Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Η αθλιότητα της βίας

Γ. Κατρούγκαλος Ο συνταγματολόγος της αθλιότητας και η αθλιότητα του “συνταγματολόγου”


“…η βία είναι πάντα κάτι κακό, μερικές φορές όμως είναι αδύνατο να την αποφύγουμε, όπως συμβαίνει και στις περιπτώσεις της ατομικής νόμιμης άμυνας, προκειμένου να αποτρέψουμε ένα μεγαλύτερο κακό, όπως την τυραννία ενός αυταρχικού καθεστώτος…”

Εκπληκτική η προσέγγιση του κ. καθηγητή. Πραγματικά ριζοσπαστική προσέγγιση.
Θα κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. Ο κ.Κατρούγκαλος σαν αριστερός ντρέπεται για τον διαρκή κατσαπλιαδισμό της Αριστεράς στην Ελλάδα αλλά ταυτόχρονα ντρέπεται και να τον καταδικάσει ευθέως. Βλέπετε, είναι εξόχως δύσκολο να καταδικάζεις αυτό που υπηρετείς όσο επαίσχυντο και αν είναι. Κατανοητό και ανθρώπινο, απόλυτα.

Αυτό που είναι απαράδεκτο είναι να εφευρίσκεις την αιτία του κακού στην αντίπερα όχθη μόνο και μόνο για να μετριάσει τις ευθύνες της Αριστεράς. Για τον κ.Κατρούγκαλο και για κάθε αυθεντικό Αριστερό "η κόλαση είναι οι Άλλοι". Και όταν λέμε οι Άλλοι, όλοι οι άλλοι.

Η βία που με κυκλοθυμική μανία διακηρύσσει έχει μία ποιότητα όσον αφορά τον στόχο της. Οι επαναστάτες του τότε που θα ηδονίζεται να μηρυκάζει και να φαντασιώνεται μαζί τους ήταν οι μπροστάρηδες της τάξης τους. Ο Δαντόν, ο Ροβεσπιέρος, ο Μαρά ήταν μέλη αυτής της τάξης και ενεργούσαν για λογαριασμό της. Κτυπούσαν βασιλιάδες, υπουργούς, πρίγκιπες. Μπουκάρηζαν σε ανάκτορα και παλάτια. Δεν δολοφονούσαν άοπλα παιδιά του λαού όπως τον Μανώλη και τον Γιώργο ή τον ταξιτζή στην Πάρο. Για κείνους η βία, τα οδοφράγματα και η φωτιά ήταν το λογικό μέσο για να πετύχουν το στόχο τους. Για το ΣΥΡΙΖΑ και ΣΙΑ η βία είναι μία διέξοδος στην υστερία του. Ισχύει απόλυτα για αυτόν τον κοινωνικό ντελβέ η ρήση του Σαλβόρ Χάρντιν από το "οι Δήμαρχοι" Η Γαλαξιακή Αυτοκρατορία του Ισαάκ Ασίμωφ: "Η βία είναι το τελευταίο καταφήγιο των ανικάνων".


Συνεπώς ας μην κουράζετε κάνοντας τον συνταγματολόγο. Ο πυρήνας της σκέψης του παραμένει σταθερός στην συνθηματολογία του "ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, Μελιγαλάς". Τα κακά νέα γι' αυτόν και τα καλά για την ελληνική κοινωνία είναι ότι πλέον προσεγγίσεις σαν αυτές του κ. Κατρούγκαλου γίνονται δεκτές μόνο από εκείνους που καίνε κάθε τρεις και λίγο την Αθήνα. Από εκείνους δηλαδή που ο κ.Κατρούγκαλος θέλει να νομιμοποιήσει. Τί να κάνουμε, αυτά είναι τα διαχρονικά αδιέξοδα της Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου