Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Ων έκαστος κατά διάνοιαν έχει.

Χριστίνα Κοραή: Οι ψηφοφόροι  αυτοί (της Χρυσής Αυγής, σημείωση σχολιαστή) είναι “παραπλανημένοι” όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Τάκης Μπαλτάκος: Είναι ευκαιριακοί. Θέμα στρατηγικής της ΝΔ είναι η επιστροφή τους.
Από την συνένευξη του Τάκη Μπαλτάκου στην RealNews 7/7/2014


Όπως οι μαθητές των τελευταίων θρανίων ο κύριος Μπαλτάκος παραρακολουθεί το πολιτικό γιγνεσθαι ανίκανος να εκφράσει ουσιαστικό πολιτικό λόγο. Περιορίζεται στις μισές αλήθειες, στην άγονη καταγγελτική πολιτική, που θέτει τον κατήγορο εκτός του προβλήματος και τον απαλλάσει απο κάθε ευθύνη.

Ο καλός αυτός νεοδημοκρατης δεν μπορεί να καταλάβει ότι οι δύσκολοι καιροί χρειάζονται μεγάλους ανθρώπους. Οι ηγεσίες οδηγούν μιά κοινωνία. Δεν την περιμένουν. Στις ταραχώδεις και απελπισμένες εποχές, εμφανίζεται πάντα μία Χρυσή Αυγή στην οποία τα πεπρωμένο εμπιστεύεται να αλλάξει την ροπή των πραγμάτων.

Ο κύριος Μπάλτακος πρέπει να μάθει επιτέλους ότι κάθε πολιτική προϋποθέτει μία δύναμη και κάθε δύναμη  προϋποθέτει θέληση. Οι Ελληνες πολίτες βρήκαν την θέληση απαλλάχθηκαν από τα δεσμά του παρελθόντος και αποκτήσαν την δυνατότητα να σκεφθούνε με δικά τους εργαλεία τον εαυτό τους/  Ξεχνάει ο κύριος Μπαλτάκος ότι ο λαός μπορεί να λέει πολλά, αλλά το ενστικτό του είναι αλάθητο, και το ένστικτο του λέει δεν είναι “καλά” παρά με μια πολιτική που τον βοηθά να υπερβεί τον εαυτό του και τον καθιστά κάτι. Το κόμμα του κυρίου Μπαλτάκου δεν έχει καταλάβει, ακόμα, ότι οι απλοί Έλληνες αυτοί που υπέφεραν την αριστερή πανούκλα του “μπάτε σκύλοι αλέστε” ψηφίζοντας Χρυσή Αυγή έκαναν την υπέρβαση και η υπέρβαση αυτή θα γίνει δύναμη για ανατροπή και πράξη για απαλλαγή από τις δοξασίες του παρελθόντος που έφεραν την Ελλάδα στον πάτο.

Για πρώτη φορά βρίσκει διέξοδο με ένα τρόπο συνθετικό ή πνευματικότητα, η πίστη η θέληση ενός λαού, εκφραζόμενη μέσα απο την αντισταση στην ισοπεδωτική αριστερά. Αυτήν την πνευματικότητα, την πίστη, την θέληση  οι Έλληνες, οι Ελληνίδες, τα Ελληνόπουλα την έκαναν δύναμη ψήφισαν Χρυσή Αυγή και μας οδηγούν προς τα εμπρός για μία Ελλάδα νέα. Ας κάνει μία βόλτα, ο κύριος Μπαλτάκος σε κανα καφενείο να δει ότι, επι τέλους ο Έλληνας μέσα απο την Χρυσή Αυγή βρήκε φωνή και αντίλογο στο μονόλογο της αριστεράς. Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν είναι “ευκαιριακοί” όπως φανατασιωνεται, αλλά οι Έλληνες που απο ψηφομάζα με κουλτούρα απαντήσεων, έγιναν οι άνθρωποι των ερωτημάτων.

Σημείωση: Καμία ερωτηση  για το “κυνηγι μαγισσών” κατά της Χρυσής Αυγής που επιβάλουν τα αμερικανοσιωνιστικά κέντρα. Ω! Πόσο βολικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου