Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Σάββατο 30 Ιουνίου 2007

Τα άπλυτα της CIA


Σήμερα γράφεται η ιστορία του τότε!


Έγγραφα τα οποία δημοσιεύθηκαν, Τρίτη 26 Ιουνίου 2007, αποκαλύπτουν με αρκετές λεπτομέρειες τις παράνομε δραστηριότητες της Central Intelligence Agency (CIA) πριν από μερικές δεκαετίες κατά την διάρκεια του λεγόμενου Ψυχρού Πολέμου και την περίοδο της Βιετναμικής περιπέτειας. Τα απόχαρακτηρισμένα έγγραφα δίνουν μία ανάγλυφη εικόνα των παρανόμων δραστηριοτήτων της, παρουσιάζοντας αποδείξεις για μια ομαδική παράνοια και που και που άγνοια και ανικανότητα των ανθρώπων της να νοιώσουν την γενικότερη δυναμική των γεγονότων Παρόλο ότι μεγάλα κομμάτια των εγγράφων παραμένουν διαβαθμισμένα και έχουν πολλές κενές σελίδες, για να προστατευθούν οι πηγές και οι μέθοδοι είπε η CIA, αυτό που δόθηκε στην δημοσιότητα δίνει μία γεύση της έκτασης των δραστηριοτήτων της CIA του τότε . Τα έγγραφα επιβεβαιώνουν την ευρεία συμμετοχή των ΗΠΑ στην δολοφονία του Rafael Trujillo, προέδρου της Δομινικανής Δημοκρατίας τον Μάιο 1961, την απόπειρα δολοφονίας με δηλητήριο του προέδρου του Κονγκό Patrice Lumumba, και την χρησιμοποίηση των υπηρεσιών τής Μαφία στην προσπάθεια δολοφονίας του ηγέτη τής Κούβα Fidel Castro.
Τα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η CIA μαζί με άλλες αμερικανικές υπηρεσίες εκπαίδευαν και εξόπλιζαν ξένους υπηκόους στις τεχνικές καταστολής των προοδευτικών κινημάτων στις χώρες τους εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ντόπιων ελίτ και κατ΄επέκταση τα συμφέροντα των ΗΠΑ (School of the Americas, Gladio). Βασανιστήρια ή εξελιγμένες ανακριτικοί μέθοδοι αν προτιμάται χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρων όπως μαρτυρεί η υπόθεση του Ρώσου Nosenko, οποίος φυλακίστηκε για 3 χρόνια και ανακρινόταν
Στο εσωτερικό των ΗΠΑ οι παρακολουθήσεις, οι υποκλοπές, οι συκοφαντίες και η δυσφήμιση των υπόπτων για κομμουνιστικές συμπάθειες και των αγωνιστών του αντιπολεμικού κινήματος κατά την εποχή του Βιετνάμ ήταν ρουτίνα και είχαν την εκ των άνω ευλογία. Οι δραστηριότητες αυτές δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από τις αντίστοιχες της πάλαι ποτέ Stasi.


Η δημοσίευση των εγγράφων, κατά έγκριτους αναλυτές, αποσκοπεί στη εκτροπή της προσοχής της κοινής γνώμης από τα αίσχη του Guantanamo, των ιπταμένων express του μεσονυχτιού, τα βασανιστήρια, τις απαγωγές και τις εξαφανίσεις ανθρώπων. Είναι, επί πλέον, μια θεραπευτική εξομολόγηση ένα είδος ομαδικής και συλλογικής
ψυχανάλυσης της αμερικάνικης ελίτ που από τα ακριβά ιδιωτικά σχολεία, τα αποστειρωμένα περιβάλλοντα του Yale, Princeton, Harvard εμπνευσμένη από την αμερικάνικη ιστορική νομοτέλεια (Manifest Destiny) επωμίστηκε το βάρος της αποστολής ανάσχεσης της Σοβιετικής Ένωσης και της επιβολής στούς λαούς του κόσμου των αμερικάνικων αξιών apple pie, Coca-Cola και Chevrolette. Όρμησαν με πάθος να αλλάξουν τον κόσμο. Οδηγήθηκαν από τις πλάνες τους. Ακολούθησαν την αλήθεια της ιστορίας και άφησαν ίχνη από ταφόπετρες. Θα μπορούσαμε να τους παραλληλίσουμε με τον Kurtz της "Καρδίας του Σκότους" του Conrad η τον συνταγματάρχη Kurtz της "Αποκάλυψη Τώρα" του Coppola. Δυστυχώς οι άνθρωποι αυτοί θυμίζουν τον ανεκδιήγητο νεαρό που αφού δολοφόνησε την μάνα του και τον πατέρα του ζητούσε την επιείκεια του κακουργιοδικείου γιατί ήταν ορφανός.

Τα έγγραφα τα οποία δόθηκαν στην δημοσιότητα δεν λένε τίποτα καινούργιο. Όλα όσα αναφέρουν και περιγράφουν έχουν ήδη γραφεί και περιγραφεί σε δεκάδες βιβλία και εκατοντάδες άρθρα Τα βιβλία και τα άρθρα που περιέγραφαν τότε τις ανομολόγητες δραστηριότητες, τα πραξικοπήματα, τις δολοφονίες, τις εξαγορές συνειδήσεων της αμερικανικής αυτής υπηρεσίας οι απολογητές της CIA στις ΗΠΑ και ανά τον κόσμο τα απέρριπταν σαν αποκυήματα νοσηρών εγκεφάλων ερωτευμένων με την συνωμοσιολογία, και οι συγγραφείς χαρακτηρίζονταν σαν λάτρεις της συνωμοσιολογικής ερμηνείας της ιστορίας.

Σήμερα τα έγγραφα αυτά αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι συνωμοσιολογία του χθες είναι η ιστορία του σήμερα. Έτσι και τώρα αυτά που οι ρέκτες του σήμερα χαρακτηρίζουν εύκολα και ανερυθρίαστα συνωμοσιολογία θα είναι σε μερικά χρόνια "πραγματική ιστορική εμπειρία". Σήμερα, τώρα οι Μανδραβέληδες, οι Δημου, οι Καρκαγίαννηδες, οι Ιοί της γρίπης, οι Σωμερίτηδες, Μίχες, Ανδριανόπουλοι, ξέχασα πολλούς..... χτυπιούνται και ωρύονται εναντίον των δήθεν συνωμοσιολόγων Μετά από 50-60 χρόνια ένα καινούργιο κύμα αποχαρακτηρισμένων εγγράφων κάποιας υπηρεσίας, κάπου θα ρίξει φως στα γεγονότα του σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Θα είναι όμως πολύ αργά, γιατί η δουλειά θα έχει γίνει. Θα τα διαβάσουνε τα εγγόνια μας. Θα βγάλουν ένα πω! πω! και θα γυρίσουν από την άλλη μεριά για να συνεχίσουν τον ύπνο τους....όπως κάνουμε και εμείς σήμερα.

Πηγή: New York Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου