Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Αστυνομία.....


Παρακολουθήσαμε την εξιστόρηση και τα σχετικά σχόλια για το τι συνέβη από το επεισόδιο στο Μαρούσι και τον αφοπλισμό των αστυνομικών μέχρι το τραγικό συμβάν στον Βύρωνα (16/2//2010) που στοίχισε την ζωή σε ένα μεροκαματιάρη νέο άνθρωπο.

Είναι ολοφάνερος ο θεομπεκτισμός της επιδοτούμενης δημοσιογραφίας. Σε μία απελπισμένη προσπάθεια να κρύψουν κάτω από το χαλί της παραπληροφόρησης και της κομματικής προπαγάνδας την πραγματικότητα έδωσαν ένα ρεσιτάλ αμετροέπειας που άγγιζε τα όρια της βλακείας. Ο κύριος Σρόιτερ στο Alpha με βαρύ και περισπούδαστο ύφος πραγματικού γνώστη στην προσπάθεια να επιρρίψει ευθύνες στην αστυνομία και να κερδίσει εντυπώσεις αναρωτήθηκε γιατί δεν έστειλαν τα ΕΚΑΜ στην επιχείρηση στον Βύρωνα. Αγαπούλα δεν ξέρεις και αν δεν ξέρεις ρώτησε. Η επιχείρηση έγινε με σκοπό να συλλάβουν τους ληστές. Τα ΕΚΑΜ είναι εκπαιδευμένα όχι να κάνουν συλλήψεις αλλά να εξουδετερώνουν.

Στο Alter η κυρία Κάτια Μακρή έδωσε ρεσιτάλ κομματικής προπαγάνδας. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε αναφερόμενη στο επεισόδιο ή φίασκο κατά τους δημοσιογράφους στο Μαρούσι, όπου οι ληστές αφόπλισαν και έγδυσαν τους αστυνομικούς, ότι οι αστυνομικοί δεν έδειξαν αποφασιστικότητα. Τι αποφασιστικότητα να δείξεις όταν σε σημαδεύουν, αυτό δεν μας το είπε. Στο ίδιο δελτίο ο αστυνομικός συντάκτης Φιλιππάκης προσπάθησε να πει την πικρή αλήθεια. Αν οι αστυνομικοί είχαν βγάλει πρώτοι τα πιστόλια τους, η εξαγωγή όπλου απαγορεύεται και αν γίνει ακολουθεί ΕΔΕ, και τους είχαν ξαπλώσει στο δρόμο και μετά τους έκαναν τον σχετικό έλεγχο όλοι στο δελτίο θα ούρλιαζαν για "αστυνομική βία", για να τον κόψει ταχύτατα ο Ακης Παυλόπουλος με την ωραία και ιστορική φράση να μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Για να φθασουμε στον Βλάκη Χαζόπουλο που ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε με πολύ σοβαρότητα ότι η οικονομική ανέχεια θα οδηγήσει στην αυξηση των ληστειών. Ρε Βλάκη για ρώτα την μάνα σου, που την μνημονεύεις συνέχεια. Στην δεκαετία του 50 που η φτώχεια ενδυμούσε πήρε ο κόσμος τους δρόμους και άρχισε να ληστεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου