Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Κυριακή 6 Απριλίου 2008

Kiesling ... NOC it off

..."Ως πρώην αμερικανός διπλωμάτης, προσπάθησα να μην πάρω προσωπικά τις σβάστικες που ζωγράφισαν Ελληνες στη σημαία της δικής μου πατρίδας. Τώρα, με αφορμή αυτό που έγινε με την ελληνική σημαία στα Σκόπια, ομολογώ ότι βλέποντας τους Ελληνες να ανακαλύπτουν τη χαρά να γίνονται οι «απαίσιοι Αμερικανοί» των νοτίων Βαλκανίων, πρέπει να δώσω μάχη για να μην ψιθυρίσω στον εαυτό μου «καλά να πάθουν". Brady Kiesling Ελευθεροτυπία 6/4/2008

Ο darling των κκ Παπαχελά, Κουλουμπή και λοιπών βαστάζων ρίχνει την χολή του κατά της χώρας που τον φιλοξενεί, και συνάμα απειλεί σαν φερέφωνο του State Department. Με άλλα λόγια μας λέει αυτά που δεν μπορούν να πουν επισήμως οι "σύμμαχοι και φίλοι" Αμερικανοί.

Όσον αφορά την αμερικάνικη σημαία, την σημαία της πατρίδας του, με τον αγκυλωτό σταυρό, αυτή δεν είναι δημιούργημα των Ελλήνων, αλλά έτσι βλέπει την πατρίδα του ολόκληρος ο κόσμος. Όπως στην διπλανή φωτογραφία στην Ρώμη.

Σχετικά με την αποστροφή του "την εύθραυστη εθνική της (Ελλάδας) ματαιοδοξία." Ακριβώς 'όπως το λέει, με την διαφορά ότι αυτή η Ελληνική ματαιοδοξία, είπε ΟΧΙ στο φασισμό όταν η πατρίδα του ήταν ουδέτερη και δεν έδωσε ούτε εναν στρατιώτη στα Waffen SS σε αντίθεση με τις μεραρχίες των Βέλγων, Δάνων, Γάλλων, Κροατών, Βοσνιων και των αγαπημένων του "Μακεδόνων" και δεν έχει στοιχίσει στον κόσμο τα εκατομμύρια νεκρούς που στοίχισε και στοιχίζει η υστερικά παροξισμική αμερικάνικη ματαιοδοξία.

Δυστυχώς για τους Έλληνες τα ξαδέρφια μας δεν είναι οι ιδιοκτήτες του New York Times

NOC: Non Official Cover

1 σχόλιο:

  1. Μια που καποια παπαγαλακια μας λενε καθε φορα 'βρε συμβιβαστειτε , βρε υποχωρειστε γιατι καθε φορα που μας κανουν μια προταση ειναι χειροτερη απο την προηγουμενη' ΑΙΝΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΛΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ (ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΤΗΣ ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ ΤΗΕ ΕΕ..) ΝΑ ΤΟ 'ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ'...Δηλαδη να αποσυρουμε (αφου δεν το δεχτηκαν οι τσογλανοι υπουργοι των σκοπιων) εκεινο το 'συνθετη ονομασια με ονομα Μακεδονια' ΣΕ 'ΟΝΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ' αφου δεν το δεχτηκανε , τωρα να τους παρουσιασουμε και εμεις (που ειναι στα κατω τους) ΜΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ λυση.. ετσι για να δικαιωσουμε μια φορα τα παπαγαλακια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή