Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Γενιά Πολυτεχνείου ΑΕ

Η νεολαία, οι απλοί άνθρωποι  συμμετείχαν στην “εξέγερση του Πολυτεχνείου” αλλά δεν την διοργάνωσαν  Έπρεπε ο Παπαδόπουλος να πληρώσει πολύ ακριβά την άρνηση του να προσγειωθούν τα αμερικάνικα αεροπλάνα στην Ελλάδα για ανεφοδιασμό του Ισραήλ στο πόλεμο του Yom Kipur, 1973.  (Επιστολή πρέσβη Α.Ι Κοραντή, Το Βήμα 3/7/2011). Μήπως το ΚΚΕ ήξερε κάτι και έβγαλε την προκήρυξη 8 της Πανσπουδαστικής που μιλούσε για προβοκάτορες; Αλλωστε οι θέσεις των εκπροσώπων της “γενιάς του Πολυτεχνείου” στο σχέδιο Ανάν, η στάσης τους στον βομβαρδισμό της Σερβίας, στο θέμα των Σκοπίων, στην χρηματοδότηση των βιβλίων της ελληνικής ιστορίας από το ΝΑΤΟ (Παρασκευή+13 15/4/2011), αφήνουν πολλές υποψίες για εκλεκτικές  συγγένειες.  Η γενιά αυτή αφού έπαιξε το παιχνίδι της ανατροπής του Παπαδόπουλου μετά τον Ιούλιο 1974  συγκροτήθηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία και διαγούμισε την Ελλάδα. Ανώνυμη Εταιρεία που πήρε μία Ελλάδα πλούσια και υπερήφανη και την παραδίδει στην επόμενη γενιά φτωχή και εξευτελισμένη, περίγελο του κάθε ενός.

Η “γενιά του Πολυτεχνείου” ΑΕ έφθασε στην Ελλάδα μέσα στους σάκους, τα λουκάνικα, του τουρκικού στρατού και για  40 χρόνια λυμαίνεται τα πανεπιστήμια, την εκπαίδευση, τον τύπο, παραποιεί ή και αντιστρέφει έννοιες, αλλά δεν παραλείπει να κάνει δώρα στον εαυτό της και να φροντίζει το μέλλον των παιδιών της.

Η “ γενιά του Πολυτεχνείου” ΑΕ πρωτοστάτησε στην οργουελικού τύπου αλλοίωση και διαστρέβλωση των εννοιών. Η βία ή τα συγκεκριμένα ποσά βίας χαρακτηρίστηκαν "πολιτικό γεγονός" , η κατάληψη και καταστροφή "διαμαρτυρία", η παρανομία "ανυπακοή", το  έγκλημα "παράβαση", η εγκληματικότης "παραβατικότητα", ο νόμος "αυθαιρεσία" η νόμιμη εξουσία "αυταρχισμός".

Η “γενιά του Πολυτχνείου” ΑΕ ισοπέδωσε την ελληνική κοινωνία "προς τα κάτω"στο χαμηλότερο επίπεδο λειτουργίας ποιοτικών κριτηρίων, επιβάλλοντας έναν βάναυσο αμοραλισμό

Η “γενιά του Πολυτεχνείου” ΑΕ κατάντησε τον Έλληνας άνθρωπο του 21ου αιώνα να είναι ένα ηθικό ναυάγιο, κωφάλαλο, ανίκανο να ακούσει, ανήμπορο να μιλήσει και τυφλό σε ό,τι είναι απαγορευμένο να κοιτάξει.

Η “γενιά του Πολυτεχνείου” ΑΕ επέβαλε με τσαμπουκά, χυδαιότητα  και νταϊλίκι στον Έλληνα  άνθρωπο να ζει ενστικτωδώς τον "θάνατο του Έθνους", να στερείται κάθε αναφορά του βίου και με κοκαλωμένη ψυχή να μην υποψιάζεται τα μεγάλα ερωτήματα και να μην τα θέτει ποτέ στην ψυχή του.

1 σχόλιο:

  1. Από την νομιμοποίηση του και εντεύθεν, το ΚΚΕ κρατάει σταθερά φιλοκυβερνητικήγραμμή, παρέχοντας έμμεση στήριξη η οποία φαίνεται μέσα από τον τρόπο που ψηφίζουν στα εκάστοτε νομοσχέδια και από το περιεχόμενο των δελτίων τύπου που εκδίδουν. Κατά τ’ άλλα σε όποιο πάνελ και αν βρεθούν ωρύονται και φωνασκούν κατά των κυβερνητικών, μέχρι να κλείσουν οι κάμερες φυσικά… Από το 1950 έως σήμερα, υπάρχει ένας άτυπος νόμος στο κόμμα της ΝΔ που όποιος τον παραβαίνει ‘’αποκεφαλίζεται’’ άμεσα. Απαγορεύεται ρητώς σε οποιοδήποτε στέλεχος του κόμματος να απαντά στην επιχειρηματολογία ή στις ύβρεις των κομμουνιστών! Ο λαός έπρεπε και πρέπει να καταλάβει ότι όταν μιλά ο κομμουνιστής δεν παρουσιάζεται αντίλογος. Έτσι θα βεβαιωνόταν ότι οι κομμουνιστές έχουν πάντα δίκιο κι όταν υβρίζουν αισχρά πάλι καλά κάνουν! Η τακτική πέτυχε και δημιουργήθηκε ούτως μία κοινή γνώμη 100% φιλοκομμουνιστική. Αυτός ήταν ο στόχος, διότι Μεταπολεμικώς είπε μία φωνή: «Η Ελλάς δεν θα έχει κομμουνιστική κυβέρνηση, όμως θα χει κομμουνιστική κοινή γνώμη, ώστε να τρώει σφαλιάρες γύρω-γύρω!»Γι’ αυτό και όταν προσφάτως ελέχθη στον υπουργό εσωτερικών ότι «θα τον σφάξουν όπως τους Μενσεβίκους», αυτός σιώπησε δίχως να αντιμιλήσει σε αντίθεση με τον Στύλιο που σήκωσε προ στιγμήν το ανάστημα του και απάντησε.



    Ποιος δεν θυμάται άραγε το συγκλονιστικό γεγονός όταν η νεολαία του ΚΚΕ, η λεγόμενη ΚΝΕ, πήρε το ρόλο των ΜΑΤ και ξυλοφόρτωσε τους απλούς και ακομμάτιστους διαδηλωτές που είχαν μαζευτεί έξω από τη Βουλή τον Οκτώβρη του 2013 και αφού έσπασαν τον κλοιό των ΜΑΤ απειλούσαν να μπουν μέσα;Εκεί βρέθηκαν για να τους ανακόψουν και να προστατεύσουν τη Βουλή τα λεγόμενα ΚΝΑΤ. Έκτοτε το ΚΚΕ απολαμβάνει ακόμα μεγαλύτερα προνόμια απ’ τους δημοκρατικούς κυβερνόντες και αποτελεί το πολύ-προβεβλημένο, πολύτιμο και ασφαλές ιδεολογικό τους αντίβαρο.



    Απ’ ότι φαίνεται ο υφυπουργός παιδείας κ. Στύλιος δεν τα γνώριζε όλα αυτά ή μάλλον προερχόμενος απ’ το μεγάλο κομματικό μαντρί της ΝΔ πίστευε ότι είναι αντικομουνιστές και απάντησε ελεύθερα στην προσβολή της Κανέλλημε αποτέλεσμα να καθαιρεθεί άμεσα από τη θέση που προσφάτως είχε λάβει. Για τους γνώστες της πολιτικής πραγματικότητας η είδηση αυτή δεν αποτελεί καμία έκπληξη, όπως προείπαμε, αλλά είναι άλλο ένα χαστούκι στα μούτρα των φανατικών ψηφοφόρων των δυο αυτών κομμάτων. Ας ελπίσουμε ότι όλο και κάποιος θα αφυπνιστεί από το ταρακούνημα. Στους αρνητές της Αλήθειας ευχόμεθα περαστικά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή