Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Πότε θα κάνει ξαστεριά.....

Πότε θα κάνει ξαστεριά.....

Διαβάσαμε έναν εφημεριδογράφο του δίφραγκου στο ηλεκτρονικό δωσιλογικό (Ελεύθερο) Βήμα (9/2/2013) με απελπισία και "τρικυμία εν κρανίω" να μας λέει: "Χρυσαυγίτες κάτω τα χέρια από τον Ξυλούρη". Άκουσε το "πότε θα κάνει ξαστεριά" του Ξυλούρη κατά την μεγαλειώδη συγκέντρωση μνήμης για τα Ίμια και τον χτύπησε πανικός. Δήστυχε εφημεριδογράφε μεροκαματιαρη! Τα παιδιά που συμμετείχαν στο τότε ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου τραγούδαγαν το τραγούδι του Ξυλούρη και φώναζαν Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία  Τα παιδιά τότε με αυθορμητισμό, ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση αγωνίστηκαν για ένα καλλίτερο αύριο.
  Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία ήταν το σύνθημα του αγώνα τους και το "πότε θα κάνει ξαστεριά" ο ύμνος αντίστασης.

Την  κραυγή αγώνα και ελπίδας, ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ την άρπαξαν στα λιμάρικα χέρια τους οι αυτοπροσδιορισμένοι σαν "γενιά του Πολυτεχνείου" και την έκανα ΜΙΖΑ-ΑΡΠΑΧΤΗ-ΛΑΜΟΓΙΑ.

Τα παιδιά εκείνα πάλεψαν για ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Απο τον Ιούλιο 1974 και για 40 χρόνια ένας συρφετός από αδίστακτους αριβίστες φορώντας την μάσκα του "αριστερού", του "σοσιαλιστή" του "προοδευτικού διανοούμενου" ακόμη και του "πρωτοπόρου καλλιτέχνη" ακόμη και του "τίμιου δεξιού" έπεσε σαν πεινασμένες ακρίδες πάνω στην χώρα καταβροχθίζοντας τον πλούτο που πρόσφεραν οι διεθνείς συγκυρίες. 40 χρόνια μετά τα παιδιά εκείνα που με ενθουσιασμό, αυθορμητισμό αυταπάρνηση, πίστη και ανιδιοτέλεια διεκδικούσαν ένα καλύτερο αύριο είδαν τον αγώνα τους να πέφτει στα νύχια αυτοεξόριστων περιπατητών του Quartier Latin που επέστρεψαν σαν σωτήρες όταν αποκαταστάθηκε η δημοκρατία και διαφόρων άλλων που από αφού δεν είχαν αφήσει επωμίδα αξεσκόνιστη και πουλί απεριποίητο μετεξελίχθηκαν σε “αντιστασιακούς” πολιτικούς κομισάριους κυνικούς διαχειριστές της εξουσίας, υπηρέτες των συμφερόντων των αφεντικών τους, έτοιμοι να υποθηκεύσουν την χώρα και το μέλλον της, τυφλοί εντολοδόχοι και εκτελεστές των κελευσμάτων της Νέας Τάξης.

Το ΨΩΜΙ για το οποίο πάλεψαν γίνεται όλο και πιο μαύρο και μπορεί σε λίγο να μην υπάρχει. Οι θιασώτες της κοινωνικής ισότητας το έκαναν παντεσπάνι για τους εαυτούς τους. Η λεγόμενη “γενιά του Πολυτεχνείου” μεταλλάχθηκε όπως η προβατίνα Ντόλι  στην παρέα της Μυκόνου που προχώρησε χωρίς ενδοιασμούς στην λεηλασία του δημοσίου χρήματος και των φυσικών θησαυρών της χώρας στο όνομα του λαού.

Η ΠΑΙΔΕΙΑ προδόθηκε. Τα σχολεία, τα Πανεπιστήμια αντί για κέντρα μάθησης και γνώσης  πέσαν στα χέρια μικρονοϊκών μειοψηφιών που τα  μετατρέψαν σε κέντρα βαρβαρότητας και εκχυδαϊσμού. Καταστρέφουν γραφεία καθηγητών, προπηλακίζουν οποιονδήποτε υψώσει φωνή διαμαρτυρίας έχοντας τις πλάτες γερά καλυμμένες από πολιτικές ηγεσίες που έχουν εξασφαλίσει το μέλλον των παιδιών τους σε κάποιο ιδιωτικό σχολείο και μετά σε κάποιο Πανεπιστήμιο στην Εσπερία.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ έχει πάει περίπατο. Από κοινό αγαθό έχει γίνει κοινή του πεζοδρομίου που μπορεί να την αγοράσει ο κάθε αγύρτης του σύγχρονου παρακράτους. Το παρακράτος Antifa, αντιεξουCIAστές και “λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις” βρίσκεται εδώ για να ρίχνει "συγκεκριμένα ποσά βίας" σε όσους αρνούνται την υποταγή. Τα ΜΜΕ(ξαπάτησης) με καταπληκτική ομοιομορφία, ομοιομορφία που θα ζήλευε και η χούντα, βυσσοδομούν, χλευάζουν ασύστολα όποιον τολμήσει να μιλήσει για πατρίδα, Θράκη, Ιμια, Κύπρο,  Θρησκεία, Έθνος, καλλιεργώντας την πλέον βάναυση μισαλλοδοξία και μίσος εναντίον κάθε πατριωτικής θέσης.

Οι χρυσαυγίτες σήμερα τραγουδάνε το "πότε θα κάνει ξαστεριά" γιατί προέρχονται από τον λαό, είναι ο λαός και για τον λαό αγωνίζονται. Οι χρυσαυγίτες ξέρουν τον λαό τις αγωνίες του, το δράμα του γιατί είναι παιδιά του. Ποιοι  ξέρουν καλλίτερα τον λαό; Μήπως οι γυιοί και οι κόρες του μπαμπά και της μαμάς των βορείων προαστίων που πήραν το Καλάσνικοφ; Ποιοί ξέρουν καλλίτερα τον λαό; Μήπως, ο ανεπάγγελτος Τσίπρας ή η Κωνσταντοπούλου με τις τσιρίδες της; Ποιοί ξέρουν καλλίτερα τον λαός; Μήπως οι αρσακειάδες και τα κολεγιόπαιδα που δεν ξέρουν κατά που πέφτει το Αιγάλεω; Ποιοί αφουγκράζονται τις αγωνίες του λαού; Μήπως οι κηφήνες της Αριστεράς ή οι κρατικοδίαιτοι εργατοπατέρες, αγροτοπατέρες, φοιτητοπατέρες; 

Η απαντηση είναι μία  μόνο. Η Χρυσή Αυγή ξέρει τον λαό, αφουγκράζεται τον λαό, αγωνίζεται για τον λαό. Το "ποτε θα κάνει ξαστεριά" είναι ο ύμνος της νέας αντίστασης που θα μας απαλλάξει από την παρακμή και την λαμογιά της “ηρωες Πολυτεχνείου ΑΕ”. Ας γράφουν οι κονδυλοφόροι. Την εποχή της κρίσης πρέπει και αυτοί να βγάλουν το κρουασάν τους. Η Χρυσή Αυγή παίρνει την σκυτάλη του αγώνα απο τα αγνά νιάτα του Πολυτεχνείου και την κάνει σημαία αντιστασης και αναγέννησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου