Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Τα φληναφήματα... της Ν.Δ.Είδαμε τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Δημοσκόπηση μετά από δημοσκόπηση η ΝΔ καρκινοβατεί. Μέσα στην οικονομική, κοινωνική λαίλαπα που κτυπάει την χώρα το Νυχτωμένο Διαχρονικά κόμμα του κυρίου Σαμαρά καρκινοβατεί. Ένα νεοταξίτικο τσουνάμι κτυπάει την ιστορία, την θρησκεία, την μνήμη των δύστροπων Ελλήνων, την περιουσία τους, την δουλειά τους και η ΝΔ σφυρίζει αδιάφορα. Αντί του δυνατού λόγου που περιμένουν οι Έλληνες περιορίζεται σε φληναφήματα, μείγματα, αφορισμούς και ευχές. Οι σημερινοί νεοδημοκράτες δεν ξέρουνε αν το αλφάβητο διαβάζεται από τα αριστερά προς τα δεξιά ή ανάποδα. Οι Έλληνες που διέσχισαν τις χιλιετίες αγωνιζόμενοι στα πεδία της Ιστορίας, έβρεξαν για αιώνες το ψωμί τους σε ιδρώτα, δάκρυα και αίμα περιμένουν να ακούσουν λόγο ισχυρό αντί των φληναφημάτων που “δειλόι και άβουλοι αντάμα” ξεφουρνίζουν οι ρέκτες της ΝΔ.

Φληναφήματα ακούσαμε στην “Ανατροπή” του Πρετεντέρη στο MEGA(26/9/2011) απο τον εκπρόσωπο της Νυχτωμένης Διαχρονικά ΝΔ, κύριο Παναγιωτόπουλο. Απο την μία μεριά ο κύριος Ρέπας με θρασύτητα απένειμε στους άλλους την ευθύνη της δικής του μοίρας, επαναλαμβάνοντας το χιλιοειπωμένο κλισέ της Madison Avenue, για τα 5 χρόνια της ΝΔ που έφεραν την χώρα στην σημερινή της κατάντια και από την άλλη έναν κυριλέ εκπρόσωπο της ΝΔ να μην θυμίζει στους Ελληνες ότι το κόμμα του κυρίου Ρέπα θεσμοθέτησε την διαφθορά. “Ο Ανδρέας Παπανδρέου τροπαιοφόρος άγιος των “μη προνομιούχων”, επέτρεψε στον “σοσιαλιστικό” λαό του όχι μόνο να εισβάλει στο κράτος αλλά και να ισοπεδώσει κάθε ιεραρχία και κάθε εξουσία μέσα στα παραδοσιακά του στεγανά, μετατρέποντάς το από εφιαλτικό μπαμπούλα σε συνδικαλιστικό κολτσοσκούφι, όπου “πας ανήρ ξηλεύται” - Κάντε ό,τι θέλετε, αρκεί να με ψηφίζετε, ήταν το μήνυμα” (Θεοδωρος Ζιακας, Ο σύγχρονος μηδενισμός, εκδόσεις Αρμός, 2008, σελ 249).

Η ΝΔ θυμίζει το γνωστό γαϊδούρι του Μπουριντάν που δεμένο σε ίση απόσταση μεταξύ σανού και κριθαριού δεν μπορούσε να αποφασίσει ποιο να φάει πρώτο και πέθανε από την πείνα. Είναι ανίκανη να εκφράσει πολιτικό λόγο γιατί ακόμη είναι εγκλωβισμένη στην κληρονομιά του ούτε δεξιά ούτε αριστερά στο ιδεολόγημα του “μεσαίου χώρου” ή με άλλα λόγια του “να τα έχουμε καλά με όλους”. Προς Θεού να μη δυσαρεστήσουμε το αριστερό ακροατήριο. Περισσότερο την ενδιαφέρουν τα τσογλάνια, οι τεντιμπόηδες πρασινοφρουροί παρά οι Έλληνες που ζούνε μέσα στην ένδεια και τον φόβο. Η Παιδεία αφελληνίζεται. Η Ιστορία έχει πέσει στα νύχια εμπαθών ιστοριοδηφών που με τα λεφτά του ΝΑΤΟ(Παρασκευή+13, 15/4/11), επιδιώκουν την αλλαγή της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων. Σκοτεινές και περίεργες ΜΚΟ, φωνακλάδικες και τσαμπουκαλούδες προσπαθούν να επιβάλουν στους Ελληνες τις σχηματοποιήσεις του Χάντιγκτον και να τους μετατρέψουν από Ιστορικό Έθνος σε ουδέτερο πολτό, έναν πολυπολιτισμικό Φρανκεστάιν. Ο πλούτος της χώρας εκποιείται.

Οι άνθρωποι της ΝΔ αντι να στριμώχνονται στα κανάλια και να προσπαθούν να φανούν αρεστοί στα Botox των ειδήσεων και τους ντελπεντέρηδες της διαπλοκής ας κάνουν μία βόλτα στις γειτονιές, στα καφενεία της χωράς μήπως και μάθουν κάτι για το καθημερινό δράμα των Ελλήνων που μετά την δύση κλειδώνονται στα σπίτια τους υπακούοντας σε μία άτυπη “απαγόρευση κυκλοφορίας” που θυμίζει τα σκοτεινά χρόνια της γερμανικής κατοχής. Ας πάνε σε κανένα χωριό που οι κάτοικοι πλέουν πληρώνουν από την τσέπη τους, μία άτυπη ιδιωτικοποίηση της αστυνομίας, ιδιωτικές εταιρείες για να μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Ας πάνε σε κανένα Πανεπιστήμιο που οι αριστερές μικρονοϊκές μειοψηφίες, σε αγαστή συνεργασία με το καθηγηταριό λαμόγιο, έχουν μεταρέψει σε χωματερές ελπίδων.

Την ΝΔ ενδιαφέρουν περισσότερο οι εσωτερικές της ισορροπίες μεταξύ των ανακυκλωμένων ΕΚΚΕτζίδων, των πρώην αριστερών, των πρώην, αλλά υπερήφανων Κνιτών, των ευδαιμονιστών της φακιρικής ανυπαρξίας, των ηττοπαθών που έχουν πιστέψει ότι ο φωταδισμός της αριστερόστροφης προοδευτικάντζας είναι μονόδρομος. Είναι εύκολο να κρύβει τις ιδεολογικές της πεποιθήσεις, είτε από δειλία, μήπως και την πουν δεξιά, είτε για ωφελιμιστικούς λόγους, χάιδεμα των αυτιών κάποιου ανύπαρκτου αριστερού ακροατηρίου. Να μιλάει ουδέτερα, σε τρίτο πρόσωπο. Στο όνομα της αφηρημένης πατρίδας, της αφηρημένης χώρας, της δημοκρατίας και της ανθρωπότητας. Να μην έχει ιστορικές διαδρομές και συναισθηματικές φορτίσεις. Να μην έχει παρελθόν, προκειμένου να αλλάζει κατά το δοκούν και τις μελλοντικές της επιλογές.Οι Έλληνες εκλέγουν τους Νεοδημοκράτες και αυτοί οι Έλληνες θέλουν λόγο. Θέλουν λόγο ισχυρό, δυνατό και όχι τον αβαθή κούφιο λόγο που θυμίζει τις εποχές της ιδεολογικής τους ανυπαρξίας. Οι απλοί άνθρωποι τολμούν. Σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά οι Έλληνες έχουν απαλλαγεί από την δικτατορία των πρασινοφρουρων που έχουν λουφάξει. Μόλις σκάσουν μύτη ακούγεται το ειρωνικό και ωραίο: “Τα βρήκε τα λεφτά ο Yorgo” και επιστρέφουν, με την ουρά στα σκέλια, στην βίλα τους, καβαλάν την BMW και εξαφανίζονται Οι μεροκαματιάρηδες και οι δουλευτάδες Έλληνες έχουν απαλλαγεί από τα συμπλέγματα του παρελθόντος και του καραμανλισμού ότι η αριστερά είναι μονόδρομος και αγωνίζονται. Καιρός είναι να απαλλαγεί από τα συμπλέγματα του παρελθόντος και η ΝΔ να υψώσει την φωνή της σε κάθε θέμα, την οικονομία, την παιδεία, την ιστορία. Τι θα πεί πολιτική; Να κυβερνάς τους ανθρώπους; Όχι κύριοι της ΝΔ δεν είναι εκεί το θέμα, αλλά στο να τους δώσεις λόγους να ζουν και να αγωνίζονται. Να ξεχνούν τον εαυτό τους, Αυτοί οι λόγοι για να ζεί κανείς, είναι από καταβολής κόσμου οι ίδιοι ακριβώς με τους λόγους για να αγωνίζεται. Στην ζωή, τίποτα δεν είναι ουδέτερο. Δεν υπάρχουν παρά δυνάμεις που προχωρούν. Το να είναι κανείς κυριλέ Νεοδημοκράτης, σημαίνει να εγκαταλείπει στο μη κυριλέ βάρβαρο και θρασύ αριστερό συνονθύλευμα την πρωτοβουλία δράσης.

Οι Έλληνες περιμένουν τον δυνατό λόγο και η σιωπή της ΝΔ τους γεμίζει αγανάκτηση. Καιρός είναι να μιλήσει. Είναι η τελευταία της ευκαιρία.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου