Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

Ανησυχία για τα παιδιά


Τον κίνδυνο εκφασισμού της Ελληνικής κοινωνίας από την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να εκμεταλλευτεί τις επιπτώσεις της κρίσης επισήμανε ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεδώρου στα δωσιλογικά (ελεύθερα) ΝΕΑ 23/2/2013

Όχι κύριε μου το πρόβλημα δεν είναι...ο εκφασισμός της κοινωνίας και το πώς "θα εμπεδώσουν τα παιδιά την ιδιότητα του πολίτη"

Το πρόβλημα είναι πως θα απαλλαγούν τα παιδιά:.....

1. Από  τα αναξιοπρεπή μηρυκαστικά της σεσημασμένης δημοσιογραφίας και τηλεαστέρες της "ενημέρωσης" που ξεσκονίζουν τις εξουσίες που διαχειρίζονται το σύστημα της σήψης.

2. Από τον επιδοτούμενο χυλό των ιστορικών, πανεπιστημιακών, σοφών και φωτιστάδων που εγκλωβισμένοι μέσα στο απόλυτο μηδέν μας οπισθοδρομούν στην βαρβαρότητα, αποδυναμώνουν τον πολιτισμό μας, καταστρέφουν την Πολιτεία μας και την καταστούν ευάλωτη στις θελήσεις των πλανητικών νταβατζήδων.


3. Από τους διψασμένους για "ορατότητα" διαβασμένους του κοσμοπολιτισμού που ρίχνουν στο χαρτί τα σκουπίδια του μεγαλοφυούς μυαλού τους με  απόλυτα "μακντοναλντοποιημένα" άρθρα φασόν, και με τεχνάσματα που χρησιμοποιεί κάθε επιχείρηση που αγωνίζεται για την επιβίωσή της σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά.

4. Από τους διάφορους ξεριζωμένους, εθνοφοβικούς τους κυριαρχούμενους από υποσυνείδητα πλέγματα μειονεξίας αποτυχημένου Μογγόλου, ικανούς ή κατάλληλους , ανίκανους η ακατάλληλους για πολλά ίσως - και τόνα και τ' άλλο το ίδιο κάνει. Αυτούς  που γυρνάνε από κανάλι σε κανάλι "πληροφορημένοι" χολερικοί παγκοσμιολάγνοι ξερόλες , μαλαγάνες και ανούσιοι. Αυτούς που ξερνανε από τις στήλες των εφημερίδων χολή και δηλητήριο και αγκυλωμένες απόψεις.

5. Απο τις  μικρονοϊκές μειοψηφίες που έχουν κάνει τα  Πανεπιστήμια της χώρας αυλές των θαυμάτων, μία κόλαση όπου δέρνουν καθηγητές, καταστρέφουν γραφεία και υπολογιστές, καίνε βιβλία μοιράζουν "συγκεκριμένα ποσά βίας" και έχουν κάνει τα όνειρα της νεολαίας εφιάλτη.

6. Από τους  Ακαδημαϊκά ανύπαρκτους που έχουν αναρριχηθεί σε καθηγητικές έδρες με μόνο προσόν την κομματική ταυτότητα, την ικανότητα να χορεύουν στο ρυθμό της Νέας Τάξης και να αποδομούν την Ελλάδα.

7. Από τις  νεοταξίτικες κολοβές αλεπούδες που δεν έκοψαν μόνες τους την ουρά τους αλλά γεννήθηκαν χωρίς ουρά και  σκούζουν στο άκοσμα της λέξης Έθνος, Πατρίδα Θρησκεία, Οικογένεια.

8. Απο τον ταριχευμένο λόγο, την κομπάζουσα αμάθεια των κάθε λογής λακέδων του πολιτικού κατεστημένου.

9. Απο τις  έμπουσες, τις μποβαρίζουσες και τις διάφορες συνοικιακές κατίνες που για δεκαετίες μέσα από τις φυλλάδες και τα κανάλια διαβουκόλιζουν την θέληση των Ελλήνων.

10. Από τους διάφορους μαϊντανούς ,  δημόσιους διανοούμενους, τους ανιματέρ βουλευτές, τις τσούλες της πολιτικής και τους υπουργούς  κονφερασιέ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου