Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

Η σιωπή των Ποντικιών.....



Η σιωπή των
Ποντικιών(κλίκ)

Δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία ότι οι πυρπολ
ήσεις των βιβλιοπωλείων Γιαννάκενα και Γεωργιάδη θα περνούσαν χωρίς σχολιασμό από όλους τους δημοκρατικούς "διανοουμένους" της Αριστεράς και της "Προόδου".

Εννοώ αυτούς που πριν από λίγο καιρό με πύρινα άρθρα, δηλώσεις, ανακοινώσεις μαζικά υπογραφόμενες, τηλεοπτικές συζητήσεις και με κάθε άλλο τρόπο στηλίτευαν την αποφαση του δικαστηρίου να αποσυρθεί από τις σχολικές βιβλιοθήκες το βιβλίο της Έρση. Υπενθυμίζω ότι το βασικό επιχείρημα τους ήταν ότι σε μία δημοκρατία οι πνευματικοί άνθρωποι είναι ελεύθεροι να εκφράζονται όπως τους καθοδηγεί η φαντασία τους και η αισθητική τους, έστω και ον όσα γράφουν δεν αποδίδουν την πραγματικότητα ή σχολιάζουν κατά τρόπο που ενοχλεί ή προσβάλει κάποιους.

Δυστυχώς δεν επρόκειτο περί αυτού. Είχαμε για μία ακόμη φορά να κάνουμε με την παραδοσιακή και συνήθως
αποτελεσματική αντίδραση- ο κ.Χατζηγάκης διέταξε προκαταρκτική ανάκριση εις βάρος του δικαστή Δ. Γαβαλά(κλίκ)- της ιδεολογικής τους συντεχνίας, που θέλησε να υπερασπισθεί το κορίτσι της και καλό στέλεχος των κοινοβίων ή κοινωνιών της νεοταξίτικης αριστεράς(κλίκ) με πρόσχημα την διαφωνία τους προς κάθε είδους λογοκρισίας και απαγόρευσης.

Και η απύθμενη υποκρισία τους προκύπτει όχι μόνο
ότι σιωπούν για το κάψιμο των βιβλιοπωλείων , αλλά και γιατί η συμπεριφορά τους είναι απόδειξη ότι οι εν λόγω υπέρμαχοι της ελευθερίας του λόγου ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για την απρόσκοπτη διάδοση του δικού τους νεοταξίτικου λόγου, χάριν της οποίας δεν διστάζουν να τάσσονται υπέρ της κατάπνιξης κάθε άλλης άποψης που αμφισβητεί την μονομερώς επικρατούσα αγιογραφία τους.

Η
σιωπή του αρλουμπολογου Χριστόπουλου προέδρου της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ή του επιδοτούμενου προέδρου του ΕΚΕΒΙ Μαρκάκη που υπερασπίσθηκαν με τόσο πάθος τις διπλοκέφαλες ψωλές των φαντασιώσεων της Ερσης(κλίκ), ή των κάποιων άλλων που θαύμασαν την δημιουργικότητα του αυνανισμού της Στεφανή, αποδεικνύει ότι κάποιοι ιδιαίτερα προβεβλημένοι σαν προοδευτικοί υπέρμαχοι της ελευθερίας του λόγου εννοούν την ελευθερία του δικού τους λόγου και κανενός άλλου.

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς γι' αυτούς οι ιδέες δεν καίγονται! Κάθε τραμπουκισμός, κάθε εμπρησμός, κάθε "επίθεση", τις κάνει πιό δυνατές!!! Ο Εθνικισμός είναι η φυσική κατεύθυνση του ανθρώπου! Όσο για τους "παλληκαράδες" κουκουλοφόρους, ας καταλάβουν επιτέλους ότι υπηρετούν ΑΥΤΟΥΣ που πολεμούν.
    Α. Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κάψιμο βιβλιοπωλείων είναι το έσχατο σημείο παρακμής της ιδεολογίας των κουκουλοφόρων (Μαρξ, Λένιν, Στάλιν, Μαο Τσε Τουγκ).
    Το περίεργο είναι και ότι ο Συνασπισμός ή Σύριζα και περί αυτούς δεν καταδικάζουν τη βία και τις αντιδημοκρατικές τακτικές των τραμπούκων τους. Το ερώτημα είναι ποιος οργανώνει τα επεισόδια. Τι κάνει η αστυνομία; Πού είναι το κράτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή