Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Αντιδημοκράτης


Το βιβλίο το Κώστα Πλεύρη υπάρχει τώρα και σε μόρφή PDF.(κλικ)

Απευθυνόμαστε στους Ελληνες και τις Ελληνίδες που διαβάζουν, ερευνούν, πειραματίζονται, προβληματίζονται.

Οι ντόπιοι διαχειριστές των ιδεών περιορίζονται σε αφορισμούς και κατάρες κυρίως για να θρέψουν την αδηφάγο ανάγκη τους για επιδερμικό εντυπωσιασμό.

Οι ανάπηροι της ομαδοποιημένης παρακμής των φατριαστικών ιδεολογημάτων με αναίδεια, κομπασμό, ιταμή επιθετικότητα , αυτάρεσκη βαναυσότητα, με συμπτώσεις ψυχολογικής ανασφάλειας, κριτικάρουν, χλευάζουν ένα βιβλίο που ούτε καν το έχουν ξεφυλλίσει.

Έχουμε βαρεθεί το μεταπρατικό αναμάσημα και το επιλεκτικό μηρύκασμα χιλιοειπωμένων κλισέ για το περιτύλιγμα της κοινότοπης πολιτικής πρακτικής των διαφόρων δημόσιων και ιδιωτικών λακέδων ενός σάπιου πολιτικού συστήματος.

Σήμερα με την Δημοκρατία 74 χρεοκοπημένη, μάρτυρες τα καμμένα βιβλιοπωλεία, τα κατεστραμμένα Πανεπιστήμια, το βιβλίο του Πλεύρη είναι επίκαιρο. Ας το διαβάσει κάποιος και μετά μπορεί να συμφωνήσει, να διαφωνήσει , να γελάσει ή να κλάψει.

Στην Ελλάδα σήμερα τα πάντα κρίνονται από τον πρωτογονισμό της συνθηματολογίας των κομμάτων, την ψυχολογική υποβολή της συκοφαντίας και της ψευδολογίας και την πρόκληση ορμέφυτων διχαστικών αντανακλαστικών.

Ο "Αντιδημοκράτης" μιλάει σε εκείνους και εκείνες που δεν μπορούν να ανέχονται άλλο την διακριτική μεταχείριση των χουλιγκάνων του νεοταξίτικου παρακράτους που με τακτή περιοδικότητα καίνε και καταστρέφουν, την άκρατη συνδικαλιστική αυθαιρεσία, την θεσμοποιημένη κατάργηση της βουλής και την αντικατάσταση της από το πεζοδρόμιο και την προσπάθεια εξανδραποδισμού των Ελλήνων από τους καλοπληρωμένους λακέδες των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που κανείς δεν εξέλεξε και κανείς δεν ελέγχει.

Η εξουθενωμένη οργανικά και ηθικά Ελλαδα φωνάζει, κραυγάζει. Θέλει να ξεκαθαρίσθει τίμια και θαρραλέα η πολιτική ζωή του τόπου. Τέρμα στον πολιτικό αμοραλισμό του "Τσοβόλα δώστα όλα" η "φροντίζω το μέλλον των παιδιών μου". Τέρμα στο απυρόβλητο της "προοδευτικής" τρομοκρατίας που λυμαίνεται τα πανεπιστήμια, τη σχολική εκπαίδευση, τα ΜΜΣ(κοταδισμού) και προσφέρει ιδεολογικό άλλοθι στην διαπλοκή αριστεράς και νεοταξισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου