Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Περίπτωση Στρος-Καν



Στις φυλακές με χειροπέδες οδηγήθηκε ο μεγάλος και θρασύς Στρος-Καν μετά την καταγγελία για απόπειρα βιασμού. Οι λεπτομέρειες είναι σχεδόν γνωστές. Εκείνο που μας αρέσει είναι το θέατρο που παίζουν και τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν τα ντόπια δημοσιογραφικά παπαγαλάκια. Οι επικοινωνιακοί ρακοσυλλέκτες, τα Botox των 8 και οι διάφοροι χατζηάβάτηδες μισθοφόροι της αλλήθωρης ενημέρωσης ξεκίνησαν το παραμύθι που τους υπαγόρευσαν τα ακουστικά για τον φίλο της Ελλάδας και άλλα πικρά. Ξεχάστηκαν η θρασύτητα και τα χυδαία σχόλια για την Ελλάδα και τους Έλληνες Τα σκατά που μας είχε ρίξει ξαφνικά έγιναν εύγευστα και διακοσμητικά

Τα ντόπια παπαγαλάκια δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ορισμένα κράτη έχουν δομές, ισχύ και δικαιοσύνη που είναι ίση για όλους. Συνηθισμένοι οι παπαγάλοι από το ελληνικό “κάντε ότι θέλετε αρκεί να με ψηφίζετε” και της παναδρεϊκής κοπής αμοραλισμό που επιβλήθηκε στους Έλληνες, δεν μπορούν να καταλάβουν τις χειροπέδες στο Στρος-Καν.

Στην Αμερική δεν υπάρχουν “Therapin” γιώτ, τα δώρα στο εαυτό μας, χρηματιστήριο, μαύρες χορηγίες στα κόμματα, υποβρύχια που γέρνουν. Επειδή κανείς δεν είναι τέλειος και στην Αμερική θα υπάρχει διαφθορά και ατιμωρησία, αλλά ισχύει η απλή παραδοχή “κάνε ότι θέλεις, άμα όμως σε πιάσω ούτε ψύλλος στον κόρφο σου”. Κύριο μέλημα της ηγετικής ελίτ στην Αμερική είναι η προστασία των θεσμών και η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς. Κανένας δεν μπορεί, όσο και να είναι ψηλά, να υπομονέψει τους θεσμούς και το αίσθημα δικαίου του αμερικανικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου