Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ!

Κατά την κατοχή τα τραίνα των Γερμανών για να αποφύγουν τις επιθέσεις των Ελλήνων που αντιστέκονταν στους βάρβαρους είχαν µπροστά, σαν ασπίδα, ένα βαγόνι µε αιχµάλωτους πατριώτες. Σήμερα μπροστά από το τραίνο που κουβαλάει όλοι την φρακCIA των εθνοκτόνων που βυσσοδομεί κατά παντός που αντιστέκεται στο εθνοκτόνο τερατούργημα που παραχωρεί την ιθαγένεια στους λαθρομετανάστες πιο εύκολα από ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών της ΕΕ έχουν βάλει ένα βαγόνι με την ταμπέλα "ακροδεξιά αντίληψη" για να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται. Οι δύστυχοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η ταμπέλα "ακροδεξιός" δεν τρομάζει πλέον κανέναν. Δεν μας τρόμαξαν "των Γερμανών τα βόλια, των φασιστών τα ύπουλα σπαθιά" δεν θα μας τρομάξουν οι ταμπέλες του Yorgo και των νεοταξίτων βαστάζων του.

Σήμερα οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ζουν ένα καινούργιο 1940. Τότε με μία καρδιά, με μία φωνή αριστεροί και δεξιοί, ενωμένοι σαν μία γροθιά είπαν ΟΧΙ ενάντια στο φασισμό. Τώρα όλοι μαζί ενιαίοι και αδιαίρετοι ξαναζούμε τις ημέρες εκείνες και βροντοφωνάζουμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στα σχέδια του εθνοκτόνου Νεοταξισμού και των ντόπιων λακέδων και δοσίλογων που θέλουν να μετατρέψουν τους Έλληνες από ιστορικό έθνος σε έναν ανώνυμο πληθυσμό κατοίκων χωρίς ταυτότητα, χωρίς παρελθον, χωρίς παρόν και αβέβαιο μέλλον.

Ο Yorgo και τα ΜΜΣ(κοταδισμού) με αναίδεια και κυνισμό, με έκνομες, φατριαστικές, αντιδημοκρατικές και πιεστικές μεθόδους παλεύουν να αρνηθούν και αυτήν την ανθρώπινη υπόσταση στον Έλληνα άνθρωπο. Γι αυτό για κάθε Έλληνα άνθρωπο, άνδρα, γυναίκα και παιδί που ζεί την εποχή της πάλης κατά του απειλητικού ισοπεδωτικού Νεοταξισμού, την μέγιστη αυτή εποχή στην οποία μεταμορφώνεται και διαμορφώνεται η ζωή μας ίσως για χιλιετηρίδες, αποτελεί υπέρτατο ηθικό χρέος να καταβάλει όλες ανεξαίρετα τις δυνάμεις του στον αγώνα αυτόν μέχρις εσχάτων και με οποιαδήποτε θυσία. Είναι για τον καθένα προσταγή ηθική, είναι αγώνας συνείδησης. Είναι για τον καθένα χρέος υπέρτατον όχι απλά αν προέχει ο αγώνας και η διεξαγωγή του, παντός άλλου πράγματος αλλά ακόμα και κάθε άλλο πράγμα μπροστά του να εξαφανίζεται να μη υπάρχει καν. Την ύπαρξη μας όλη πρέπει να την πληρεί και να υπάρχουμε, ενόσω βαστά, γι αυτόν μόνον. Ας αφήσουμε κατά μέρος, ας ξεχάσουμε οτιδήποτε άλλο. Ας αφανίσουμε μέσα μας κάθε τι άσχετο. Ας αγνοήσουμε κάθε τι ανεπίκαιρο. Ας πνίξουμε κάθε μας μικρότητα ή αδυναμία ή πίκρα ή παράπονο ή εγωισμό βαθιά μέσα μας. Ας θάψουμε ότι δεν είναι της "σήμερον" και ας αγκαλιάσουμε ότι το ελληνικόν. Ας λησμονήσουμε κάθε παλιά διαφορά και όσοι είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τον αγώνα. Και ας μη ξεχνάμε ούτε στιγμή το μείζον Χρέος και τον μεγαλομάρτυρα Λαό μας. Όσοι άνθρωποι έντιμοι, όσοι άνθρωποι Έλληνες εδώ. Όσοι μισεροί εθνοκτόνοι λακέδες και δωσίλογοι εκεί.

Σήμερα οι Έλληνες όσοι θέλουν να λέγονται και είναι αληθινά Έλληνες αγωνίζονται για τις ηθικές αξίες που συνιστούν κάθε πολιτισμό ενάντια στις ορδές των εγκαθέτων που έμπρακτα αρνούνται και αυτήν ακόμη την υπόσταση του Έθνους. Ο Ελληνισμός ολόκληρος, όταν η στιγμή σημαίνει, από τον Μαραθώνα μέχρι τα Ίμια, βροντοφωνάζει ΠΑΡΩΝ! Οι Ελληνίδες, οι Έλληνες, και τα Ελληνόπουλα οι "νουν έχουσι" επαναλαμβάνουν την κραυγή αυτή κάθε μέρα και κάθε ώρα με αμείωτη πίστη. ΠΑΡΟΝΤΕΣ βροντοφωνούμε και πάλι σήμερα τώρα που σήμανε ή ώρα του αγώνα για την ύπαρξη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου