Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Η πλήρη υποταγή της τηλεόρασης στη πέμπτη φάλαγγα!

Ξαναβγήκε πάλι χτες στις επάλξεις ο Σαχλάκης, μετά τα γνωστά επεισόδια των κουκουλοφόρων να τους στηρίξει και να τους δώσει μία χείρα βοηθείας, ένα χτύπημα στην πλάτη βρε αδελφέ για να συνεχίσουν με νέες δυνάμεις το έργο τους.
Τους χάιδεψε τα αυτιά, τους έδωσε θάρρος να μην το βάλουν κάτω, τους έδωσε αυτό που χρειάζονταν τέλος πάντων.

Τι κι αν τα παιδιά που παρευρίσκονταν στο studio είπαν ότι καταδικάζουν κάθε μορφή βίας, και δεν είναι αυτή η δική τους μορφή αγώνα, ο Λάκης τους έβαλε όλους στο μίξερ τους χτύπησε καλά και οι υπάλληλοί του ανιματέρ έδιναν το έναυσμα έναρξης και λήξης κάθε χειροκροτήματος ως συνήθως.

Ακούσαμε και το εξής απίστευτο. Οι πλιατσικολόγοι έκλεβαν λέει λουι βιτόν από το Κολωνάκι. Σιγά το πράγμα ρε παιδιά. Πλιάτσικο και πυρπολήσεις σε μαγαζάκια μεροκαματιάρηδων, λεηλασίες και καταστροφές σε περίπτερα, στάχτη και μπούρμπερη σε πολυκαταστήματα που αφήσανε οικογένειες με άνεργους Χριστουγεννιάτικα δεν άκουσε ο Λάκης.

Αλλά και να άκουσε δεν είναι αυτός ο καημός του. Αυτός θα την βγάλει σε κανένα σαλέ στην Ελβετία ή άντε βαριά σε καμία Αράχοβα, με αυτούς θα ασχοληθεί; Είπε να κάνει μία εξυπηρέτηση στην οικτρή μειοψηφία που καπελώνει την συντριπτική πλειοψηφία όπως πάντα. Έχει κι αυτός τις απολαβές του, δεν το κάνει τσάμπα.

Δημοκρατία για τον Σαχλάκη δεν είναι επικράτηση της πλειοψηφίας με σεβασμό στην μειοψηφία…α όλα κι όλα. Το έχει αποδείξει τόσες φορές καλώντας πάντα τις μειοψηφίες. Δημοκρατία για τον Σαχλάκη είναι επικράτηση της μειοψηφίας και καταπάτηση των δικαιωμάτων της πλειοψηφίας. Και άμα σας αρέσει. Δική του είναι η εκπομπή, αυτό τον πληρώνουν να κάνει κι αυτό κάνει. Είδατε εσείς πουθενά μαθητές και φοιτητές που δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις να εκφέρουν λόγο στην εκπομπή του;Είδατε ανθρώπους που επλήγησαν από τα έκτροπα, απλούς πολίτες να μας λένε την άποψή τους; Όχι φυσικά βρε κουτά, γιατί απλά δεν τους κάλεσε και στο φινάλε δεν γουστάρει να ακούσει τις ανησυχίες τους, τι ονειρεύονται, τι επιθυμούν τι γνώμη έχουν για τα τεκταινόμενα και ας αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία.

Είδατε να καλέσει πλην του κ. Μαρκάτου, που ήξερε εξ αρχής ότι θα συνταχτεί με το μονόπρακτό του, πανεπιστημιακούς που πρόσφατα ξυλοκοπήθηκαν άγρια μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου από τους γνωστούς αγνώστους που σήμερα έγλυφε, λίγε μέρες πριν τα επεισόδια; Όχι φυσικά, αυτά είναι για να τα κουκουλώνουμε και να τα χώνουμε κάτω από το χαλάκι, έτσι Σαχλάκη;

Γνωστός για τις τακτικές του ο μονόλογος του Σαχλάκη που επιστρατεύτηκε να παίξει για μια ακόμη φορά τον ρόλο που ξέρει να παίζει παραπλανώντας και αποκρύπτοντας.

Και σαν να μην έφτανε αυτός, είδαμε και άλλη εκπομπή να ξεπερνά τον εαυτό της σε μία προσπάθεια να γίνει ευάρεστη και να μη κακοχαρακτηριστεί από τον γνωστό ψευτοπροοδευτικό συρφετό, και μας εξέπληξε.

Στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα, λίγο μετά, και σε αφιέρωμα που έκανε στην ζωή του δράστη, στην προσπάθειά του να εμφανίσει τον φερόμενο ως δράστη με όσο πιο μελανά χρώματα γίνεται – και είναι αναφαίρετο δικαίωμά του – είπε ότι τα άγρια ένστικτα του ειδικού φρουρού βρήκαν καταφύγιο στα ΛΟΚ και πρόσθεσε ότι ήταν το ιδανικό μέρος για να τα αναπτύξει.

Τα σκεφτήκατε αυτά που είπατε για τις Δυνάμεις Καταδρομών ή σας ξέφυγαν; Υπερβάλλοντα ζήλο δείξατε και δώσατε στο κοινό το μήνυμα ότι όσοι υπηρετούν σε αυτές τις δυνάμεις δεν είναι στα καλά τους; Σαν δεν ντρέπεστε! Σε μια πιθανή σύρραξη με την Τουρκία, όταν ο γιος σας – αν δεν φυγαδευτεί στο εξωτερικό – θα υπηρετεί σε μονάδα πιο πίσω κι από τα γυναικόπαιδα αυτοί οι «άρρωστοι» θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή του πυρός να προστατέψουν εσάς τον σώας τα φρένας. Ντροπή και αίσχος!

Και η παρωδία συνεχίστηκε. Ειπώθηκε στη συνέχεια ότι ο ειδικός φρουρός είναι από την Μάνη και ανέφερε ότι μία τέτοια περιοχή αφήνει κατάλοιπα σε ανθρώπους και είναι φυσικό να καταπιέστηκε μιας και μεγάλωσε εκεί. Δεύτερη φορά ντροπή σας!


Προσβάλλετε έναν τόσο περήφανο τόπο και τους κατοίκους του που 400 χρόνια πόδι τούρκου δεν επάτησε και από εκεί ξεπήδησε η φλόγα και ιδέα της λευτεριάς ενός ολόκληρου έθνους.

Ισοπεδώσατε, τσουβαλιάσατε στην προσπάθειά σας να βγάλετε το ιδανικό βίντεο για τον ειδικό φρουρό που θα κάνει ευτυχισμένους πολλούς – αλλά αυτό ουδόλως μας απασχολεί- για τα ΛΟΚ όμως και την ΜΑΝΗ γιατί αφήσατε αυτούς τους ΣΑΦΕΙΣ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΥΣ;

Δεν σας κατατάσσουμε στην κατηγορία του Λάκη αλλά ενός αντικειμενικού δημοσιογράφου γι αυτό και σας παρακολουθούμε ανελλιπώς. Αν καταλάβατε το τι πράξατε πράγμα που το ευχόμαστε παρακαλούμε να αποκαταστήσετε την αλήθεια και να πράξετε τα δέοντα.

Αναμένουμε!



Πηγή: HeLLeNiCReVeNgE: Η πλήρη υποταγή της τηλεόρασης στη πέμπτη φάλαγγα!

1 σχόλιο:

  1. Ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν "μαύρες δυνάμεις" που βρίσκονται πίσω απ' όλα αυτά, ανεξάρτητα από αν κάποιοι διεθνείς κύκλοι και "σύμμαχοι" επιχαίρουν για την παρακμή της χώρας, αυτά έχουν μικρή σημασία και μας αφήνουν αδιάφορους στο επίπεδο των πολιτικών ευθυνών:

    Όταν θέλεις να κάνεις "υψηλή" και ανεξάρτητη πολιτική και λες "όχι", οφείλεις, Κώστα Καραμανλή, να έχεις θωρακίσει τη χώρα και πάνω απ' όλα να έχεις θωρακίσει την ψυχή σου για αναμέτρηση σε όλα τα επίπεδα.

    Αυτά είναι σκληρά παιχνίδια και θέλουν σκληρούς παίκτες, όχι φλώρους. Kαι ξέρουμε ότι δεν είσαι φλώρος. Απομένει να αποδείξεις ότι είσαι σκληρός και αποτελεσματικός παίκτης. Ειδάλλως, λες "Ευχαριστώ τους Αμερικανούς", όπως είπε ο Σημίτης μετά την εθνική τραγωδία που προκάλεσε στα Ιμια, και πας στη Ραφήνα να δεις με την ησυχία σου κανένα γουέστερν στο DVD.

    Αυτός είναι ο Καραμανλής που αξίζουμε; Αυτόν τον ηγέτη αξίζουμε; Αυτή την Ελλάδα αξίζουμε;

    (http://www.defencenet.gr/)

    ΑπάντησηΔιαγραφή