Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Θεσμοί, φρατζόλες, γάλα και γομάρια







Εκκλιση του προέδρου Φ. Πετσάλνικου σε βουλευτές να μην απαξιώνουν τους θεσμούς, με αφορμή εκφράσεις του Αστ. Ροντούλη και τη συμπεριφορά της Λιάνας Κανέλη. (Καθημερινή 23/9/2011)
Ο σύντροφος Πετσάλνικος θυμήθηκε του Θεσμούς. Ρίχνει τις ευθύνες τώρα στους άλλους για να κάνει αυτός τον δημοκρατικό ιστριώνα μπροστά στους ταλαιπωρημένους Έλληνες.
Οι θεσμοί σύντροφε μου δεν είναι μία ελαστική έννοια για να την τεντώνεις όπως βολεύουν οι ανάγκες της στιγμής. Οι θεσμοί υπάρχουν για να τους σέβονται διαχρονικά και όχι όπως υπαγορεύουν οι πολιτικές συγκυρίες. Ο ολετήρας Ανδρέας Παπανδρέου, διψασμένος για εξουσία, καταρράκωσε τους θεσμούς όταν πάνω από τους θεσμούς έβαλε τον λαό, αυτό το αφηρημένο πλάσμα. Ο ολετήρας Ανδρέας Παπανδρέου, περιστοιχισμένος από διάφορους ανεγκέφαλους παρασινοφρουρούς , κουβάρια απο σκουλήκια και μύγες της πολιτικής δημιούργησε γύρω του μία ατμόσφαιρα αγοράς, όχι μίαν ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης, μετατρέποντας την πολιτική σε πορνείο όπου πρέπει να κάνουμε την δουλεία μας με τις περιστάσεις της στιγμής.
Το κίνημα του σύντροφου Πελτσάνικου με ιδιοτέλεια και μωρία ανέτρεψε τους θεσμούς, το κράτος δικαίου, την αξία. Το ΠΑΣΟΚ και τριγύρω ένα σωρό γελοίοι σαλτιμπάγκοι, στραγαλατζήδες, ιδιοτελείς, ηλίθιοι, ή υστερικοί ασυνείδητοι διέλυσε τα πάντα για να κυβερνήσει. Από το λαός στην εξουσία, τα δώρα στον ευατό μας, το Τσοβόλα δώστα όλα, κάθε του πράξει μυρίζει πτωμαΐνη. Ο ολετήρας Ανρέας Παπανδρέου έγραψε τους θεσμούς στα παλιά του τα παπούτσια για να οικοδομήσει ένα σύστημα επίτηδες, προκειμένου να διασφαλίσει την δική του διαφθορά, όπως και τη διαφθορά των ανωτέρων κλιμακίων της πασοκικής νομενκλατούρας.
Εθίγη ο σύντροφος Πελτσάνικος απο την φρατζόλα και το γάλα της Λιάνα Κανέλη. Πρίν η Λιάνα μετατρέψει το βήμα της βουλής σε πάγκο λαϊκής αγοράς η ίδια η βουλή είχε μετατραπεί σε αγορά συνδιαλλαγής και αλισβερισιού θεσμοποιώντας απεριόριστα την φαυλοκρατία.
Ο κύριος Ροντούλης αποκαλώντας τους συντρόφους “γομάρια” έδωσε την πραγματική εικόνα του σημερινού βουλευτή. Ο βουλευτής σήμερα είναι ένα άβουλο υποζύγιο (γομάρι) χωρίς αυτόνομη παρουσία και ανεξαρτησία γνώμης, υποταγμένο στις εντολές και στην βίτσα της κομματικής πειθαρχίας. Ασφαλώς ο σύντροφος Πελτσάνικος δεν έχει λησμονήσει την ασφυκτική επιτήρηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας το 1985 (υποψήφιος Χρ. Σαρτζετάκης), οπότε κατά το Σύνταγμα ίσχυε η μυστική ψηφοφορία, με τη χρησιμοποίηση εγχρώμων ψηφοδελτίων (κυανών) αντί των λευκών και την καταύγαση της αίθουσας, κάτι σαν σκυλάδικο, με ισχυρούς προβολείς για να αποκλεισθεί η δυνατότητα αρνητικής ψήφου από μέρους των κυβερνητικών βουλευτών.
Τοτε, το 1985, το κόμμα του συντρόφου Πελτσάνικου με το ραβδί της Κίρκης του κομματισμού μεταμόρφωσε τους βουλευτές από αυτόνομες οντότητες σε κομματικά “γομάρια”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου