κακό" και πρέπει να είστε έτοιμος για την ανάλογη αντίδραση.

Το συναισθηματικό στοιχείο δεν εκδηλώνεται κατ' ανάγκη με εξωτερική έξαψη. Ο αμυντικός μηχανισμός συχνά λειτουργεί σαν ένα ομαλό καλολαδωμένο μηχάνημα. Αν κινδυνεύει να πάθει εμπλοκή, όπως με τα λεγόμενα του κυρίου Κολομπανι στην εκπομπή του Χ"Νικολάου, τότε αυτομάτως καταφεύγει σε άναρθρες κραυγές και σε "φαυλοκυκλικά" επιχειρήματα ή και ύβρεις. Ο Μαργαρίτης, , έβρισε τον εκπρόσωπο των μεταναστών και τον είπε "ακροδεξιό", επειδή δεν βόλευαν τους εθνοκτόνους λαθρομεταναστολάγνους αυτά που έλεγε... . Είναι η στάση του προδομένου εραστή που διαλαλεί δεξιά και αριστερά πώς η αγαπημένη του είναι πουτάνα και ωστόσο λυσσάει απο το κακό του με κάθε καινούργια απόδειξη αυτού του ισχυρισμού. Η απώλεια μιά χίμαιρας έχει το ίδιο αποτέλεσμα στην ανατροπή της ισορροπίας όσο και μία διαταραχή της λίμπιντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου