Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Μία συναυλία με σημασία...


Ακούσαμε από τα ΜΜΕ(ξαπάτησης) για την αποψινή (12/12/2010) συναυλία Νταλάρα και της Camerata στον πολύπαθο Άγιο Παντελεήμονα και πραγματικά αισθανθήκαμε υπερήφανοι. Το ίδιο υπερήφανοι με τους πεινασμένους όχλους του Παρισιού που μια φορά στο κάθε τόσο τους άνοιγαν τις πόρτες των Βερσαλιών για να πάρουν μάτι πώς και τι έτρωγε ο Λουδοβίκος ΙΔ, ο βασιλιάς Ήλιος, και μετά ευτυχισμένοι επιστρέφανε στο πλιγούρι και στην μιζέρια τους.

Με γλυκερό τρόπο τα ΜΜΕ(ξαπάτησης) μας έδωσαν ανάγλυφη την εικόνα του κομματικού κοτσαμπασισμού και των λεκέδων του. Ήτανε όλοι εκεί! Αριστεροί, Δεξιοί, Κεντρώοι σαν καλοί φίλοι είχαν μαζευτεί να ακούσουν και να ευφρανθουν Μετά ικανοποιημένοι ήσυχοι, ασυνείδητοι και ευτυχείς θα επιστρέψουν στα χρυσά γκέτο της Πολιτείας, της Εκάλης, του Ψυχικού.

Η συναυλία όπως μας την περιέγραψαν οι διάφοροι δήθεν δημοσιογράφοι και ο κατάλογος των πολιτικατζήδων και λακέδων που μαζεύτηκαν να ακούσουν τον Νταλάρα και την παρέα, είναι η εικόνα της χαμέρπειας, της διανοητικής αναπηρίας και της βλακείας της Ελληνικής "άρχουσας τάξης", που μας φέρνει στην ανάγκη να ξεράσουμε. Όλοι αυτοί οι κομματάνθρωποι , οι χαμαιλέοντας με τα κουστούμια και τις γραβάτες θα βγουν την άλλη μέρα στους δρόμους, στα παράθυρα και τα πεζοδρόμια ουρλιάζοντας για την ανάγκη κατονόησης και βγάζοντας αφρούς από το στόμα θα κατακεραυνώνουν τους κατοίκους του Άγιου Παντελεήμονα που αντιστέκονται. Αφού επιστρέψουν στα χρυσά γκέτο τους θα απολυθούν για να μετατρέψουν τις γειτονιές του μεροκαματιάρη Έλληνα σε οικόπεδα με τσουκνίδες, παραδίδοντάς τες στην πιο εξαθλιωτική ρυπαρότητα, στην ασυδοσία κάθε μικρονοϊκής μειονότητας, στην ψυχοπαθολογία του κάθε κομματικού εγκάθετου που ασελγεί αναίσχυντα στα ανθρώπινα δικαιώματα του κοσμάκη.

Συγχαρητήρια σε αυτούς που παρευρέθηκαν στο σεμνό αυτό πανηγύρι του Νταλάρα! Με την συνείδηση ήσυχη, ότι εκπλήρωσαν το καθήκον τους, ο καθένας από δαύτους άλλος θα τραβήξει για Πολιτεία, άλλος για Ψυχικό, Εκάλη και πάει λέγοντας. Οι κάτοικοι του Αγιου Παντελεήμονα θα μείνουν εκεί και θα εξακολουθούν να βλέπουν την ζωή τους να υποβαθμίζεται, να απειλείται, τα παιδιά τους να κινδυνεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου