Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

«Έγκριση δεν ζήτησα, διότι όπως είπα, πρώτα απ' όλα, το θέμα της συναίνεσης κρίνεται στην πράξη, το ποιος θέλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Εμείς κάνουμε το καθήκον μας, ούτως ή άλλως, και βεβαίως έχουμε και την εντολή του Ελληνικού λαού. Ζήτησα λοιπόν κάτι αυτονόητο: την ανάληψη ευθύνης και συμμετοχής στην προσπάθεια. Όσο για τη συνενοχή δεν χρειάζεται να το σχολιάσω. Η συνενοχή προϋποθέτει και ενοχή. Ποιος έχει τις ευθύνες για το ότι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε; Αυτές τις έχει επιμερίσει ήδη ο Ελληνικός λαός με το δικό του τρόπο, ακόμη και στις τελευταίες εκλογές».


Αυτά δήλωσε ο Yorgo μετά την συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς. Κάθε λέξη, κάθε πρόταση είναι η επιτομή της χαμέρπειας, διανοητικής αναπηρίας. “και βεβαίως έχουμε την εντολή του Ελλήνικού λαού”. Για πιά εντολή μιλάει το ανθρωπάκι αυτή που άρπαξε με το “λεφτά υπάρχουν”. Ζητάει ανάληψη ευθύνης. Ο ανθρωπος είναι θρασής και χυδαίος. Ζητάει ευθύνη το άτομο που κατέβαινε στα πεζοδρόμια και διαδήλωνε κατά των προηγουμένων, στο λιμάνι του Πειραιά και έτρωγε δακρυγόνα.

”Η συνενοχή προϋποθέτει και ένοχή” Είναι ένοχος, αυτός και το κόμμα του, για τον εξανδραποδισμό, το ξεκούρδιαμα της ελληνικής κοινωνίας, Για χρόνια καλλιέργησε τον πλέον βάρβαρο κομματισμό. Υπέταξε την Ελλάδα στην δικτατορία των “γραφικών” και εδραίωσε την γραφικότητα σαν εθνική ιδεολογία. Η κομματική ταυτότητα επέβαλε στους Έλληνες την δικτατορία των γραφικών και των μετριοτήτων που την διαγούμισαν, καταβρόχθισαν τον πλούτο της και σήμερα την παραδίδουν άδεια απο ιδανικά και πίστη στον Μολώχ της Νέας Τάξης,

“...ακόμη και στις τελευταίες εκλογές” Το ακούσατε καναπεδάτοι. Κανείς δεν σας υπολογίζει. Κανείς δεν υπολογίζει τους τρέσαντες της πολιτικής. Κάτσανε σπίτι και είναι συνυπεύθυνοι για την κατάντια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου