Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ένας “ήσυχος Αμερικανός” στο Crash



Ο Τράγκας φιλοξένησε στο Crash του Δεκεμβρίου 2012 τον ήσυχο Αμερικανό κύριο Μπρέιντι Κίσλινγκ, darling των ελληνικών ΜΜΕ(ξαπάτησης). Ο κύριος αυτός δεν παρέλειψε να βυσσοδομήσει κατά των ελληνοψυχων της Χρυσής Αυγής.  Να του θυμίσουμε, έτσι για την ιστορία.  Η ελληνική "νύχτα των κρυστάλλων" τον Δεκέμβρη 2008, όπως έγραφε τότε στην Καθημερινή 14/12/2008 ήταν έργο της αριστεράς που για να τιμωρήσει τον Καραμανλή και να εμποδίσει την ελληνο-ρωσική προσέγγιση ξεχαλινομένη, καλά συντονισμένη και με πλήρη κάλυψη από την ντόπια πέμπτη φάλαγγα πανεπιστημιακών, δημοσιογράφων και λοιπών παρακεντέδων κατέστρεψε και λεηλάτησε το βιός και τα μικρομάγαζα των Ελλήνων σε μία πορτοκαλί εξέγερση. Κίσλινγκ NOC it Off (NOC: non official cover).  

Ξαναδιάβασα το ομώνυμο μυθιστόρημα του Γκράχαμ Γκριν. Βιετνάμ, δεκαετία του '50, τότε εμφανίζεται ένας νεαρός, ευγενικός ήσυχος Αμερικανός, ο Πάιλ. Είναι ιδεαλιστής, ηθικολόγος, φανατικός οπαδός του καλού και αδιάλλακτος εχθρός του κακού
Προϊόντος του χρόνου δεν αργεί να αποκαλυφθεί ότι ο Πάιλ, με πρόσχημα τη θέση του στην υπηρεσία αμερικανικής βοήθειας,μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση, είναι στην πραγματικότητα πράκτορας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Non Official Cover θα λέγαμε σήμερα,που προσπαθεί να υπονομεύσει τη γαλλική κυριαρχία στην περιοχή ώστε το Βιετνάμ να περιέλθει σταδιακά υπό αμερικανική επιρροή - την αποκαλούμενη Τρίτη Δύναμη, τρίτο πόλο ανάμεσα στις αποικιοκρατικές δυνάμεις και στους κομμουνιστές. Αυτός ο καλός, ο ήσυχος Αμερικανός δεν διστάζει να οργανώσει μια τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στην καρδιά της Σαϊγκόν με πολλά θύματα, ανάμεσά τους και παιδιά.

Είναι αλήθεια ότι η σημερινή πολιτική συγκυρία  ο πόλεμος στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, ο συρφετός των λεκέδων, το συνονθύλευμα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που προσπαθούν με άφθονο χρήμα να επιβάλλουν στο κόσμο την Νέα τάξη - προσδίδει στον Ήσυχο Αμερικανό έναν χαρακτήρα εξαιρετικά επίκαιρο και προφητικό, μια και έχουν έρθει ξανά στο προσκήνιο ορισμένα ιδεολογικά σχήματα που είχαν πια αρχίσει να θεωρούνται απλοϊκά: ο γεμάτος καλές προθέσεις και παιδιάστικη αφέλεια Αμερικανός που υποκινεί τυφλές βομβιστικές επιθέσεις, χρηματοδοτεί και ταΐζει κάθε πανεπιστημιακό απόβλητο, προκαλεί πορτοκαλιές εξεγέρσεις, οργανώνει συμμαχίεςμε αμφιλεγόμενους ηγέτες με σκοπό να επικρατήσει το Καλό και η δημοκρατία·

Στην Ελλάδα του σήμερα, ο ήσυχος Αμερικανός θα μπορούσε να είναι ο κύριος Μπρέιντι Κίσλινγκ αστέρι της Αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, όπου υπηρέτησε σαν πολιτικός σύμβουλος και συνεργάστηκε άριστα με την κυρία Πλέιμ Γουίλσον. Κατά την πρώτη του θητεία στην Αθήνα το 1990, ο κύριος αυτός υπήρξε ο συντάκτης της ετήσιας έκθεσης του State Department για τις μειονότητες στην Ελλάδα. Αυτός είχε εκπονήσει το συκοφαντικό κείμενο που παρουσίαζε την Ελλάδα σαν κόλαση για τις μειονότητες και έκαμνε λόγο για πρώτη φορά περί υπάρξεως σλαβομακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Με άλλα λόγια,το κείμενο Κίσλινγκ υποδεικνύει την αυτοκατάργηση μας για να λυτρωθούν οι μειονότητες από την καταπίεση του ανελέητου ελληνικού κράτους! Προφανώς, σε περίπτωση που δεν θα ενδώσουμε, θ' αναλάβουν την προστασία των "μειονοτήτων" οι πονόψυχοι της Ουάσιγκτον.Είναι η νέα μέθοδος πίεσης στις κυβερνήσεις των χωρών για να υποταχθούν στα σχέδια της Νέας Τάξης "η μαζί μας ή εναντίον μας, και καλύτερα μαζί μας γιατί οι μειονότητες που κατασκευάζουμε θα σας φάνε".

Με την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ υπέβαλε την "παραίτηση του"-ήτανε ένα καμένο χαρτί πλέον ως αποτελεσματικό εργαλείο πολιτικής, τον ήξεραν όλοι. Παρεδωσε το “μαύρο διαβατήριο” και αυτομάτως έγινε η darling προσωπικότητα των ελληνικών ΜΜΣ(κοδαδισμού). Η ντόπια νεοταξίτικη φράκτΣΙΑ τον ανακήρυξε σε ήρωα, Παπαχελάς, Μιχας, Κουλουμπής, οι Ιοί τη γρίπης συναγωνιζόντουσαν ποιος θα του πάρει συνέντευξη και θα τον παρουσιάσει στους Έλληνες σαν τον γνήσιο Αμερικανό πατριώτη, τίτλο τον όποιο αρνούνται και χλευάζουν όταν πρόκειται για Έλληνες πατριώτες. "Αμερικανός με συνείδηση" έτσι τον παρουσίαζαν οι ντόπιοι ιθαγενείς ομοτράπεζοι του. Ας γελάσω. Αν είχε συνείδηση, πώς άντεχε τόσα χρόνια να εξανδραποδίζει λαούς; Άλλωστε έγινε γρήγορα γνωστό τι κουμάσι είναι: το 1992 πίεζε για να επέμβει η Αμερική στη Βοσνία, με το πρόσχημα ότι γινόταν γενοκτονία των μουσουλμάνων. Μέρος του σχεδίου για τη διάλυση του κράτους των  Σέρβων ήσαν όλα αυτά.

Μετά "την παραίτησή του", αποφάσισε να παραμείνει στην Ελλάδα, θα του αρέσει το ουζάκι, οι παραλίες και τα μεζεδάκια τίποτα το μεμπτόν.

Ο ήσυχος αυτός Αμερικανός , διαφώνησε με την κυβέρνηση του και καρφί δεν μας καίγεται. Παραμένει όμως στην Ελλάδα. Παριστάνει τον ειρηνιστή, τον άνθρωπο που ανησυχεί πως η πατρίδα του τινάζει στον αέρα «το ευρύτερο και πλέον αποτελεσματικό δίκτυο διεθνών σχέσεων που γνώρισε ποτέ ο κόσμος». Και μόνο ότι ονομάζει έτσι την υπάρχουσα κατάσταση όπου η Αμερική κάνει ό,τι θέλει και προσποιείται ότι ζητεί την άδεια του ΟΗΕ μας δείχνει τι κουμάσι είναι. Συνεχίζει να δραστηριοποιείται προς ολοκλήρωση της αποστολής του την υποταγή της πατρίδας μας στα κελεύσματα της Νέας Τάξης, υποδεικνύοντας μας επανεξέταση, όχι μόνο της Ιστορίας μας αλλά και της... μυθολογίας μας!

Στο βιβλίο του "Μαθήματα Διπλωματίας" ούτε λίγο ούτε πολύ αποκαλεί τον Μέγα Αλέξανδρο " Ο ομιλών την Ελληνική Μακεδόνας πολεμιστής". Με λίγα λόγια αμφισβητεί την ελληνικότητα του Αλεξάνδρου και μπορεί οι Σκοπιανοί να έχουν και δίκιο. Αλλά αν απλά μιλούσε ελληνικά δεν μας λέει ο κύριος Ήσυχος Αμερικανός τι γλώσσα μίλαγε με τον πατέρα του και την μάνα του.

Το κατάπτυστο βιβλίο ιστορίας του State Department το θεώρησε πράγματι καλό και θα προωθούσε την συναδέλφωση λαών και καλό για Business: "οι Έλληνες επιχειρηματίες ξέρουν".

Έγραψε επιστολή στην κυρία Clinton βυσσοδομώντας κατά του Ελληνοαμερικανού πατριώτη Κρίς Σπύρου. Το σφάλμα του κυρίου Σπύρου
χρησιμοποιεί τα λεφτά για τον αγώνα της Ελλάδας και δημιούργησε ένα οργανισμό με στόχο και σκοπό να ξανά λειτουργήσει ο ναός τής Αγίας Σοφίας.

Και το τελευταίο οι Έλληνες πατριώτες είναι γελοίοι (allowing the local nationalists to sound ridiculous through his excellent choice of quotations) όπως έγραψε στο Amazon.com παρουσιάζοντας το βιβλίο του δικού μας παιδιού John Stefanidis, της παρέας του Γόντικα στο Princeton που δεν χάνουν ευκαιρία να βυσσοδωμίσουν κατά της Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου