Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Το δίδυμο Μακρή-Πυργιώτη προσβάλει άγρια την νοημοσύνη μας....

Μέχρι πότε η στρατευμένη δημοσιογραφία θα εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι Έλληνες είναι χαχόλοι.

Σήμερα το πρωί (7/7/10) στο RealFm το δίδυμο Μακρή-Πυργιώτη πρόσβαλε άγρια την νοημοσύνη μας. Για σχεδόν 30 λεπτά περίπου το μείζον θέμα ήταν ο λογαριασμός και τα κινητά τηλέφωνα του πρώην υπουργού κυρίου Χατζηγάκη. Είναι πράγματι χυδαίο και προσβλητικό να προσπαθούν να κερδίσουν την μάχη των εντυπώσεων παρουσιάζοντας λογαριασμούς μερικών χιλιάδων ευρώ σαν την σπατάλη που έφερε την χώρα σε αυτήν την κατάσταση.

Όταν πρώην υπουργοί που μπήκαν στην πολιτική άφραγκοι και χωρίς στο ήλιο μοίρα ζούνε σε ανάκτορα και τέλειωσαν την πολιτική τους καριέρα εκατομμυριούχοι έχοντας συγχρόνως φροντίσει και το μέλλον των παιδιών τους, το να ασχολείσθε με τις μερικές χιλιάδες ευρώ των τηλεφωνικών λογαριασμών του κυρίου Χατζηγάκη είναι μία φτηνή προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Είναι μία απελπισμένη προσπάθεια για να κερδηθούν οι εντυπώσεις. Να μετατεθεί το ενδιαφέρον των Ελλήνων από τα υποβρύχια που γέρνουν, τις μηχανές του ΟΣΕ που σαπίζουν, το πάρτι των εξοπλισμών, τη λεηλασία των προμηθειών στα νοσοκομεία. Ακόμη περιμένουμε να μάθουμε που πήγανε τα λεφτά της Siemens. Ο Άκης και η παρέα του ξεχάστηκαν. Ο Μαντέλης ξεχάστηκε. Ο Τσουκάτος ξεχάστηκε. Αφιερώθηκαν όμως σχεδόν 30 λεπτά για να να ξεροψηθεί ο κύριος Χατζηγάκης.

Τι περιμένει το δίδυμο Μακρή-Πυργιώτη; Να τους πούμε μπράβο για την ωραία και σε βάθος έρευνα. Ας γελάσουμε. Οι μερικές χιλιάδες ευρώ των λογαριασμών του κυρίου Χατζηγάκη μπορεί να ζημίωσαν κατά κάποιο τρόπο το δημόσιο. Τα λεφτά όμως δεν βγήκαν από την χώρα και είναι ψίχουλα μπροστά στα εκατομμύρια που εξήχθησαν για να αγοραστούν υποβρύχια που γέρνουν, βαγόνια τραίνων που δεν χοράνε στις γραμμές. Αυτά είναι λίγα από τα πραγματικά σκάνδαλα που θα έπρεπε να απασχολούν την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μιας δημοκρατικής χώρας. Αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα του 21ου αιώνα η δημοσιογραφία εξακολουθεί να είναι στρατευμένη στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, και να την βάζει στα καλούπια όπως ορίζουν οι εκάστοτε νταβατζήδες.

Είναι υπάλληλοι...

1 σχόλιο:

  1. Προβοκάτορες, λαϊκιστές αποπροσανατολιστές εντεταλμένα όργανα σε διατεταγμένη "τρομοκρατική" υπηρεσία!Κάνουν την τρίχα τριχιά,διυλίζουνε τον κώνωπα και καταπίνουνε την Κάμηλον,ως έμμισθα όργανα του συστήματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή