Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

Οι “Αγανακτισμένοι”....του Βερολίνου


Αντιμέτωπη με την κοινωνική οργή βρέθηκε ομάδα βουλευτών που παρέστη σε εκδήλωση στο Βερολίνο. Έλληνες φοιτητές και μετανάστες εξαπέλυσαν σκληρή επίθεση προς το σύνολο του πολιτικού κόσμου, υποχρεώνοντας τους παριστάμενους βουλευτές να παρακολουθούν αμήχανα...Στο στόχαστρο κάποιων βρέθηκε ειδικότερα ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κύριος Θανάσης Πλεύρης (nooz.gr)


Ας Γελάσω! Μαζεύτηκαν μερικοί χατζηαβάτηδες υπακούοντας σε κάλεσμα σκοτεινών κύκλων σε ένα παραπολιτικό Show, να φωνάξουν, εκφράσουν κοινωνική οργή. Τώρα θυμήθηκαν να αγανακτήσουν. Που ήταν τόσα χρόνια; Για 36+1 χρόνια η χώρα διαγουμιζόταν, ο πλούτος της μετατρεπόταν σε βίλες και κότερα και αυτοί σκυφτοί χειροκροτούσαν και μάζευαν τα αποφάγια που τους πέταγαν οι ολετήρες της πολιτικής. Ο καθένας από τους βερολινένους αγανακτισμένους του σήμερα για 36+1 χρόνια έβλεπε, ζούσε μαζί με αυτούς που πήραν τα εκατομμύρια των πακέτων στήριξης και τα καταβρόχθισαν, αλλά σιωπούσε. Ήσυχοι ασυνείδητοι και ευτυχείς βλέπανε τα μπαμπάκια να ζυγίζονται δέκα φορές, να μετράν τις ελιές δέκα φορές, τα κατσίκια και τα πρόβατα δέκα φορές, παίρνανε τα επιδόματα, τα αποφάγια που τους δίνανε, και γεμίζανε τις πλατείες ουρλιάζοντας από χαρά. Ψήφιζαν χωρίς ντροπή και αιδώ αυτούς που έκαναν δώρα στον εαυτό τους, τους μοίραζαν τσάμπα λεφτά και τους υπόσχονταν κάντε ότι θέλετε αρκεί να μας ψηφίζεται. Πάνω απο τους θεσμούς είναι ο λαός.

Είδαμε στα ΜΜΕ(ξαπάτησης) τους βερολινέζους αγανακτισμένους, να εκφράζουν ανησυχία για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα. Είναι παθητικές φιγούρες ενός ανούσιου παιχνιδιού. Για 36+1 χρόνια συμμετείχαν στο βάρβαρο παιχνίδι λεηλασίας της Ελλάδας. Η αριστερόστροφη προοδευτικάντζα εκανε τα Πανεπιστήμια κρανίου τόπο και όμως σκυφτοί παρακολουθούσαν την καταστροφή γιατί γλύφαν ένα κοκαλάκι Το έθνος αποδομείτο και οι σημερινοί αγανακτισμένοι παρακολουθούσαν σφιρίζοντας αδιάφοροι πηγαίνοντας σε μπαρότσαρκες και από ταβέρνα σε ταβέρνα.


Οι βερολiνέζοι αγανακτισμένοι οι φοιτητές “οικονομικοί μετανάστες” να κοιταχθούν στον καθρέπτη και να να τα βάλουν πρώτα με τον εαυτό τους γιατί οι πολιτικοί είναι εικόνα και ομοίωση αυτών που τους διάλεξαν. Αυτοί παρέα με τους πολιτικούς που τώρα με πολύ φαρισαϊσμό προπηλακίζουν στον όνομα της προοδευτικότητας διαγούμισαν την χώρα και την έφεραν εδώ. Ας μη παριστάνουν τις μωρές παρθένες. Τις ευθύνες να πάν να τις ζητήσουν από το λαμόγιο μπαμπά και την μποβαρίζουσα μαμά τους που για 36+1 χρόνια ψήφιζαν ανεπάγγελτους, εργατοπατέρες, γόνους και γονίδια της πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου