Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Οι Τούρκοι οι Γάλλοι και το Ολοκαύτωμα των Αρμενίων



Η Γαλλική εθνοσυνέλευση θα ψηφίσει, ψήφισε, δεν έχει σημασία, νόμο που θα τιμωρεί όποιον αρνείται το ολοκαύτωμα των Αρμενίων. Η πολιτική ηγεσία, τα κόμματα τα ΜΜΕ της Τουρκίας ξεσηκώθηκαν εξαπολύοντας απειλές και ύβρεις εναντίον της Γαλλίας. Έτσι πρέπει να κάνουν σαν λαός που σέβεται τον εαυτό του, την ιστορία του, τις αξίες του.

Η Τουρκία αντιδρά. Έχει επίγνωση του ιστορικού της βάθους. Σε αντίθεση με τους δικούς μας αμερικανόδουλους ραγιάδες που χρηματοδοτούνται από το State Department (βιβλίο Ρεπούση)για να αλλοιώσουν, να ξαναγράψουν την ιστορία μας (ΣΚΑΙ 1821) η Τουρκία αντιδρά

Η εφημερίδα Παρακευή+13 (15/4/11) παρουσίασε μια άριστα τεκμηριωμένη μελέτη πώς το ΝΑΤΟ υποδεικνύει: “Έτσι να διδάσκεται το παρελθόν σας”. Ο πολιτικός κόσμος σιωπή, η σεσημασμένη δημοσιογραφία, οι βερεμλίδες υποτακτικοί, αριστερά και οι διάφορες συμμορίες της έκαναν το κορόιδο. Βγάλανε τον σκασμό. Δεν είδαμε καμία επερώτηση από το μέρος αυτών που τώρα κόπτονται για την Εθνική κυριαρχία για τα λεφτά που σκορπάει απλόχερα το ΝΑΤΟ οι διάφοροι οργανισμοί, και οι ΜΚΟ για το άλλαγμα των φώτων της ελληνικής ιστορίας ώστε οι δύστροποι Έλληνες να ξεχάσουν το παρελθόν τους και να γίνουν δουλοπάροικοι της Νέας Τάξης.


Συγκρίνεται την αντίδραση των Τούρκων με τους δικούς μας προοδευτικούς που είναι έτοιμοι να διαγράψουν, να ξαναγράψουν, να διαστρεβλώσουν την ιστορία μας στο όνομα της νέας τάξης. Να λοιδορούν όποιον τολμήσει να μιλήσει για Έθνος, πατρίδα, αγώνες, Μακεδονία. Να γαλουχούν την ελληνική νεολαία να μισεί την πατρίδα, να καίει την σημαία, και να φτύνει την έννοια του Έθνους. Να χλευάζουν όποιον μιλήσει για ελληνισμό και τις αξίες του, για θρησκεία, πατρίδα. Οι διάφοροι σύντροφοι και συντρόφισσες, τα Botox των ΜΜΕ(ξαπάτησης) του προοδευτισμού, και οι πανεπιστημιακοί υπαλληλίσκοι να τον αποκαλούν ακροδεξιό, χρησαυγίτη, εθνικιστή και ότι άλλο μπορεί να κατεβάσει ο συφιλιδικός και κατευθυνόμενος εγκέφαλός τους.


Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που έχουν την μακρύτερη μνήμη του παρελθόντος τους. Γιατί μνήμη είναι θέληση. Η επανεύρεση του εαυτού είναι μία συνειδητή πράξη, μία θεληματική επιλογή. Επιπλέον η «μνήμη» του απώτερου παρελθόντος έχει ισχύ προβολής έναντι ενός «ισχυρότερου μέλλοντος». Το παρελθόν εγγράφεται κάθε στιγμή σε ένα παρόν συνεχώς ανανεούμενο και μόνο επιστρέφοντας στις «πηγές», στις «ρίζες» μπορεί κανείς να αποκτήσει το ισχυρότερο παρόν και το πιό ευοίωνο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου